Updates coronavirus en de gemeente Drimmelen

5 mrt 2021

Updates coronavirus

We plaatsen hier regelmatig een update met nieuws dat te maken heeft met het coronavirus, de gevolgen ervan en het voorkomen van verspreiding van het virus.

Update vrijdag 5 maart (2)
Geen nieuwe besmettingen

Opnieuw hebben we geen nieuwe besmettingen doorgekregen van de GGD. 

Update vrijdag 5 maart (1)

Tweede Kamerverkiezing in coronatijd

Om de Tweede Kamerverkiezing in 2021 zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn er verschillende maatregelen genomen om de stembureaus en het stemmen COVID-proof te maken. Daarvoor zijn een aantal punten van belang om te weten.

Allereerst geldt het volgende:

Heeft u klachten die kunnen wijzen op corona, of zit u om andere redenen in thuisquarantaine? Dan moet u thuisblijven en mag u niet naar het stembureau komen. U kunt dan iemand anders machtigen om voor u te stemmen. Kijk voor meer informatie over iemand anders machtigen op: Machtigingen | Gemeente Drimmelen

Daarnaast worden de volgende maatregelen getroffen:

 • Briefstemmen: Kiezers van 70 jaar en ouder krijgen de mogelijkheid om per brief te stemmen. Zij hoeven dan niet naar het stembureau te komen of een andere kiezer een volmacht te geven. Kijk voor meer informatie op deze pagina: Briefstemmen 70-plussers | Gemeente Drimmelen
 • Vervroegd stemmen: Mensen die tot de coronarisicogroep behoren krijgen op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 gelegenheid om bij een drietal stembureaus in de gemeente vervroegd te stemmen. In Made kan dit bij het gemeentehuis (Park 1), in Terheijden bij het Witte Kerkje (Hoofdstraat 1) en in Lage Zwaluwe bij Brasserie ’t Appeltje (Plantsoen 3). Let op: dit is met name bedoeld voor mensen die tot de risicogroep behoren, bijvoorbeeld qua leeftijd of in verband met een kwetsbare gezondheid. Kijk voor meer informatie ook op: Vervroegd stemmen | Gemeente Drimmelen
 • Diverse maatregelen bij de stembureaus zelf: iedereen krijgt een eigen potlood om mee te stemmen, iedereen moet 1,5m afstand houden, handen desinfecteren bij binnenkomst, het dragen van een mondkapje is verplicht en er wordt regelmatig ontsmet.

Meer weten? Op deze pagina kunt u alle actuele informatie vinden.

Update donderdag 4 maart (3)
Gemeente bereidt regeling tijdelijke ondersteuning kosten (TONK) voor

De gemeente Drimmelen werkt aan de invoering van de zogeheten TONK-regeling. De afkorting TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Deze tegemoetkoming is voor huishoudens die te maken hebben met een inkomensterugval door de coronamaatregelen en daardoor moeite hebben met het betalen van noodzakelijke kosten zoals woonlasten. Woonlasten zijn huur, hypotheekrente, elektriciteit en gas. Hypotheekaflossingen en water vallen hier niet onder.

Tegemoetkoming
Zowel zelfstandigen die geen/minder inkomsten hebben als inwoners die hun baan verliezen of geen recht meer hebben op uitkering kunnen in aanmerking komen voor de TONK. Het gaat hierbij om een tegemoetkoming voor daadwerkelijke noodzakelijke kosten en niet om een inkomensondersteunende regeling. Met de TONK worden de mogelijkheden om een beroep te doen op de bijzondere bijstand verruimd. De gemeenten krijgen hiervoor extra geld van het Rijk via het gemeentefonds.

Terugwerkende kracht
De tijdelijke noodmaatregel TONK geldt, met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021 en kan aangevraagd worden tot 1 augustus van dit jaar. Het college neemt op 9 maart een besluit over de TONK. Wie een aanvraag wil indienen voor de TONK kan dit vanaf 10 maart doen via de website van de gemeente DigiD een aanvraag voor TONK via de website indienen. 

Update donderdag 4 maart (2)
Geen nieuwe besmettingen

Sinds dinsdag zijn er geen nieuwe besmettingen bijgekomen in onze gemeente. Het aantal besmettingen sinds het begin van de coronapandemie is blijven staan op 1.550 inwoners. Het is voor het eerst sinds september 2020 dat we dagen zonder nieuwe besmettingen hebben. 

Update donderdag 4 maart (1) 
Veranderde coronaregels deze week

Met ingang van deze week is een aantal coronamaatregelen veranderd/versoepeld. Omdat we merken dat hier vragen over leven, zetten we de belangrijkste punten van de Rijksoverheid hieronder nog eens op een rijtje:

Lockdown en avondklok blijven nodig
Het aantal besmette mensen neemt minder snel af. En stijgt zelfs een beetje. Daarom is het nog steeds druk in ziekenhuizen. En blijft de lockdown nodig tot en met 15 maart. De avondklok blijft nodig tot en met 15 maart 04.30 uur.

Basisregels zijn belangrijk
Veel mensen vinden de lockdown erg zwaar. Het kabinet ziet dat en wil versoepelen waar het kan. Het kabinet wil daarnaast ook voorkomen dat het aantal besmette mensen stijgt. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt:

 • was vaak uw handen;
 • ga niet naar drukke plaatsen;
 • en laat u testen bij klachten. 
 • Ook blijven de andere maatregelen tegen het coronavirus belangrijk.

Onderwijs voor een deel open, buitenschoolse opvang blijft dicht
Middelbare scholen en het MBO gaan vanaf 1 maart weer open. 
Voor middelbare scholen is dat minimaal 1 dag in de week.
Voor het MBO is dat 1 dag in de week.
Op 1 maart stopt de avondklok voor studenten en leraren die praktijklessen volgen.
De avondklok stopt ook voor examenleerlingen in het volwassenonderwijs.
Leraren mogen zich nog steeds met voorrang laten testen.
Het is belangrijk dat leraren en ouders weinig andere mensen zien.
Dan verspreidt het virus zich minder snel.
De buitenschoolse opvang blijft dicht.

Kappers en masseurs mogen weer starten
Vanaf 3 maart mogen sommige contactberoepen weer starten. 
Het gaat om beroepen zoals kapper en masseur.

Er gelden regels voor een afspraak:

 • maak vooraf een reservering;
 • blijf thuis als u klachten heeft;
 • houd een mondkapje op;
 • en houd 1,5 meter afstand waar dat kan.

Ook rijinstructeurs mogen beginnen met werken.
Daardoor zijn er vanaf 3 maart weer rijlessen en praktijkexamens mogelijk.

Sekswerkers mogen nog niet starten.

Mensen tot en met 26 jaar mogen samen buiten sporten
Vanaf 3 maart mogen sommige mensen weer samen buiten sporten.
Dit geldt voor mensen tot en met 26 jaar.
Sporten mag alleen met het eigen team binnen de eigen club.
Als op andere plekken dan de club gesport wordt, dan mag dat alleen onder professionele begeleiding. 

Winkelen op afspraak
Vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen.
Per verdieping mogen maximaal 2 klanten tegelijk zijn.
Klanten moeten minimaal 10 minuten in de winkel zijn, om te voorkomen dat ze elkaar te snel afwisselen en met elkaar in contact komen.
Daarnaast moeten zij zich 4 uur voor een bezoek aanmelden.
Blijf thuis als u klachten heeft.

Niet vergeten

 • Houd altijd 1,5 meter afstand.
 • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
 • Nies en hoest in uw elleboog.
 • Was vaak uw handen met zeep.
 • Zet een mondkapje op waar dat moet.
 • Bent u verkouden? Blijf dan thuis!
 • Heeft u koorts of bent u benauwd? Blijf dan thuis.

