Updates coronavirus en de gemeente Drimmelen

22 okt 2021
Werk thuis als het kan en op kantoor als het nodig is. Werknemers en werkgevers, ga met elkaar het gesprek aan over hoe je je werkweek wilt indelen

Updates coronavirus

We plaatsen hier regelmatig een update met nieuws dat te maken heeft met het coronavirus, de gevolgen ervan en het voorkomen van verspreiding van het virus.

Vrijdag 22 oktober

3 nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er 3 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal komt daarmee op 3.088.

Donderdag 21 oktober
4 nieuwe besmettingen

Er zijn 4 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen bedraagt nu 3.085.

Woensdag 20 oktober

10 nieuwe besmettingen

Er zijn 10 besmette mensen bijgekomen in onze gemeente. Het totaal sinds het begin van de coronacrisis komt daarmee op 3.081.

Dinsdag 19 oktober (2)

Belangrijke informatie voor ondernemers:

Per 1 oktober is er een hoop veranderd op het gebied van de landelijke steunmaatregelen voor de coronacrisis.

Wethouder Lieke Schuitmaker vertelt in dit filmpje wat dit voor u als ondernemer in Drimmelen betekent, waar u rekening mee moet houden, wat er nog wél kan en waar u met vragen terecht kunt.

> Klik op de foto om de video te bekijken.

Screenshot Lieke
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Dinsdag 19 oktober (1)

6 nieuwe besmettingen

Er zijn sinds de vorige update 6 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal coronabesmettingen bedraagt nu 3.071

Maandag 18 oktober (2)
Eigenaren bedrijfspanden: let op brief van gemeente, betaal niet teveel OZB

Alle eigenaren van verhuurd bedrijfsmatig onroerend goed hebben vorige week een brief van de gemeente gekregen. De brief heeft als kop ‘Marktontwikkeling bedrijfspanden’. Er wordt gevraagd om het bijgesloten inlichtingenformulier in te vullen en retour te sturen. Het is dit jaar extra belangrijk om dit formulier tijdig in te vullen en terug te sturen. Dan kan deze informatie gebruikt worden voor de juiste waardebepaling van het pand. Door onder andere de invloed van de coronapandemie kan het zijn dat het pand een lagere woz-waarde heeft dan als er geen corona was geweest. Valt de waardebepaling door corona of om een andere reden lager uit, dan betekent dat ook een lagere aanslag onroerende zaakbelasting (ozb) voor 2022 voor u en voor de gebruiker.
De brief met bijgesloten ‘inlichtingenformulier verhuurgegevens niet-woningen’ is in week 41 op de mat gevallen. Vul ‘m dus in en stuur hem snel terug.
Meer informatie over  WOZ en OZB kunt u vinden op www.drimmelen.nl.

Maandag 18 oktober (1)
12 nieuwe besmettingen

Er zijn sinds de vorige update 12 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal coronabesmettingen bedraagt nu 3.065.

Update vrijdag 15 oktober
1 nieuwe besmetting

Er is een besmet persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn nu 3.053 inwoners van Drimmelen besmet geraakt.

Update donderdag 14 oktober 
6 nieuwe besmettingen

Er zijn 6 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Dit brengt het totaal aantal vastgestelde besmettingen onder inwoners van de gemeente op 3.052.

Update woensdag 13 oktober

7 nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er 7 nieuwe besmettingen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal staat nu op 3.046. 

Update dinsdag 12 oktober

4 nieuwe besmettingen

Er zijn 4 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen komt daarmee op 3.039 in onze gemeente.

Update maandag 11 oktober

5 nieuwe besmettingen

Er zijn sinds de vorige update 5 nieuwe besmettingen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal staat nu dus op 3.035.

Update vrijdag 8 oktober

4 nieuwe besmettingen

Er zijn 4 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen komt daarmee op 3.030 in onze gemeente.

