Terugblik Game On Breda: 1.300 leerlingen aan de slag met techniek

28 jun 2019
Stel je eens voor dat ruim 1.300 leerlingen ‘tech’ proeven doen bij 40 verschillende bedrijven. Het gebeurde op maandag 20 en dinsdag 21 mei tijdens techniekmanifestatie Game On regio Breda. Bij stands konden de scholieren programmeren, een muurtje metselen, met augmented reality een storing verhelpen en een brandje blussen. Op Game On ontmoeten scholen en bedrijven elkaar. Op die manier wordt geprobeerd de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven te verkleinen. De gemeente Drimmelen is trots een bijdrage te hebben kunnen leveren aan dit fantastische evenement met een mooie opkomst.

Techniek voor de toekomst

Wethouder Jürgen Vissers is enthousiast: “Als gemeente moeten we het werk van onderwijs en bedrijfsleven niet zelf willen doen. Dat laten we lekker aan de specialisten over. Maar we kunnen wel helpen. We doen dat ook graag, want op deze manier zorgen we ervoor dat onze kinderen een goede keuze voor een mooi beroep kunnen maken. Tegelijkertijd hopen we dat onze bedrijven zo ook aan het juiste personeel kunnen komen in de toekomst. Bovendien: techniek is hartstikke leuk als je er echt mee kennis maakt!” 

Techniek is overal

We komen in ons dagelijkse leven overal technologie tegen. Denk bijvoorbeeld eens aan het binnenlopen van een gebouw door draaideuren. Dat lijkt zo vanzelfsprekend, maar deuren draaien natuurlijk niet vanzelf. Hiervoor zijn besturingssystemen nodig. Het ontwerpen en produceren van dit soort systemen doet Opera in Made. En dat laten zij graag zien aan de leerlingen die een bezoek brengen aan Game On Breda, dé techniekmanifestatie om jongeren enthousiast te maken voor techniek.

Onbekend maakt onbemind

"We moeten kinderen laten zien wat er allemaal kan met technologie", vertelt Judith Vermeulen, mede-eigenaar van Opera (gevestigd in Made) en initiator van Game On regio Breda. Het praktisch bezig zijn met techniek spreekt de kinderen het meeste aan volgens Judith. “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met promotie van tech-beroepen", voegt ze nog toe. Meer informatie en het fotoverslag van Game On is te vinden op:

www.fme.nl/nl/agenda/game-regio-breda-2019