Op 8 maart kijkt de regering opnieuw naar de maatregelen.
Dan bekijkt zij welke maatregelen er nodig zijn vanaf 16 maart.

Bellen met vragen over het coronavirus
Bel naar 0800 - 1351.
Of naar +31 20 205 1351 als u in het buitenland bent.

Bron: Rijksoverheid

Update woensdag 3 maart
Vrijdag 12 maart: Algemene herdenking één jaar corona-pandemie

Op vrijdagavond 12 maart herdenken we één jaar corona-pandemie in onze gemeente. Het initiatief gaat uit van de kerken en wordt gesteund door de gemeente. De gedachte: samen terugkijken op een moeilijke tijd, die nog niet voorbij is, en samen vooruitkijken met hoop. Gezorgd is voor een mooi programma waar iedereen aan mee kan doen. Dat kan door vanaf 18.00u een kaars voor het raam te zetten, een terugblik van Omroep Drimmelen te bekijken om 18.30u en om 19.00u de herdenkingsbijeenkomst vanuit de Bernarduskerk te Made te volgen op Omroep Drimmelen TV of de youtube livestream van deze omroep. Burgemeester Gert de Kok zal spreken samen met vertegenwoordigers van de zorg, de middenstand, de jongeren en het onderwijs. Hun getuigenissen worden afgewisseld met muziek. Om 20.00u zullen alle kerken in de gemeente hun klokken luiden, als teken van hoop op een spoedig einde van de pandemie.

Iedereen heeft zijn eigen reden
Burgemeester Gert de Kok is blij met het initiatief. “Door het nare coronavirus moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Dan is het fijn dat mensen de handen toch ineenslaan om mensen (digitaal) samen te brengen. Iedereen heeft zijn eigen reden om te herdenken, iedereen heeft iets verloren of op moeten geven in het afgelopen jaar," constateert de burgemeester. Met deze herdenking markeren we dit. De herdenking bemoedigt en geeft de voorzichtige hoop dat het ook weer een keer klaar is.”

Alle informatie is te vinden op Wijzijndrimmelen

Poster Herdenking 1 jaar corona 12 maart alle inwoners gemeente Drimmelen
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update dinsdag 2 maart
Aantal besmettingen gestegen met 1

Vandaag kregen we door dat het aantal besmette mensen in de gemeente Drimmelen met 1 is toegenomen. Daarmee komt het totaal aantal vastgestelde besmettingen in onze gemeente sinds het begin van de coronacrisis op 1.550.

Update maandag 1 maart

Aantal besmettingen

Vandaag kregen we door dat het aantal besmette mensen in de gemeente Drimmelen is toegenomen met 6. Daarmee komt het totaal aantal vastgestelde besmettingen in onze gemeente sinds het begin van de coronacrisis op 1.549.

Update vrijdag 26 februari (3)

'Kies bewust, koop lokaal!' - campagne

Voor een aantal ondernemers betekent de recente verruiming van de maatregelen weer een kans en wat licht aan het einde van de tunnel. Wethouder Lieke Schuitmaker: “Maar dat werkt alleen als jullie, onze inwoners, er ook bewust voor kiezen om naar onze lokale ondernemers in de verschillende sectoren te (blijven) gaan. Zij houden onze dorpen bruisend, zorgen er mede voor dat we kunnen genieten van onze (sport)clubs en verenigingen, en creëren werkgelegenheid. Daarom moeten we dat koesteren!”

De ondernemers staan voor u klaar

Ton Zwinkels (voorzitter BND) vult aan: “De ondernemers in de buurt staan met liefde voor u klaar met al hun producten en/of diensten, ook in deze moeilijke tijd. En we willen toch dat we met zijn allen deze tijd doorkomen, zodat we straks nog steeds bij al onze favoriete bedrijven terecht kunnen?”

Daarom roept de gemeente samen met ondernemersverenigingen Bedrijven Netwerk Drimmelen (BND) en de BIZ Made op: Kies bewust, koop lokaal!

Klein gebaar met grote afmetingen

Sinds het begin van de coronacrisis houden de gemeente en veel ondernemers(verenigingen) de lijntjes kort, om in gesprek te blijven over de maatregelen/gevolgen van de coronacrisis én te kijken waar mogelijkheden liggen om elkaar bij te staan.

Om alle ondernemers in de gemeente nu extra in het zonnetje te zetten, hangt de gemeente op 15 plekken grote spandoeken op met de gezamenlijke ‘Kies bewust, koop lokaal’ campagne. Een klein gebaar, maar wel met grote afmetingen. De gemeente, BND en de BIZ zijn ervan overtuigd dat alle beetjes momenteel helpen en delen daarom deze oproep.

Dus: Kies bewust, koop lokaal! Doet u ook mee?

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
-

Foto: wethouder Lieke Schuitmaker hangt samen met Ton Zwinkels (voorzitter BND) het eerste spandoek op.

Ondernemers kunnen het speciale ‘Koop lokaal (Drimmelen)’- logo voor eigen gebruik opvragen bij de gemeente. Dit kan via: teameconomie@drimmelen.nl

       Bij het Team Economie kunt u ook terecht als u andere vragen voor de gemeente hebt met               betrekking tot uw (toekomstig) bedrijf.

Update vrijdag 26 februari (2)

Coronaregels bij bootje huren

Nu het mooie weer vaker de overhand krijgt op de winterkou, gaan mensen ook weer vaker een bootje huren. Daarom is het goed om zowel huurders als verhuurders van bootjes in onze havens erop te attenderen dat er vanwege corona nog steeds strenge regels gelden om verspreiding van het virus te voorkomen.

 • U moet u vooraf digitaal inschrijven en reserveren (met gezondheidscheck).
 • Mensen uit één huishouden mogen zonder beperking samen in een bootje.
 • Kom je niet uit één huishouden, dan geldt de regel dat je met maximaal twee personen in een bootje mag zitten. Net als elders in de open lucht.
 • Als het drukker wordt kan een wachtrij ontstaan bij de bootverhuur. Hou veilig anderhalve meter afstand ten opzichte van de mensen die voor en achter je staan. Let hierop als je zelf in de rij staat.
 • Bootverhuurders moeten goed regelen dat wachtenden op 1,5 meter van elkaar kunnen staan en dat ook echt doen. Dit kan bijvoorbeeld door deze afstand op de grond te markeren; spreek wachtenden erop aan als ze hier niet op letten.
 • Tevens doen wij de dringende oproep aan bootverhuurders om op drukke dagen te werken met tijdsloten om wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen.

De gemeente stelt voorlichtingsmateriaal ter beschikking om bootondernemers (en andere ondernemers) te helpen bij de communicatie over de 1,5 meter veiligheidsmaatregel. Neem contact op met communicatie@drimmelen.nl als u hier meer over wilt weten, materiaal wil gebruiken of suggesties hebt.

Update vrijdag 26 februari (1)

Aantal besmettingen

Sinds gisteren zijn er 3 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal geregistreerde besmettingen sinds het begin van de coronacrisis staat daarmee op 1.543.
Het aantal overledenen ten gevolge van het coronavirus is niet gewijzigd in de afgelopen dagen.

Update donderdag 25 februari (2)
Burgemeester stroopt zijn mouw op: "Wacht niet en haal die prik als je aan de beurt bent!"