Update donderdag 7 oktober
3 nieuwe besmettingen

Er zijn 3 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen komt daarmee op 3.026 in onze gemeente.

Update woensdag 6 oktober

3 nieuwe besmettingen

Er zijn sinds de vorige update 3 nieuwe besmettingen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmette inwoners tot nu toe is 3.023. 

Update dinsdag 5 oktober (2)
Hulp bij coronatoegangsbewijs: digitaal of op papier

We krijgen veel vragen over het coronatoegangsbewijs. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Kijk op Rijksoverheid.nl voor meer informatie. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.

Papieren bewijs kan ook!
Heeft u geen smartphone of tablet en wilt u liever een papieren bewijs? Ga dan op de computer naar de website: coronacheck.nl/nl/print/. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Geen DigiD? Landelijke telefoonnummer
Heeft u geen DigiD en wilt u een papieren coronatoegangsbewijs opvragen via de post? Bel dan naar het landelijke nummer 0800-1421 (er wordt gevraagd om uw burgerservicenummer én uw postcode). Vraag eventueel hulp aan iemand binnen uw omgeving. SWO Drimmelen kan u ook helpen via telefoonnummer 0162-451894.

Update dinsdag 5 oktober (1)
3 nieuwe besmettingen

Er zijn 3 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmette inwoners tot nu toe is 3.020.

Update maandag 4 oktober

1 nieuwe besmetting

Sinds de vorige update is er één besmet persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal komt daarmee dus op 3.017 te staan.

Update vrijdag 1 oktober 

Geen nieuwe besmettingen

Er zijn vandaag opnieuw geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen blijft daarmee op 3.016 staan.

Update donderdag 30 september
Geen nieuwe besmettingen

Er zijn opnieuw geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal inwoners bij wie een coronabesmetting is vastgesteld is nog steeds 3.016.

Update woensdag 29 september

Geen nieuwe besmettingen

Er zijn geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal inwoners bij wie een coronabesmetting is vastgesteld is nog steeds 3.016.

Update dinsdag 28 september (3)
College verlengt regeling verruiming terrassen

Het college van de gemeente Drimmelen verlengt de regeling voor de horeca om te werken met verruimde terrassen tot 1 januari 2022. “We maken deze keuze omdat de horeca voorlopig nog te maken heeft met beperkingen zoals toegangscontroles en een verplichte sluitingstijd vanaf middernacht,” legt wethouder Lieke Schuitmaker uit.
Lees het volledige bericht hier

Update dinsdag 28 september (2)
5 nieuwe besmettingen 

Er zijn 5 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen komt daarmee op 3.016.

Update dinsdag 28 september (1) 
Laatste kans aanvraag Tozo, TONK, TVL en BBZ tijdelijk versoepeld

Per 1 oktober stopt het kabinet met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Dit betekent dat de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) vanaf die datum niet worden verlengd. Dat geldt ook voor de regeling NOW, TVL en diverse andere fiscale maatregelen. Let op: De Tozo en de TONK kunnen nog aangevraagd worden tot en met 30 september. De TVL tot 26 oktober 17.00 uur. De BBZ is tijdelijk versoepeld tot 1 januari 2022.
Meer lezen? Kijk in het Ondernemersnieuws op onze website voor de rest van het artikel en andere onderwerpen. 

Update maandag 27 september (3) 
Vaccinatiebus zet 359 prikken  

De prikbus van de GGD heeft in de dorpskernen van Drimmelen 359 vaccinaties gezet. De prikbus stond vorige week een dag in Made (178 - correctie op eerder bericht hierover -), in Terheijden (120) en in Lage Zwaluwe (61 gevaccineerden). Minderjarigen kregen hun eerste prik Pfizer/Moderna,  vanaf 18 jaar kon men kiezen tussen het Janssen-vaccin of Pfizer/Moderna.
Wethouder Jürgen Vissers (volksgezondheid) is erg tevreden met de opkomst. “De prikbus is veel bezocht in onze gemeente. Veel mensen die nog niet gevaccineerd waren, hebben er gebruik van kunnen maken. Het voorziet duidelijk in een behoefte. We gaan zeker kijken of het mogelijk is dat de bus nog eens terugkomt.”  

