Straatgraffiti in de gemeente Drimmelen

2 jul 2018
Op woensdag 20 juni 2018 zijn 3 straten in onze gemeente voorzien van speciale straatgraffiti. Met deze graffiti vragen we op een positieve manier aandacht voor de gereden snelheid. Het gaat om de straten: Adelstraat (Made), Moerdijkseweg (Terheijden) en Loonsedijk (Lage Zwaluwe). Dit is één van de verkeersmaatregelen die de gemeente Drimmelen in 2018 wil realiseren.

Creatieve oplossing

Het bedrijf dat deze graffiti aangebracht heeft is ANDC Gedrag uit Nijmegen. Zij zijn gespecialiseerd in creatieve oplossingen op het gebied van gedragsbeïnvloeding. Door deze ludieke straatgraffiti laten we mensen op een andere manier nadenken over veiligheid en de gereden snelheid op straat.

Campagne Nul Verkeersdoden

De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de mallen voor de graffiti en verleent de subsidie hiervoor in het kader van de campagne Nul Verkeersdoden. De gemeente Drimmelen hecht veel waarde aan deze campagne, onze wethouder Jan-Willem Stoop is er zelfs jarenlang ambassadeur van geweest. Met deze straatgraffiti is de gemeente Drimmelen ook de eerste gemeente binnen dit Brabantse project die gebruik heeft gemaakt van deze mallen.

De verkeersveiligheid in onze gemeente

Wethouder Jan-Willem Stoop vertelt: “We doen uiteraard nog veel meer om de verkeersveiligheid in onze gemeente te verbeteren. Denk hierbij aan een e-bikecursus en een opfriscursus verkeersregels. Ook voeren we maatregelen uit die al eerder gepland waren, zoals de versmalling van de Moerdijkseweg en maatregelen rond de oversteek van de Bredaseweg. Zo werken wij aan een veiliger Drimmelen”.