Het vaccineren van 63- en 64-jarigen met het AstraZenica-vaccin is deze week begonnen. Ook burgemeester Gert de Kok kreeg een uitnodiging. Hij kreeg zijn eerste inenting van huisarts Zelders van huisartsenpraktijk Biesbosch in Made.
“Het werkt heel eenvoudig", aldus burgemeester Gert de Kok, "Ik kreeg een oproep waarin de datum en het tijdstip al vermeld staan, ook al voor de tweede prik. Donderdag klokslag 10 uur stond ik op de stoep bij de huisarts, samen met leeftijdsgenoten. We werden vlot geholpen en het prikje voelde ik niet eens. Ik lees in de media dat het AstraZenica-vaccin veel effectiever te zijn dan eerder gedacht. Dat is fijn te weten als je je laat inenten. Mijn oproep: wacht niet en haal die prik zodra je aan de beurt bent.”
(dit bericht is vandaag gedeeld via social media)
Burgemeesters stroopt zijn mouw op en krijgt zijn 1e vaccinatie
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Huisartsenpraktijk Biesbosch Made

Update donderdag 25 februari (1) 
1 Nieuwe besmetting

Er is een besmet persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen sinds gisteren. Het totale aantal vastgestelde besmettingen is nu 1.540. 
Het aantal overledenen is in de afgelopen dagen niet veranderd. 

Update woensdag 24 februari

Aantal besmettingen

Vandaag kregen we door dat het aantal besmette mensen in de gemeente Drimmelen is toegenomen met 2. Daarmee komt het totaal aantal vastgestelde besmettingen in onze gemeente sinds het begin van de coronacrisis op 1.539.

Update dinsdag 23 februari (2)
Waarschuwing voor criminele investeerders die horeca in geldnood benaderen

De politie waarschuwt voor het volgende:
Veel horecaondernemingen hebben grote financiële problemen door de coronacrisis. Daarom Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in de horeca te investeren. De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar je loopt een groot risico als dit soort illegale activiteiten in jouw zaak plaatsvinden. Zo kun je juridisch aansprakelijk worden gesteld voor de strafbare feiten die in jouw pand of onder de vlag van jouw onderneming gepleegd worden. Je pand kan worden gesloten en de vergunning ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!

Komen er mensen ongevraagd jouw horecazaak binnen of nemen ze telefonisch contact met je op?
·         Noteer kentekens of telefoonnummer en onthoud bij een fysiek bezoek hoe de mensen eruitzien.
·         Vraag rond bij horecazaken in de omgeving: wie kent ze? Zijn ze ook al bij de buren geweest?
·         Overleg met de wijkagent.
 
Wil je gaan samenwerken met een investeerder of jouw bedrijf verkopen?
Lijkt het aanbod te mooi om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook. Wijs een ‘te mooi’ aanbod resoluut af en maak duidelijk dat je geen zaken doet met degene die het aanbiedt.
·         Lees de kleine lettertjes, waar teken je exact voor?
·         Accepteer nooit contante betalingen.
·         Vraag om het originele identiteitsbewijs en maak een foto/kopie.
·         Is de investeerder een bedrijf? Vraag bij de Kamer van Koophandel gegevens op of kijk of het bedrijf een website heeft.

En als je het niet vertrouwt?
Zie je verdachte situaties in jouw omgeving, herken je de signalen die worden beschreven of ben je benaderd door criminelen? Meld dit dan bij de politie bij de wijkagent of via 0900-8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via de website.

Update dinsdag 23 februari (1)
Aantal besmettingen

Sinds gisteren zijn er 2 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal geregistreerde besmettingen sinds het begin van de coronacrisis staat daarmee op 1.537.
Het aantal overledenen ten gevolge van het coronavirus is niet gewijzigd in de afgelopen dagen.

Update maandag 22 februari

Aantal besmettingen

Er zijn sinds de vorige update 11 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Daarmee komt het totaal aantal vastgestelde besmettingen in onze gemeente sinds het begin van de coronacrisis op 1.535.
Het aantal overledenen ten gevolge van het coronavirus is niet gewijzigd in de afgelopen dagen.

Update vrijdag 19 februari

Aantal besmettingen

Vandaag kregen we door dat het aantal besmette mensen in de gemeente Drimmelen is toegenomen met 6. Daarmee komt het totaal aantal vastgestelde besmettingen in onze gemeente sinds het begin van de coronacrisis op 1.524.

Update donderdag 18 februari (2)
Aantal besmettingen

Er zijn 5 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen tot nu bedraagt 1.518 inwoners sinds het begin van de coronacrisis.

Update donderdag 18 februari (1) 
Tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 (Q4 2020)

Sportverenigingen kunnen vanaf 19 februari 2021 t/m 5 april een aanvraag indienen voor TASO regeling Q4 2020.
Het gaat om de volgende sportverenigingen:
Categorie A
Amateursportorganisatie met of zonder een sportaccommodatie in eigendom en doorlopende lasten van meer dan €500 en minder dan €4.000 in een periode.
Categorie B
Amateursportorganisatie met een sportaccommodatie in eigendom en doorlopende lasten van ten minste €8.000 in een periode, na aftrek van een ontvangen tegemoetkoming op grond van de TOGS of TVL.

Zie voor meer informatie: Tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 (Q4 2020) | Subsidie | Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (dus-i.nl)

Update woensdag 17 februari (3)

Aangepaste regel voor sport(instructeurs)

De informatie op Rijksoverheid.nl over sporten is op een onderdeel aangepast:

Voorheen was het niet toegestaan dat een instructeur aan meerdere groepjes lesgaf. Echter is nu de informatie aangepast en zijn de nieuwe regels als volgt:

Groepslessen:
Een instructeur mag niet meerdere groepjes van 2 mensen tegelijkertijd lesgeven. Een instructeur mag wel van tweetal naar tweetal gaan om instructie te geven, op tenminste 1,5 meter afstand van het tweetal. Het gaat hier wel om vaste tweetallen die gedurende de training bij elkaar blijven. 

Kijk voor meer informatie over de regels voor sporten op de website van de Rijksoverheid.
(dit bericht is aangepast op donderdag 18 februari om 11.48 uur) 

Update woensdag 17 februari (2)

OZB aanslag voor deel van het bedrijfsmatig onroerend goed komt in mei a.s.

Volgende week valt de aanslag voor de Onroerende Zaakbelasting bij de meeste huishoudens en andere panden in de bus. De aanslag voor een deel van het bedrijfsmatig onroerend goed valt pas in mei van dit jaar in de brievenbus.

Dit is besloten omdat meer tijd nodig is om de waardebepaling van deze objecten uit te voeren. We houden namelijk rekening met de bijzondere omstandigheid van panden en objecten die door de Covid-19 maatregelen met een gebruiksbeperking of verplichte sluiting zijn geconfronteerd. Hieronder vallen restaurants, cafés, recreatiebedrijven en sportscholen. Om de waarde van deze panden opnieuw vast te stellen is meer (markt)informatie nodig. Deze informatie verwachten wij in april a.s. te hebben, waarna de WOZ-waarde wordt vastgesteld. In mei volgt dan de beschikking en aanslag.

Eigenaren van het betreffende bedrijfsmatig onroerend goed ontvangen hierover een brief met toelichting.

Update woensdag 17 februari (1)

Opnieuw inwoner overleden aan corona

Sinds de vorige update is opnieuw een inwoner uit onze gemeente overleden aan het coronavirus. Het is de 27e persoon in Drimmelen bij wie dit officieel is vastgesteld. We leven mee met de nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe.

Het aantal besmette mensen in onze gemeente is sinds gisteren toegenomen met 6. Het gaat nu in totaal over 1.513 besmettingen sinds het begin van de pandemie.

Update dinsdag 16 februari (2)
Aantal besmettingen met 5 gestegen

Er zijn sinds gisteren 5 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen tot nu bedraagt 1.507 inwoners sinds het begin van de pandemie.
Het aantal overledenen ten gevolge van het coronavirus is niet gewijzigd in de afgelopen dagen.