Update maandag 27 september 2021 (2)
Gemeente werkt weer met normale vergunningstermijnen voor evenementen

In verband met de coronamaatregelen is de gemeente in de afgelopen periode waar dat kon coulant geweest met de indieningstermijnen van de vergunningaanvragen. We konden maatwerk leveren omdat er weinig aanvragen binnenkwamen vanwege de coronamaatregelen. Bovendien veranderden deze maatregelen wel eens gedurende de looptijd van een aanvraag, waardoor soms ook maatwerk nodig was.
Met de invoering van het coronatoegangsbewijs komen er veel meer aanvragen binnen, er zijn immers meer evenementen mogelijk. Vanzelfsprekend willen we al deze aanvragen zo zorgvuldig mogelijk behandelen. Daarom gaan we vanaf nu weer werken met de normale aanvraagtermijnen van vergunningsaanvragen voor evenementen. Dit heeft te maken met de capaciteit van het team dat de vergunningen behandelt en ook met de doorlooptijd van adviesaanvragen bij brandweer, politie en GHOR. Tijdens de behandelperiode wordt de aanvraag getoetst aan normen op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid, milieu en geluidshinder.
Alles over het aanvragen van evenementen en de termijnen hiervoor is te vinden op de website van de gemeente

Update maandag 27 september (1)
2 nieuwe besmettingen

Er zijn sinds vrijdag 2 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal inwoners dat besmet is geraakt bedraagt nu 3.011.

Update vrijdag 24 september (3)
1 nieuwe besmetting

Er is een besmet persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal hebben we nu 3.009 inwoners die besmet zijn geraakt door het coronavirus.

Update vrijdag 24 september (2)
Toegangscontrole horeca en handhaving vanaf 25 september

Om de 1,5 meter afstand los te kunnen laten, is vanaf 25 september het coronatoegangsbewijs nodig op een aantal plekken. In de horeca geldt dat met deze nieuwe maatregelen toegang alleen mogelijk is na het tonen van een coronatoegangsbewijs. Dat betekent nieuwe regels met nieuwe ervaringen die wij als gemeente serieus nemen. De eerste verantwoordelijkheid voor de toegangscontroles ligt bij de ondernemer/exploitant. Toezicht en handhaving zal in de eerste periode van deze nieuwe maatregelen zichtbaar aanwezig zijn in een coachende rol in onze dorpskernen. Daarnaast wil de gemeente een goed beeld te krijgen hoe de toegangscontrole verloopt. Alleen bij excessen zullen boetes worden uitgedeeld. 

Update vrijdag 24 september
Vrijwilligers helpen bij verkrijgen QR-code via SWO Drimmelen (1)


(Bericht van SWO Drimmelen:)
Hulp nodig bij verkrijgen coronatoegangsbewijs? 
Vanaf 25 september 2021 heb je bij steeds meer gelegenheden een coronatoegangsbewijs nodig om binnen te mogen. Heb je een smartphone dan kun je daarvoor de CoronaCheck-app gebruiken. Heb je geen smartphone dan kun je een vaccinatiebewijs op papier gebruiken. 

Heb je hulp nodig bij de CoronaCheck-app op je smartphone te zetten  of 
Heb je hulp nodig bij het verkrijgen van een vaccinatiebewijs op papier?

