Snel en simpel meldingen doen met de gemeente Drimmelen app

21 okt 2021
Losliggende stoeptegels, achtergelaten zwerfvuil, vernield straatmeubilair of verstopte rioleringen in de buitenruimte. Het zijn voorbeelden die door de gemeente opgelost worden na een melding. Inwoners van de gemeente Drimmelen kunnen deze meldingen direct doen met hun smartphone via de gratis Drimmelen app. Daarnaast vindt u de app ook uw digitale afvalkalender!

Samen de gemeente mooi, veilig en schoon houden

De Drimmelen app is een gratis app voor de smartphone, waarmee u eenvoudig problemen in uw straat en wijk kunt melden bij de gemeente. Op deze manier kunnen de inwoners van Drimmelen 24 uur per dag en 7 dagen per week een melding doen. Door het sturen van een melding via de app en het bijsluiten van een foto met de exacte locatie helpen we elkaar om de gemeente Drimmelen mooi, veilig en schoon te houden. Via de app krijgen de mensen een bericht terug. Daarin staat wat de gemeente met de melding heeft gedaan.

Een aantal eenvoudige stappen

Met een aantal gemakkelijke stappen kan de melding geplaatst worden. Uiteraard kunnen de inwoners van Drimmelen ook nog steeds een melding doen via het formulier op www.drimmelen.nl/meldpunt, via email gemeente@drimmelen.nl, telefoon 140162 of door een bezoek aan het gemeentehuis.

Afvalkalender

Raadpleeg uw persoonlijke afvalkalender via de gemeente Drimmelen app.  U ziet precies wanneer u welk afval aan straat kunt aanbieden ter inzameling.

Drimmelen app downloaden

Voor een smartphone met Android, kan de Drimmelen app gratis worden gedownload via de Google Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=online.straatbeeld.drimmelen).
Voor de iPhone, kan de Drimmelen app gratis worden gedownload via de iTunes App Store(https://itunes.apple.com/nl/app/gemeente-drimmelen/id1462808882?mt=8)

Werkwijze Afvalkalender

Ga naar het tabblad 'Afvalkalender'.
Geef eenmalig uw adres gegevens in om uw afvalkalender in te stellen (postcode en huisnummer en eventueel huisletter)

Melding ontvangen

U krijgt automatisch een melding wanneer u het afval buiten moet zetten. U kunt de dag en het tijdstip van de melding zelf wijzigen. Dit kan door naar het tabblad afvalkalender te gaan en het tandwieltje boven aan het scherm aan te klikken.

  • Kies voor Meldingen 'aan' of als u geen melding wilt ontvangen voor 'uit'
  • Geef het tijdstip aan
  • Geef dag van de melding aan, bijvoorbeeld 'Op de dag voor de ophaaldag'