Update dinsdag 16 februari (1)
Avondklok blijft van kracht

In afwachting van de uitspraak van de rechter in het hoger beroep blijft de avondklok gelden. Iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven, zo min mogelijk mensen te ontmoeten en je aan alle geldende maatregelen te houden. Dit doen we om zo snel mogelijk onze vrijheden terug te krijgen, op een veilige manier.
Kijk voor meer informatie op op rijksoverheid.nl

Infographic Avondklok
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Rijksoverheid

 

Update maandag 15 februari 
Aantal besmettingen

Er zijn sinds vrijdag 9 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen tot nu bedraagt 1.502 inwoners sinds het begin van de coronacrisis.

Update vrijdag 12 februari (3) 
Voorlezen in coronatijd: prijsuitreiking kinderboeken

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kon er vanwege corona dit jaar niet voorgelezen worden op scholen en kinderdagverblijven. Daarom vestigde de gemeente de aandacht op lezen via onder andere Facebook. De gedachte: ook, of juist, in coronatijd is het van belang om kinderen voor te lezen. We verlootten twee leuke kinderboeken met een actie. Deze week reikte wethouder Jürgen Vissers de boeken uit aan de enthousiaste winnaars. Coronaproof natuurlijk!
Wethouder Vissers reikte de boeken uit aan de prijswinnaartjes. “Zo hebben we toch nog op een leuke manier aandacht kunnen besteden aan de Voorleesdagen én hebben we een paar kinderen blij kunnen maken met een supertof boek! Lezen is zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, dat willen we iedereen meegeven," aldus wethouder Vissers.
De boeken die verloot werden waren het prentenboek 'Coco kan het!' van Loes Riphagen en 'Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt' een dichtbundel voor jong en oud van Edward van de Vendel.

Overhandiging kinderboek door wethouder Vissers aan prijswinnaar
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update vrijdag 12 februari (2) 
Webinar over gamen in coronatijd

Veel kinderen/jongeren gamen weleens. In coronatijd is dit een hobby die ze vaker beoefenen omdat ze meer thuis zijn. Doordat je als ouder ook meer thuis bent, kan het opvallen dat je kind veel achter het scherm zit. Vind je dit vervelend? Of maak je je zorgen? Ben je op de hoogte van de gamewereld van je kind? De GGD organiseert een webinar met tips en tools over hoe je je kind kunt ondersteunen om gamen als hobby te blijven doen.  
Meer weten en aanmelden kan via deze link


Gamen: hobby of probleem
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
GGD

Update vrijdag 12 februari (1)
Aantal besmettingen met 7 gestegen

Er zijn sinds gisteren 7 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal coronabesmettingen in onze gemeente sinds het begin van de pandemie bedraagt nu 1.493.

Update donderdag 11 februari (3)
Coronasubsidie voor digitaal carnaval

Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week besloten de opnamen voor het digitaal vieren van carnaval in Drimmelen met 5.000 euro te ondersteunen. Dit besluit nam het college om de carnavalsverenigingen een zo mooi mogelijk carnaval te kunnen laten organiseren in moeilijke corona-omstandigheden. Ook is het een initiatief wat het voor mensen makkelijker maakt binnen te blijven tijdens de hele carnavalsperiode.

Carnavalsverenigingen samen met Omroep Drimmelen 
Vanwege de beperkingen kan carnaval niet op de gebruikelijke wijze gevierd worden. Van vrijdag tot en met dinsdag verzorgt Omroep Drimmelen doorlopend carnavalsuitzendingen die gemaakt zijn samen met de overkoepelende carnavalsstichtingen van de vijf grootste kernen. De carnavalsorganisaties kunnen met de subsidie een groot deel van de kosten betalen voor de opnames, zoals kosten voor personeel, licht en geluid, spatschermen en huur.

"Volgend jaar hopelijk weer live"
Het bedrag komt uit het budget ‘Samen aan de Slag’. Dit is bedoeld voor maatschappelijke initiatieven. Wethouder Harry Bakker: “We hebben geen andere keus dan carnaval dit jaar digitaal en thuis te vieren. Hopelijk gaan we volgend jaar weer live!”
Kijk hier voor de programmering van Omroep Drimmelen gedurende carnaval. 

Poster Hou 1,5 meter afstand, vier carnaval digitaal
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update donderdag 11 februari (2)
Aantal besmettingen toegenomen met 7

Er zijn sinds gisteren 7 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal coronabesmettingen in onze gemeente sinds het begin van de pandemie bedraagt nu 1.486. 

Update donderdag 11 februari (1)
Nieuwe vraag- en antwoordlijst coronaregels Veiligheidsregio

De Veiligheidsregio biedt een handig overzicht van alle coronamaatregelen die gelden in onze regio. Deze vraag- en antwoordlijst is gisteren geactualiseerd en gepubliceerd:


 

Update woensdag 10 februari (3)

Winterpret, ijsclubs en voorkomen van verspreiding van het coronavirus

Met dit prachtige winterweer willen veel mensen graag naar buiten om te genieten van het bijzondere weer, een welkome afleiding in deze corona tijd!

Ga dit vooral doen, maar vergeet daarbij de coronaregels niet. De belangrijkste regels in verband met de winterpret zijn:

 • Schaatsen, sleeën en wandelen doe je met het eigen huishouden of met maximaal 1 persoon van buiten het eigen huishouden.
 • Het schaatsen op een plas, vijver of anderszins voor iedereen toegankelijke ijsvlakte mag.
 • Wees altijd heel voorzichtig, natuurijs kan onbetrouwbaar zijn.
 • De schaatsverenigingen mogen hun ijsbanen openen voor publiek. Wil je naar een ijsbaan van een schaatsvereniging? Check dan van tevoren de website van de vereniging voor hun regels en om teleurstellingen te voorkomen.
 • Om de zorg niet nog verder te belasten, vermijd onnodige risico’s!

Naast deze aandachtspunten blijven de regels van het RIVM van kracht. Deze zijn erop gericht verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hou daarom 1,5 meter afstand, hoest en nies in je elleboog, was je handen regelmatig, voorkom groepsvorming en laat je testen bij klachten.

Houd 1 slee (1,5m) afstand

Update woensdag 10 februari (2)

Reizen met deeltaxi in corona tijd 

Nieuwe maatregelen:

Vanaf 8 februari gelden er nieuwe maatregelen bij het reizen met de deeltaxi.

Deze maatregelen zijn tijdelijk. Deeltaxi West-Brabant volgt de adviezen van het RIVM.
De maatregelen zijn terug te lezen op de website www.deeltaxi-westbrabant.nl. De veranderingen worden ook op onze website geplaatst.

De belangrijkste veranderingen voor reizigers zijn:

 1. Vanaf 8 februari is het gebruik van een chirurgisch (blauw) mondkapje verplicht
 2. Andere mondkapjes (bijv. van stof) zijn dan niet meer toegestaan. Ook een doorzichtig spatscherm (‘face shield’) is niet toegestaan.
 3. Vanaf 8 februari reizen er minder mensen in 1 taxi:
 • In een personenwagen mag nog maar 1 klant vervoerd worden. Deze klant neemt plaats op de achterbank.
 • In (rolstoel)bussen mogen maximaal 4 klanten samen reizen. Dit betekent maximaal 1 klant per zitrij.

Update woensdag 10 februari (1)

Aantal besmettingen

Sinds de vorige update zijn er 4 nieuwe besmettingen bij gekomen in onze gemeente. Inmiddels zijn 1.479 inwoners van Drimmelen besmet geraakt sinds het begin van de coronauitbraak.
Het aantal overledenen is niet gewijzigd. 

Update dinsdag 9 februari (3)
Vervoer naar vaccinatielocatie voor ouderen: Deeltaxi en Automaatje Drimmelen

Op dit moment worden ouderen opgeroepen voor een coronavaccinatie. Sommige mensen hebben moeite om naar de vaccinatielocatie te komen.  Lees hieronder welke mogelijkheden er in gemeente Drimmelen zijn.