Neem contact op met SWO via telefoonnummer 0162-451894. Vrijwilligers van SWO helpen je dan om dit te regelen. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Heb je die nog niet dan zal de vrijwilliger je helpen bij het aanvragen hiervan.  
SWO Drimmelen helpt bij het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
SWO Drimmelen

 

Update donderdag 23 september (3)
Controle coronatoegangsbewijs door ondernemers

Vanaf zaterdag 25 september hebben ondernemers in horeca, evenementen en cultuur te maken met het coronatoegangsbewijs. Hieronder vind je enkele praktische veel gestelde vragen over het toegangsbewijs. Hieronder staan enkele vragen hierover die mogelijk leven, en de antwoorden hierop. 

Welke ondernemers moeten het coronatoegangsbewijs controleren en in welke situaties?
Het coronatoegangsbewijs geldt voor gasten van de volgende gelegenheden: 
•    horeca (eet- en drinkgelegenheden), inclusief eet- of drinkgelegenheden die onderdeel zijn van een locatie,  locatie waar verder niet met coronatoegangsbewijzen hoeft te worden gewerkt (zoals een koffiebar in een winkel, hotels en sportverenigingen)
•    casino’s;
•    festivals; 
•    evenementen (zowel binnen als buiten, met én zonder vaste zitplaats), behalve doorstroomevenementen zoals de kermis;  
•    bruiloften op een publieke plaats;
•    publiek bij een professionele sportwedstrijd;
•    bioscoop; 
•    theater;
•    concertzalen;
•    poppodia. 
Het gebruik van het coronatoegangsbewijs is bij deze gelegenheden verplicht. Het is dus niet toegestaan om alternatieve regels toe te passen, door bijvoorbeeld te werken met afstandsnormen. 

Hoe krijgt een bezoeker toegang?
Om toegang te krijgen tot deze gelegenheden dien je het coronatoegangsbewijs van de bezoeker te scannen en het ID-bewijs van de bezoeker te vergelijken met de gegevens van de scan. Daarnaast dien je te vragen naar corona gerelateerde gezondheidsklachten. 

Wanneer mag een bezoeker doorlopen?
De bezoeker mag doorlopen als:
•    de scanner groen kleurt; en
•    het ID overeenkomt; en 
•    de bezoeker geen gezondheidsklachten heeft. 

Vanaf welke leeftijd is een coronatoegangsbewijs verplicht?
Het tonen van een coronatoegangsbewijs is verplicht vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.

Waar vind ik de dingen die ik nodig heb om de controle uit te voeren?
Om het coronabewijs van je bezoekers te kunnen scannen, heb je de CoronaCheck Scanner-app nodig. Medewerkers kunnen de CoronaCheck Scanner-app downloaden in de Apple App Store (iPhone) of de Google Play Store (Android). Daarmee kunnen zij bij de ingang de QR-codes van bezoekers scannen.

Welk telefoonnummer kan ik bellen met vragen over de invoering van het coronatoegangsbewijsbewijs?
Voor vragen over de corona check scanner: 0800-1421 (gratis). Of als je vanuit het buitenland belt: +31 70 750 37 20. Bereikbaar op alle dagen van de week tussen 08.00 en 20.00 uur.

Waar kan ik met overige vragen over het coronatoegangsbewijs terecht?
Voor vragen over corona kun je terecht bij het KVK Coronaloket op www.kvk.nl/corona of bij je eigen brancheorganisatie. 

Meer informatie vind u op de website van Rijksoverheid

Update donderdag 23 september (2)
Drukte bij eerste dag prikbus in gemeente Drimmelen

Het was gisteren druk bij de GGD-prikbus in Made. Maar liefst 137 mensen hebben zich woensdag laten vaccineren op het Raadhuisplein. Vandaag staat de prikbus in Terheijden (Dorpsplein), morgen in Lage Zwaluwe (bij de Jumbo), van 10.00 tot 17.00 uur.
Je kunt je zonder afspraak laten vaccineren. Ook als je meer informatie wilt, kun je hier terecht bij de medewerkers van de GGD. 

Update donderdag 23 september (1)
Geen nieuwe besmettingen

Er zijn geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal inwoners bij wie een coronabesmetting is vastgesteld is nog steeds 3.008.

