Stichting Taxus Taxi start inzameling taxussnoeisel 4 juni 2018

31 mei 2018

Een paar weken geleden kon u hier al lezen dat Stichting Taxus Taxi dit jaar weer een inzameling organiseert. Op maandag 4 juni wordt het startschot gelost en begint de stichting met het verzamelen van het frisse groen van deze haagplant.

De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie. De service van de Taxus Taxi is een gratis mogelijkheid om op een zeer toegankelijke manier deel te nemen in de strijd tegen kanker.

De stichting wil graag nog twee dingen benadrukken over de inzameling:

  • Voorkom broei: u kunt dit doen door in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grootte van een voetbal. Hiermee voorkomt u dat het snoeisel onbruikbaar wordt.
  • Minimale hoeveelheid: om deze service te kunnen verlenen vraagt de stichting om minimaal één volle kruiwagen óf half gevulde Taxus Taxi Tas aan te bieden. U kunt ook samenwerken met buurtgenoten om aan de minimale hoeveelheid te komen.

Wilt u deelnemen aan de taxus inzameling? Geef uw taxussnoeisel dan direct na het snoeien van uw haag op via www.taxustaxi.nl/afspraak. Ook kunt u hier terecht voor meer informatie over de Taxus Taxi Actie.