Deeltaxi
U kunt met Deeltaxi West-Brabant naar een vaccinatielocatie reizen. Als u een (geldige) Wmo deeltaxipas heeft, reist u gratis van/naar de vaccinatielocatie. Eén begeleider mag gratis met u mee reizen. Heeft u geen Wmo deeltaxipas en is er geen openbaar vervoer beschikbaar? Dan reist u met de deeltaxi tegen het OV deeltaxitarief.

Deeltaxi-West-Brabant heeft de meest actuele informatie hierover op hun website gezet. Die informatie kunt u hier lezen. 

SWO: AutoMaatje
Wanneer u niet zelf naar een vaccinatielocatie kan komen, kunt u ook een beroep doen op ANWB AutoMaatje. In onze gemeente kunt u hiervoor terecht bij SWO Drimmelen.
Hiervoor gelden een paar belangrijke dingen die u moet weten:

 • Aanmelding minimaal 2 dagen van te voren
 • De rit wordt gereden door een vrijwilliger
 • Er mag maar 1 persoon mee genomen worden in de auto
 • Mondkapje is verplicht
 • De kosten bedragen € 0,30 per km, dit rekent u contant af
 • Als er veel vragen binnenkomen, is er geen garantie dat SWO een vrijwilliger kan vinden.

Voor meer informatie of het aanvragen van een rit naar de vaccinatielocatie:
ANWB AutoMaatje Drimmelen is op werkdagen tussen 9.30 en 12.00 uur bereikbaar via 0162-748739 of automaatje@swodrimmelen.nl.

Update dinsdag 9 februari (2)
Digitaal carnavallen, de burgemeester ging kijken

Dat carnaval er dit jaar anders uitziet dan we gewend zijn staat vast. Hoe pakken de carnavalsverenigingen dat aan? Burgemeester Gert de Kok ging kijken hoe de carnavalsverenigingen er toch het beste van weten te maken.
Klik hier of op de afbeelding om het filmpje te bekijken. 

burgemeester Gert de Kok ging kijken hoe de verenigingen digitaal carnaval voorbereiden
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update dinsdag 9 februari (1)
Aantal besmettingen met 3 gestegen

Er zijn sinds gisteren 3 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen bedraagt nu 1.475.

Update maandag 8 februari (2)
Aantallen besmettingen/datavoorziening GGD weer hersteld 

De datvoorziening van GGD/Veiligheidsregio is weer hersteld. Het laatste bericht over de aantallen besmettingen was van 29 januari. De coronaupdate van vandaag, maandag 8 februari: sinds 29 januari zijn er 45 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal telt onze gemeente nu dus 1.472 vastgestelde besmettingen sinds het begin van de uitbraak.

Update maandag 8 februari (1)
Uitleg van de GGD over de volgorde van vaccineren

De GGD West-Brabant heeft op zijn website alle informatie over het vaccineren in onze regio op een rijtje gezet. Klik hier om dit te bekijken. 

Update vrijdag 5 februari 
Bestellen en afhalen bij winkels vanaf 10 februari

In de persconferentie van 2 februari is aangekondigd dat het kabinet het bestellen en afhalen van producten bij niet-essentiële winkels per 10 februari mogelijk wil maken. 
De niet essentiële-winkels blijven voorlopig gesloten, maar wel wordt het bestellen en afhalen van producten bij winkels toegestaan. Producten worden nu veel online gekocht en thuisbezorgd. Dit legt een grote druk op de pakketdiensten. De regeling is nog niet definitief vastgesteld, maar er wordt hiermee enig perspectief geboden voor ondernemers.

Koop lokaal
Wij vragen onze winkeliers zich goed voor te bereiden als zij gebruik willen gaan maken van deze afhaalmogelijkheid vanaf 10 februari. Alle inwoners van onze gemeente roepen wij op om onze winkeliers te helpen: koop lokaal en hou je goed aan de coronaregels zodat je veilig kunt bestellen en je veilig kunt afhalen.

Zo veilig mogelijk
We roepen ondernemers op het afhalen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dat betekent dat er zo min mogelijk sprake moet zijn van mensen die wachten tot ze aan de beurt zijn. In die gevallen waar dat wel gebeurt, moet gemarkeerd zijn hoe klanten zich op moeten stellen met 1,5 meter tussenruimte tussen wachtenden.  

Regels
Hou als ondernemer en als klant rekening met de volgende regels:
•    Een bestelling moet minimaal vier uur voor het afhalen gemaakt worden (online of telefonisch). Klanten kunnen dus niet voor de deur van de winkel iets bestellen en gelijk meenemen.
•    Klanten ontvangen een afspraakbevestiging met een tijdslot wanneer de bestelling af te halen is. Afhalen kan alleen binnen het afgesproken tijdslot. De afspraakbevestiging bevat alle praktische informatie over het veilig en vlot afhalen van de bestelling.
•    Afhalen gebeurt door maximaal 1 persoon.
•    Afhalen vindt uitsluitend aan de deur van de winkel plaats. 
•    De winkelier zorgt ervoor dat de bestelling klaar staat.
•    Betalen vindt vooraf plaats of zoveel mogelijk contactloos bij het afhalen.
•    Direct ter plekke ruilen van afgehaalde producten is niet toegestaan. Passen gebeurt thuis en ruilen kan met een nieuwe afspraak en volgens de voorwaarden van de winkelier.
•    Retourneren is onder de huidige voorwaarden niet toegestaan. Winkels kunnen eventueel besluiten de retourtermijn te verlengen of retour sturen per post mogelijk te maken.
•    Winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur. Voor winkels die levensmiddelen verkopen geldt een maximale openingstijd tot 20.45 uur (vanwege de avondklok die momenteel nog geldt).

Basisregels RIVM
Tot slot blijven vanzelfsprekend ook de andere basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen (schud geen handen, nies en hoest in je elleboog, was regelmatig je handen, mondkapje) en het voorkomen van groepsvorming. 
Alle regels voor de detailhandel staan op de website Plannen voor bestellen en afhalen op Rijksoverheid.nl.
De gemeente heeft eigen voorlichtingsmateriaal over de 1,5 meter afstandsregel. Wie hier gebruik van wil maken kan contact opnemen via communicatie@drimmelen.nl.  

Update vrijdag 5 februari (1) 
Ook met carnaval 1,5 meter afstand… We vieren het digitaal

Ook met carnaval moeten we 1,5 meter afstand houden. De carnavalsverenigingen hebben creatieve manieren bedacht om tòch carnaval te kunnen vieren. De poster zegt het al: houd afstand en vier carnaval digitaal. De poster is verspreid via de carnavalsverenigingen en verkrijgbaar in het gemeentehuis, zo lang de voorraad strekt.
1,5 meter afstand, we vieren carnaval digitaal
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

 

Update donderdag 4 februari
Statement over carnaval van de voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio's 

De drie voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio's publiceerden gisteren een boodschap in de aanloop naar carnaval. Burgemeester Gert de Kok onderschrijft deze boodschap van harte. Hieronder het statement van de drie voorzitters (burgemeesters van Den Bosch, Eindhoven en Tilburg):

Carnaval komt steeds dichterbij, en het risico van het coronavirus is nog alom aanwezig. 12 januari jl. hebben de drie voorzitters van de veiligheidsregio’s in Brabant al iets gezegd over carnaval 2021. Er gaat definitief een streep door. Zoals de Brabantse Carnaval Federatie en alle verenigingen al zagen aankomen.

We lezen net als u in de media over de zorg van de carnavalsfederatie en verschillende carnavalsverenigingen. Wij hebben natuurlijk ook contact met deze partijen. Tegelijk zien we in onze regio’s een enorm begrip en bereidwilligheid om samen het coronavirus eronder te krijgen. Veel inwoners vinden het uiteraard jammer dat deze carnavalsdagen anders beleefd gaan worden dan voorgaande jaren.