Update woensdag 22 september (2)

Coronatoegangsbewijs: digitaal of op papier

1,5 meter afstand houden is per 25 september niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Kijk op Rijksoverheid.nl voor meer informatie.

Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.

Papieren bewijs

Heeft u geen smartphone of tablet en wilt u liever een papieren bewijs? Ga dan op de computer naar de website: coronacheck.nl/nl/print/. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Vraag eventueel hulp aan iemand binnen uw omgeving.

Heeft u geen DigiD en wilt u een papieren coronatoegangsbewijs opvragen via de post? Bel dan naar 0800-1421 (er wordt gevraagd om uw burgerservicenummer én uw postcode)

Update woensdag 22 september (1)

3 nieuwe besmettingen

Er zijn 3 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmette inwoners van onze gemeente bedraagt nu 3.008.

Update dinsdag 21 september

1 nieuwe besmettingen

Er is een besmet persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 3.005 mensen in de gemeente Drimmelen besmet geraakt met het coronavirus. 

Update maandag 20 september

5 nieuwe besmettingen

Sinds vrijdag  zijn er 5 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie staat daarmee in onze gemeente op 3.004.

Update vrijdag 17 september (2)
Burgemeester ging kijken bij prikbus (filmpje)

Burgemeester Gert de Kok ging in buurgemeente Altena kijken bij de prikbus van de GGD. Komende week komt de bus in Made (woensdag), Terheijden (Donderdag) en Lage Zwaluwe (vrijdag). De burgemeester liet zich informeren over de gang van zaken in de bus en sprak met mensen die voor een vaccinatie kwamen. Klik hier om het filmpje te bekijken of klik op de foto hieronder.

Burgemeester De Kok in de prikbus in gesprek met arts GGD
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update vrijdag 17 september (1)
7 nieuwe besmettingen

Er zijn 7 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronauitbraak staat nu op 2.999.

Update donderdag 16 september (3)
Geen nieuwe besmettingen.

Er zijn opnieuw geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmette inwoners bedraagt daardoor nog steeds 2.992.

Update donderdag 16 september (2)
Prikbus komt naar Made, Lage Zwaluwe en Terheijden

De coronaprikbus van de GGD komt naar de gemeente Drimmelen. Op woensdag 22 september staat de coronaprikbus van de GGD in Made (Raadhuisplein), op donderdag 23 september in Terheijden (Dorpsplein) en op vrijdag de 24e in Lage Zwaluwe (Jumbo). Wie dat wil kan hier tussen 10.00 en 19.00 uur zonder afspraak terecht voor zijn eerste vaccinatie. Lees hier het volledige bericht.

Update donderdag 16 september (1)
Kermis Made gaat door

Van 24 t/m 28 september 2021 is de kermis weer in het centrum van Made te vinden. Vanwege de coronamaatregelen gelden er enkel op vrijdag 24 september nog wel extra regels op het gehele kermisterrein. De rest van de kermisdagen vervallen die voor het openbare deel van de kermis, maar dan gelden wel de regels van de Rijksoverheid met betrekking tot toegangsbewijzen voor de horeca. Lees hier het nieuwsbericht erover

Update woensdag 15 september (2)
Geen nieuwe besmettingen

Er zijn geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmette inwoners is daarmee nog steeds 2.992.

Update woensdag 15 september (1)
Landelijke informatie naar aanleiding van persconferentie

Afgelopen dinsdag was er een persconferentie over de aanpassing van de coronaregels vanaf zaterdag 25 september. Wie wil nagaan wat op dit moment de landelijke richtlijnen vanaf dat moment zijn zijn kan terecht op de website hierover van de Rijksoverheid.

Update dinsdag 14 september

Geen nieuwe besmettingen

Er zijn geen nieuwe besmettingen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal blijft daarmee op 2.992 staan.

