Toeristische Informatiepunten Drimmelen zijn geopend

4 aug 2020

Alle toeristen en (dag)recreanten in de gemeente Drimmelen die op zoek zijn naar informatie voor een verblijf vol vermaak, kunnen vanaf nu terecht bij de 7 gloednieuwe Toeristische Informatiepunten (TIP) in de gemeente. De informatiepunten zijn gevestigd bij lokale ondernemers en kunt u verspreid door de gemeente vinden. Of uw verblijf in de gemeente nu kort is of lang, de informatiepunten voorzien u van tips om er iets moois van te maken.


Versterken van blauwgroen Drimmelen


Wethouder Lieke Schuitmaker is trots op deze aanvulling voor de gemeente: “Door op deze manier met de lokale ondernemers samen te werken versterken we de kracht van blauwgroen Drimmelen. Bezoekers kunnen nu via deze punten makkelijk aan informatie komen over al het moois dat onze gemeente te bieden heeft en tips krijgen van de lokale ondernemers die hier (in) thuis zijn. Zo zetten we Drimmelen samen op de kaart, want er zijn in onze gemeente zo veel pareltjes die het verdienen om ontdekt te worden en die het bezoek zeker de moeite waard zijn!”


Samen


De Toeristische Informatiepunten zijn door de gemeente Drimmelen opgestart om informatie voor bezoekers makkelijk vindbaar te maken op herkenbare plaatsen waar veel recreanten en gasten komen. En om de onderlinge samenwerking verder te versterken. De behoefte om vanuit de gemeente en de ondernemers gezamenlijk informatie te ontwikkelen en te verstrekken bestond al langer en nu is dat concreet geworden in de vorm van de Toeristische Informatiepunten. De informatiepunten werken nauw met elkaar en de gemeente samen en bedenken gezamenlijk wat er nodig is om het toeristische aanbod beter op de kaart te zetten, wat er verder ontwikkeld kan worden en hoe hier uitvoering aan gegeven kan worden.


Start met vooruitblik


De officiële informatiepunten zijn nu dus open en de eerste stap is reeds gezet: er is toeristische informatie beschikbaar met o.a. routekaarten en flyers. Van daaruit worden gezamenlijk arrangementen opgezet, ideeën uitgewisseld én uitgewerkt om er samen voor zorgen dat de gasten een optimale beleving kunnen krijgen in Drimmelen. Daarnaast zijn de informatiepunten ook het distributiepunt van hun eigen dorp voor ondernemers die graag routekaarten voor in hun eigen onderneming wensen.


Locaties


Op dit moment is in bijna elk dorp minimaal één Toeristisch Informatiepunt te vinden. Na de zoektocht van de gemeente naar passende locaties hebben de volgende ondernemers zich aangemeld en zijn ze geselecteerd. In Drimmelen zijn de informatiepunten te vinden in het Biesboschcentrum en in Ons Dorpshuys. Voor Made is het Hotel De Korenbeurs en in Wagenberg de recreatieboerderij Johan en Caroline. Gastenverblijf Munnickenheide in Terheijden is ook ingericht als informatiepunt en in Lage Zwaluwe kunnen bezoekers terecht bij de Bascule of De Thuishaven. Voor Hooge Zwaluwe is de gemeente nog in gesprek met een mogelijke locatie voor een informatiepunt.