We moeten voorkomen dat enkele signalen nu ineens alle aandacht krijgen. Ons beeld is namelijk dat veel carnavalsvierders carnaval thuis en in eigen huishouden zullen vieren. Met mogelijkheden die er dan zijn, zoals bijvoorbeeld een online aanbod via lokale televisie of carnavalsverenigingen. En volgens de corona-afspraken die we in Nederland op dat moment kennen. Wat we in Brabant doen, net als de rest van Nederland, is ons door deze coronaperiode heenslaan, met veerkracht en creativiteit.

Verder willen hierop nu niet vooruitlopen. Het kabinet moet nog besluiten over het maatregelenpakket dat in de voorjaarsvakantie van kracht is. Desalniettemin is onze boodschap nog net zo duidelijk als in januari. Deze maatregelen blijven nodig zodat we samen corona eronder gaan krijgen! Denk na, en organiseer niet een groot feest en ga er ook niet heen. Neem je verantwoordelijkheid. Ook in deze tijd. Zodat we hopelijk volgend jaar weer echt met zijn allen voluit carnaval kunnen vieren.  

De voorzitters  van de drie Veiligheidsregios: burgemeesters Jorritsma, Mikkers en Weterings 

Update woensdag 3 februari (2)

Persconferentie 2 februari: Lockdown verlengd

De besmettingen dalen, maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen terrein. Dat is zorgelijk, want deze varianten zijn besmettelijker en kunnen tot een nieuwe golf leiden. Daarom wordt de lockdown verlengd.

Bekijk hieronder het overzicht van de geldende maatregelen en klik op de afbeelding voor meer informatie:

Update woensdag 3 februari (1)

Aantal besmettingen

De informatievoorziening vanuit de GGD over de aantallen besmettingen blijkt weer stil te liggen. Door omstandigheden kunnen zij de gegevens niet in het dashboard presenteren, zoals dat voorheen gebeurde. De GGD geeft aan hard op zoek te zijn naar een nieuwe werkwijze en spoedig met een oplossing te komen. Zodra we de actuele aantallen weer doorkrijgen, plaatsen we daar hier opnieuw een update over.

Update maandag 1 februari 
Het vaccineren is begonnen: ook in Made

Vaccinaties in onze gemeente! Zaterdag waren de oudste bewoners van woonzorgcentrum De Wijngaerd in Made aan de beurt. Reden voor gebak voor de bewoners. Burgemeester Gert de Kok ging kijken hoe het vaccineren in z’n werk gaat en we maakten er een filmpje van. Klik hier of op de afbeelding voor het filmpje. 
Mijnheer Van Ham werd als eerste gevaccineerd in De Wijngaerd
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update vrijdag 29 januari (2)
Aantal besmettingen

De informatievoorziening vanuit de GGD over de aantallen besmettingen heeft enkele dagen stilgelegen. Daardoor is dit de eerste update voor wat betreft besmettingen sinds maandag. Sindsdien zijn 24 er besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal sinds het begin van de coronauitbraak: 1427.
Het aantal overledenen is de laatste dagen niet veranderd.

Upate vrijdag 29 januari (1)
LET OP: GGD VACCINEERT GÉÉN OUDEREN AAN HUIS

De GGD ontvangt berichten dat ouderen in Noord-Brabant worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Let op want dit is een vorm van oplichting.
De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

Uitnodiging
Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM.
Mobiele ouderen moeten zelf bellen met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op een van de vaccinatielocaties van GGD West-Brabant. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan. Vaccinatie door de GGD is altijd gratis!

Huisartsen
GGD West-Brabant heeft de huisartsen in de regio inmiddels op de hoogte gesteld om extra alert te zijn op deze praktijken.

Meer informatie
Heeft u nog vragen over de coronavaccins en de coronavaccinatie? Bel het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur), of neem contact op met GGD West-Brabant. Ook op www.coronavaccinatie.nl vind je veel informatie.

Update woensdag 27 januari (2)

Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook

’s avonds bereikbaar 

Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari 2021 tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. 

De Veilig Thuis organisaties maken zich zorgen over de effecten van de coronamaatregelen op mensen en de toename van geweld in huiselijke kring. Het aantal mensen dat tijdens de coronamaatregelen contact opneemt met Veilig Thuis is gestegen. Het gaat daarbij vooral om mensen die advies vragen, omdat ze vermoeden dat er sprake is van huiselijk geweld in hun omgeving. 

Toegestaan huis te verlaten

Is er geweld bij jou thuis tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig je huis. Je mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als je je thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of je bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij jou in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan tijdens de avondklok je huis te verlaten en krijg je geen boete.

Als je wilt praten over jouw situatie of advies wilt wat je kan doen, kun je  contact opnemen met Veilig Thuis. Dat kan ook anoniem. Om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn heeft Veilig Thuis de chat tijdens de periode van de avondklok uitgebreid tot tien uur ‘s avonds. De chat is te vinden via www.veiligthuis.nl

Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Update woensdag 27 januari (1)

Overzicht steun- en herstelpakket

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Daarom is er vanuit de Rijksoverheid een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Hiermee helpt de Rijksoverheid grote en kleine (zelfstandig) ondernemers en biedt ondersteuning als werknemers van werk(loosheid) naar nieuw werk bewegen.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de regelingen in het derde noodpakket per 25 januari 2021.

Kijk voor meer informatie ook op de website van de Rijksoverheid.

Update maandag 25 januari (2)

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) biedt een luisterend oor met Coronapraat

De aangescherpte lockdown waar we in zitten kan een grote impact hebben op gezinnen, zowel voor ouders als kinderen.

Coronapraat

Het CJG wil ouders, kinderen en jongeren daarom de mogelijkheid bieden om hierover te praten tijdens Coronapraat. Een wekelijks online aanbod waar ze ervaringen, vragen en zorgen kunnen delen met een Jeugdprofessional.

Wat gaan ze doen

Tijdens Coronapraat ligt de focus vooral op luisteren. Het is een uitlaatklep. Wat doet deze situatie met u of uw kind. Ook schenken ze aandacht aan tips en handvatten om goed om te gaan met deze situatie.

Coronapraat momenten

Op vrijdagochtend en vrijdagmiddag organiseert het CJG de Coronapraat momenten. Komt het niet uit? Dan kijkt de Jeugdprofessional samen met u naar een passend moment.

Groepswerk en een-op-een gesprekken

Het CJG werkt met leeftijdscategorieën voor Coronapraat: kinderen tot en met 11 jaar, kinderen van 12 tot en met 16 jaar en volwassenen/ouders. In de leeftijdscategorie tot en met 11 jaar praten ze online in groepjes onder begeleiding van een Jeugdprofessional. Op die manier delen kinderen ervaringen met elkaar en geven ze elkaar tips. De groepsgrootte is maximaal 3 tot 4 kinderen.

Bij de andere 2 groepen bieden ze een-op-een gesprekken of wordt gepraat we in groepsvorm. Dat ligt aan de behoefte van de jongeren en ouders.

Heeft u of uw kind vragen, zorgen over corona of behoefte om hierover te praten? Stuur een mail naar coronapraat@cjgdg.nl. Een Jeugdprofessional neemt dan contact met u op voor een belafspraak. Dit aanbod is gratis en vrijblijvend.

Meer informatie is te vinden op www.cjgdrimmelengeertruidenberg.nl.

Update maandag 25 januari (1)

Aantal besmettingen met 12 gestegen

Sinds de vorige update zijn er 12 nieuwe besmettingen bij gekomen in onze gemeente. Inmiddels zijn 1.403 inwoners van Drimmelen besmet geraakt sinds het begin van de coronauitbraak.
Het aantal overledenen is niet gewijzigd. 

