SOVAK komt op standplaats in haven Terheijden

11 jul 2018
Zorginstelling SOVAK gaat vanaf 16 augustus de standplaats in de haven van Terheijden bezetten. Dit doen zij met een opvallende foodtruck, waar cliënten zelfgemaakte appeltaarten, broodjes en dranken verkopen op donderdag en vrijdag.

De gemeente heeft eerder dit jaar ondernemers uitgenodigd om zich aan te melden de standplaats voor een dag of dagdeel per week in het seizoen te huren. Naast een ondernemer met een viskraam voor de woensdagen liet ook SOVAK weten belangstelling te hebben om invulling te geven aan dagbesteding voor hun cliënten.

Wethouder John van Oosterhout: “Ik ben erg blij met het initiatief van SOVAK dat straks ook op donderdag en vrijdag fietsers en wandelaars terecht kunnen voor een versnapering in de haven van Terheijden. Dit is goed voor de recreanten, maar ook voor de cliënten van SOVAK die zo iets wezenlijks kunnen betekenen voor de lokale gemeenschap van Terheijden.”

Olga Roelen, teamcoach bij SOVAK: “Een aantal van onze cliënten gaan onder begeleiding de foodtruck bemensen. Maar op de achtergrond vinden veel meer cliënten hier een dagbesteding in. Met het aankleden van het terras en de foodtruck, het maken van decoratie voor op de tafels, het bakken van verse appeltaarten en het bereiden van broodjes en koffie en thee vanaf onze dagbestedingslocatie aan de Ruitervaartseweg in Terheijden. Ook kunnen we de foodtruck op andere dagen inzetten bij evenementen van onszelf of van anderen om ons meer te laten zien en te verbinden met de samenleving.”