Update werkzaamheden Marktstraat Made

29 mei 2020

Hierbij geven we u graag weer een update van de werkzaamheden in het centrum van Made.

Fontein Molenplein

De fontein op het Molenplein is nu volledig in werking en staat nu elke dag van 09.00 tot 21.00 uur aan. Hiermee is het plein echt ‘af’ en we hebben veel positieve reacties ontvangen van bezoekers over de uitstraling van het Molenplein met de bijzondere fontein.

Eerste deel Marktstraat gereed

Het gedeelte van de Marktstraat tussen het Molenplein en het kruispunt met de Schoolstraat/Patronaatstraat is nu helemaal klaar. Het kruispunt is weer opengesteld voor al het verkeer. Nu vinden de werkzaamheden in de Marktstraat plaats vanaf het kruispunt (Schoolstraat/Patronaatstraat) richting het begin van de Marktstraat aan de kant van de rotonde.

Bomen

Om de bomen in de Marktstraat zo gezond mogelijk te houden krijgen die extra ruimte in grotere boomborders (afgezette bakken rondom de bomen) en ook in de grond zijn er op meerdere manieren verbeteringen aangebracht. Zo is er o.a. een flinke strook met grondverbetering toegepast en zijn er in het wortelpakket groeipijlers aangebracht die gevuld zijn met een zeer hoogwaardig en voedingsrijk mengsel. Ook in de boomborders is dit mengsel nog extra aangebracht.

De eerste boomborders van cortenstaal worden deze week aangebracht op het Molenplein en het eerste gedeelte van de Marktstraat. De boomborders worden verder aangeplant met kleurrijke vaste beplanting.

Verlichting

Op het Raadhuisplein en het Molenplein is reeds nieuwe verlichting geplaatst. Ook in de Marktstraat zijn de eerste masten al geplaatst. De rest volgt nog.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden in de Marktstraat duren nog tot ca. eind juli.