Update vrijdag 22 januari (2)
Uitleg over de avondklok: wat mag wel en wat mag niet 

Er zijn grote zorgen over de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus. Daarom geldt vanaf zaterdag 23 januari in heel Nederland een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.
Er zijn enkele uitzonderingen voor bijvoorbeeld mantelzorgers of het deelnemen aan examens. U moet dan een formulier Eigen verklaring avondklok bij zich hebben. Zie voor de uitzonderingen en het formulier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid19/avondklok/regels-avondklok

Bij een calamiteit, terugkeer uit het buitenland en het uitlaten van een hond heeft u geen formulier nodig. Als het nodig is dat u voor werk naar buiten gaat moet u ook een Werkgeversverklaring avondklok kunnen laten zien. Uw werkgever bepaalt dit en vult dan voor u de door de overheid beschikbaar gestelde werkgeversverklaring in.

Agenten, brandweer- en ambulancemedewerkers hoeven voor hun werk geen formulieren bij zich te hebben. Ditzelfde geldt voor treinmachinisten, conducteurs, metro- en trambestuurders en buschauffeurs, taxichauffeurs, vliegtuigcrew en passagiersscheepvaartbemanning.

Wat zijn de openingstijden van supermarkten en winkels?
Tijdens de avondklok is de sluitingstijd voor supermarkten 20.45 uur. Na 20.00 uur mogen zij geen alcohol meer verkopen. Andere winkels die open mogen zijn sluiten uiterlijk om 20.00 uur. Ook op koopavonden moeten winkels om 20.00 uur gesloten zijn. Bevoorrading van winkels kan ook tijdens de avondklok. Leveranciers hebben daarvoor een werkgeversverklaring en eigen verklaring nodig

Tot hoe laat zijn afhaalrestaurants open en mag alcohol worden verkocht?
Afhalen is toegestaan tussen 7.00 uur en 20.45 uur. Tijdens de avondklok moeten bezorger maaltijden bezorgen. Zij moeten hiervoor een eigen verklaring en een werkgeversverklaring kunnen tonen. De afhaalmaaltijden dienen elders genuttigd te worden (niet ter plekke). Alcoholische dranken mogen tot 20.00 uur worden verkocht. Bij coffeeshops kan worden afgehaald tot 20.00 uur. De coffeeshop dient daarna gesloten zijn.

Uitleg over deze en andere coronamaatregelen vindt u in deze vraag-en antwoordlijst van de Veiligheidsregio:

Update vrijdag 22 januari (1)
Aantal besmettingen met 10 toegenomen

Sinds gisteren zijn 10 nieuwe besmettingen geregistreerd.  Dat brengt het totale aantal op 1.391 inwoners van de gemeente Drimmelen die besmet zijn of zijn geweest. We wensen degenen die ziek zijn een spoedig en volledig herstel toe.
Het aantal overledenen is niet gewijzigd in de afgelopen dagen. 

Update 21 januari (3)
Aantal besmettingen met 5 gestegen

Er zijn 5 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn er 1.381 inwoners besmet of besmet geweest.
Het aantal overledenen is niet veranderd. 

Update 21 januari (2)
Voorlezen, juist in coronatijd

Omdat normale voorleesactiviteiten niet door kunnen gaan, richt de gemeente Drimmelen zich op de social media voor de promotie van de Nationale Voorleesdagen. “Voorlezen is niet alleen gezellig, maar ook ontspannend én belangrijk voor een goede leesontwikkeling. Daarom: er kan nooit genoeg gelezen en voorgelezen worden. Maak er gebruik van tijdens de lockdown,” stelt wethouder Jürgen Vissers. “Bovendien verzet  voorlezen de zinnen en is het een fijne afsluiting van de dag.”

Theek 5
Vanwege de coronamaatregelen worden de Nationale Voorleesdagen (20 t/m 30 januari) anders ingevuld dan voorgaande jaren. Zo zal er niet worden voorgelezen in de bibliotheken, op kinderdagverblijven en op scholen. Wel organiseert Bibliotheek Theek 5 samen met Kindertheater Len Copal een digitale voorleesactiviteit.

Gratis aanmelden
Wie zich inschrijft ontvangt per mail een link naar de video. Ga er gezellig samen voor zitten en kijk wanneer het u uitkomt! Aanmelden kan via de website van Bibliotheek Theek 5: https://bit.ly/3qGvImM.

Verloting kinderboeken
De gemeente Drimmelen verloot op Facebook onder andere twee waardevolle kinderboeken:
- ‘Coco kan het!’ (met vingerpop) van Loes Riphagen. Prentenboek van het jaar 2021 én voorleesboek tijdens de digitale voorleesactiviteit van Theek 5.
- ‘Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt’ van Edward van de Velde. Winnaar van de Zilveren Griffel 2020.
Wie reageert op het bericht en laat weten wat zijn of haar favoriete kinderboek is, maakt kans op een van deze twee boeken.
Link: https://www.facebook.com/411485265588716/posts/4974779269259270/
 

Update donderdag 21 januari (1)
Statement voorzitters Brabantse Veiligheidsregio's

De drie voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio's publiceerden gisteren een boodschap naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. Burgemeester Gert de Kok onderschrijft deze boodschap van harte. Hieronder het statement van de drie voorzitters (burgemeesters van Den Bosch, Eindhoven en Tilburg):

Beste Brabanders,

Ook wij hebben vandaag naar de persconferentie van het kabinet gekeken en geluisterd. En ook wij hebben op ons moeten laten inwerken wat er gezegd is. De zorg om de mutaties van het virus is groot, bij de experts en bij het kabinet. Die zorg delen wij. We zien in landen om ons heen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en Spanje, wat de impact van de Britse variant is: piekende besmettingen, ziekenhuizen die de continue stroom van patiënten niet aan kunnen met keuzes voor artsen en verpleegkundigen op de intensive care tot gevolg. Ook andere mutaties zijn aan een opmars bezig. En er is maar één manier om te voorkomen dat dit zwarte scenario zich ook in Nederland, in Brabant voltrekt. Het aantal besmettingen moet naar beneden. Niet mondjesmaat, niet gestaag. Maar acuut en zo snel mogelijk.

De afgelopen maanden hebben wij veel van u gevraagd. En wij zijn er trots op hoe Brabanders zich overeind blijven in deze crisis. Het merendeel van u houdt zich aan de regels. U bent zich bewust van uw handelen, van wat u doet en wat u beter kunt laten. Toch vragen wij opnieuw om uw hulp en inzet. De besmettingscijfers, de opnamecijfers in de ziekenhuizen en op de intensive care afdelingen moeten rap naar beneden. Dat kunnen we alleen samen! En let daarbij op mensen in uw omgeving.

Brabanders, De toon vandaag is somber en ernstig. Er is echter, zoals gezegd, ook licht aan het einde van de tunnel. We zijn gestart met vaccineren. Rond de zomer zal de meerderheid van de volwassen Nederlanders ingeënt zijn. De druk op de zorg zal de komende maanden langzaam maar zeker afnemen. Maatregelen zullen versoepeld worden. Maar niet nu. Nu vragen we u opnieuw om de mouwen op te stropen en met ons dit virus te lijf te gaan. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Jack Mikkers (voorzitter VRBN)
John Jorritsma (voorzitter VRBZO)
Theo Weterings (voorzitter VRMWB)

Update woensdag 20 januari (3)

Lockdown verder aangescherpt

Het kabinet maakt zich grote zorgen om de Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen.

Daarom is het voornemen van het kabinet om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer een avondklok in te voeren. Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan.

