Twee jeugdhelden ontvangen een lintje

18 dec 2020

“In onze gemeente lopen zoveel jonge helden rond. Kinderen en jongeren die iets doen voor een ander of voor de hele gemeenschap. Ze verdienen het om eens in het zonnetje te worden gezet”. Met deze woorden gaf wethouder Jürgen Vissers het startsein voor de zoektocht naar kinderen of jongeren die een lintje verdienen, het jeugdlintje. Donderdagmiddag was het zover: Jürgen Vissers reikte online de eerste jeugdlintjes met bijbehorende oorkonde uit aan twee jonge helden: Jaimy van Gils en Kiara Voesenek.

Jaimy van Gils

Jaimy van Gils uit Hooge Zwaluwe krijgt het lintje omdat hij alles op alles heeft gezet om met zijn school de Mont Ventoux te beklimmen om geld op te halen voor Join 4 Energy. Daarvoor hield hij allerlei inzamelingsacties. Helaas kwam corona om de hoek kijken, maar Jaimy probeert in 2021 alsnog zijn doel te bereiken. Ook bezorgde hij in coronatijd bloemen aan eenzame ouderen. En hij zamelt handdoeken in voor zieke zeehondjes. Wethouder Vissers: “Iemand die 14 jaar is en die zoveel voor een ander doet, is een voorbeeld voor onze jeugd.”

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Kiara Voesenek

Kiara Voesenek uit Made heeft bij een ernstig ongeval zeer koelbloedig en heldhaftig gereageerd en het slachtoffer ondersteund en bijgestaan tot de ambulance kwam. Door haar optreden heeft de man het overleefd. Wethouder Vissers: “Als je 15 jaar bent en je redt het leven van iemand, doe je echt iets unieks. Wat een dapper meisje is dit!”

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Goed doel

De jeugdheld krijgt naast het lintje een mooie bijdrage voor zijn of haar hobby en €100 voor een goed doel naar keuze. Jaimy steunt het goede doel Join 4 Energy. Kiara steunt KWF Kankerbestrijding.

Jeugdlintje

Het jeugdlintje is een onderscheiding voor kinderen of jongeren van 6 t/m 17 jaar die zich belangeloos inzetten voor de samenleving. Een officiële jury beoordeelt wie een lintje ontvangt. In de jury zitten burgemeester Gert de Kok, wethouder Jeugd Jürgen Vissers en griffier Femke Ronde namens de gemeenteraad.