Bekijk hier het overzicht van de verscherpte lockdown-maatregelen:

Meer informatie hierover is ook te vinden op de website van de Rijksoverheid

Update woensdag 20 januari (2)

Mogelijk gemeentelijke accommodaties huisartsvaccinaties

Binnen de regio Midden- en West Brabant wordt gezocht naar nieuwe grootschalige GGD priklocaties. Op basis van de huidige locatie-eisen is de voorlopige conclusie dat er geen locatie in Drimmelen is die aan alle eisen voldoet voor zo’n grootschalige priklocatie.
Als alsnog een beroep op de gemeente wordt gedaan, is het college bereid om hier medewerking aan te verlenen waar mogelijk. Dat geldt ook voor de uitvoering van Covid 19 vaccinaties door de huisartsenpraktijken. Met Zorroo, de koepelorganisatie van huisartsen, is contact over de ondersteuning bij uitvoering van COVID vaccinaties. Net als bij de uitvoering van griepvaccinaties kunnen hier gemeentelijke accommodaties voor worden ingezet. Hierover zijn nog geen concrete afspraken gemaakt. (bron: Raadsbrief)

Update woensdag 20 januari (1)

Aantal besmettingen met 22 gestegen

Sinds de vorige update zijn er 22 nieuwe besmettingen bij gekomen in onze gemeente. Inmiddels zijn 1.376 inwoners van Drimmelen besmet geraakt sinds het begin van de coronauitbraak.
Het aantal overledenen is niet gewijzigd. 

Update vrijdag 15 januari (2)

Oproep gemeente Drimmelen: 

‘Inwoners met financiële problemen, trek op tijd aan de bel!’

Er zijn veel mensen die het, om welke reden dan ook, momenteel financieel moeilijk hebben en dat aantal groeit door de coronacrisis helaas nog verder. Gelukkig zijn er voor huishoudens met financiële uitdagingen diverse regelingen beschikbaar. Die regelingen kunnen de mensen helpen om beter rond te komen en in veel gevallen (verdere) schulden voorkomen. De gemeente Drimmelen doet daarom nu een oproep richting inwoners die het financieel moeilijk hebben, om zich te laten informeren over de mogelijkheden én daar gebruik van te maken.

Wethouder Jürgen Vissers (minimabeleid en schuldhulpverlening) licht toe: “Heeft u moeite om rond te komen, om wat voor reden dan ook? Trek dan op tijd aan de bel en meld u bij ons Sociaal loket. Er zijn vanuit de gemeente, de landelijke overheid én andere partijen namelijk allerlei regelingen en mogelijkheden die u kunnen helpen. Samen met u wordt gekeken naar uw persoonlijke situatie en welke oplossingen er mogelijk zijn. Zo voorkomen we dat uw financiële problemen erger worden.”

Lees het volledige bericht hier

Informatie over coronaregelingen speciaal voor ondernemers is te vinden op: https://drimmelen.nl/ondernemersregelingen en
https://drimmelen.nl/tijdelijke-inkomensondersteuning-voor-ondernemers-tozo-3

Update vrijdag 15 januari (1)

Aantal besmettingen toegenomen met 7

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is met 7 toegenomen. In totaal zijn er nu 1.354 mensen uit de gemeente Drimmelen besmet geraakt. Het aantal overledenen is niet gewijzigd.

We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Update donderdag 14 januari
Aantal besmettingen met 10 gestegen

Sinds gisteren zijn er 10 nieuwe besmettingen bijgekomen in onze gemeente. In totaal zijn er nu 1.347 inwoners besmet of besmet geweest in de loop van de coronapandemie. 
Het aantal overledenen is niet gewijzigd. 

Update woensdag 13 januari

Aantal besmettingen met 8 gestegen

Er zijn sinds de vorige update 8 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Inmiddels zijn 1.337 inwoners van Drimmelen besmet geraakt sinds het begin van de coronauitbraak.
Het aantal overledenen (26) is niet gewijzigd.

Update maandag 11 januari

Aantal besmettingen toegenomen met 31

Sinds de vorige update zijn er 31 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal is er nu sprake van 1.329 inwoners die sinds het begin van de coronacrisis besmet zijn geraakt met het virus.
Het aantal overledenen is in onze gemeente niet gewijzigd. 

We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Update vrijdag 8 januari (3)
Nieuwjaarswens burgemeester De Kok 

“2021, een jaar om naar uit te kijken…” Burgemeester Gert de Kok publiceert deze week zijn nieuwjaarswens in diverse media, waaronder ’t Carillon. Hij blikt kort terug op het jaar 2020, naar wat er wél doorging, en neemt lezers mee naar wat er 2021 op de agenda staat. Want hoewel we nog lang niet van het coronavirus af zijn, kunnen we voorzichtig uit gaan kijken naar de periode dat de meeste mensen gevaccineerd zijn. De nieuwjaarswens van de burgemeester leest u op de pagina 'Toespraken burgemeester Gert de Kok'.

Update vrijdag 8 januari (2) 
'Koop lokaal’: kijk wat de ondernemer bij jou in de buurt wél kan doen

Veel ondernemers moeten hun zaak gesloten houden op dit moment. Toch kunnen ze vaak producten leveren of service bieden aan hun klanten. Dat varieert van afhaalmogelijkheden (bijvoorbeeld restaurants of snackbars) tot thuisbezorgen (veel winkels doen dit). En bij ondernemers in bijvoorbeeld de sport- of beautybranche zien we dat ze vaak een aanbod hebben van online lessen of workshops, om zo toch hun klanten van dienst te kunnen zijn.

Ondernemers hebben vaak hun vaste klantenkring in onze dorpen. Ook in deze lockdown ervaren ze de klantentrouw van onze inwoners. Maar niet iedereen weet wat ze allemaal te bieden hebben. Kijk daarom op internet, in de etalage of wat er op de gevel/voordeur aangegeven is. Op die manier weet je wat de zaak te bieden heeft, waar je als inwoner normaal gesproken binnen zou lopen. Zo ben jij geholpen met wat je nodig hebt én help je de lokale ondernemers ook een handje in deze moeilijke tijd.

Update vrijdag 8 januari (1)
Aantal besmettingen met 8 gestegen

Sinds gisteren zijn er 8 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. inmiddels zijn 1.298 inwoners van Drimmelen besmet geraakt sinds het begin van de coronauitbraak.
Het aantal overledenen (26) is niet gewijzigd.

Update donderdag 7 januari
Aantal besmettingen toegenomen met 9

Er zijn 9 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal is er nu sprake van 1.290 inwoners die besmet zijn of zijn geweest met het coronavirus.
Het aantal overledenen is in onze gemeente niet gewijzigd. 

Update woensdag 6 januari

Aantal besmettingen toegenomen met 11

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is met 11 toegenomen. In totaal zijn er nu 1.281 mensen uit de gemeente Drimmelen besmet geraakt. Het aantal overledenen is niet gewijzigd.

We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Update dinsdag 5 januari 

Aantal besmettingen toegenomen met 10

Het aantal besmettingen is sinds de vorige update verder opgelopen. Er kwamen 10 nieuwe besmettingen bij, waarmee het totaal aantal op 1.270 staat. We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Het aantal overledenen is niet gewijzigd.

Update maandag 4 januari 2021

Opnieuw inwoner overleden aan corona

Sinds de vorige update is opnieuw een inwoner uit onze gemeente overleden aan het coronavirus. Het is de 26e persoon in Drimmelen bij wie dit officieel is vastgesteld. We leven mee met de nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe.

Sinds vrijdag zijn er 22 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het gaat nu in totaal over 1.260 besmettingen sinds het begin van de pandemie.

Update vrijdag 1 januari 2021
Aantal besmettingen toegenomen met 10

Er zijn 10 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Dit brengt het totale aantal besmette inwoners op 1238. Degenen die ziek zijn wensen we veel beterschap.