Update maandag 13 september
7 nieuwe besmettingen

Sinds vrijdag  zijn er 7 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie staat in onze gemeente daarmee op 2.992.

Update vrijdag 10 september
1 nieuwe besmetting

Er is een besmet persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.985 mensen in de gemeente Drimmelen besmet geraakt met het coronavirus.

Update donderdag 9 september
3 nieuwe besmettingen

Er zijn 3 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmette inwoners van onze gemeente bedraagt nu 2.984.

Update woensdag 8 september

3 nieuwe besmettingen

Er zijn 3 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.981 inwoners besmet geraakt met het coronavirus.

Update dinsdag 7 september
3 nieuwe besmettingen

Er zijn 3 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.978 inwoners besmet geraakt met het coronavirus.

Update maandag 6 september

5 nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er 5 besmette personen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Tot nu toe zijn in totaal 2.975 inwoners besmet geraakt met het coronavirus.

Update vrijdag 3 september

2 nieuwe besmettingen

Er zijn 2 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal officieel vastgestelde coronabesmettingen staat nu dus op 2.970.

Update donderdag 2 september
4 nieuwe besmettingen

Er zijn 4 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal bedraagt nu 2.968 officieel vastgestelde coronabesmettingen.

Update woensdag 1 september

7 nieuwe besmettingen

Er zijn 7 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Tot nu toe zijn in totaal 2.964 inwoners van de gemeente Drimmelen besmet geraakt met het coronavirus.

Update dinsdag 31 augustus
2 nieuwe besmettingen 

Er zijn 2 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal officieel vastgestelde coronabesmettingen bedraagt nu 2.957.

Update maandag 30 augustus

4 nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er 4 besmette personen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen staat nu op 2.955. 

Update vrijdag 27 augustus 
6 nieuwe besmettingen

Er zijn 6 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Tot nu toe zijn 2.951 inwoners van de gemeente Drimmelen besmet geraakt met het coronavirus.

Update donderdag 26 augustus
1 nieuwe coronabesmetting

Er is in onze gemeente 1 nieuwe coronabesmetting vastgesteld. Het totaal aantal besmettingen bedraagt nu 2.945. 

Update woensdag 25 augustus

Geen nieuwe besmettingen

Opnieuw zijn er geen nieuwe besmettingen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal sinds het begin van de coronacrisis staat dus nog steeds op 2.944.

Update dinsdag 24 augustus
Geen nieuwe besmettingen 

Er zijn geen nieuwe besmettingen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal blijft daarmee op 2.944 staan.

Update maandag 23 augustus

4 nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er 4 besmette personen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen staat nu op 2.944.

Update vrijdag 20 augustus

Eén nieuwe besmetting

Er is één nieuwe besmetting bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen staat nu op 2.940.

Update donderdag 19 augustus

Eén nieuwe besmetting

Sinds gisteren is er één nieuwe besmetting bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen komt daarmee op 2.939 te staan.

Update woensdag 18 augustus

Geen nieuwe besmettingen

Er zijn geen nieuwe besmettingen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal blijft daarmee op 2.938 staan.

Update dinsdag 17 augustus

4 nieuwe besmettingen

Er zijn 4 besmette personen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen staat nu op 2.938.

Update maandag 16 augustus

5 nieuwe besmettingen

Er zijn sinds de vorige update 5 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen bedraagt nu 2.934.

Update vrijdag 13 augustus (2)

Overzicht coronamaatregelen (persconferentie 13 augustus 2021)

Deze week is de 22 miljoenste prik gezet. De vaccinatiegraad in Nederland is inmiddels hoog en neemt nog elke dag toe. Toch is een verdere stijging nodig. Er is nog steeds een groep van naar schatting 1,8 miljoen mensen die nog geen immuniteit heeft opgebouwd: niet door vaccinatie en niet door infectie. De 4e besmettingsgolf is gelukkig snel gekeerd. En het aantal ziekenhuis- en IC-opnames loopt naar verwachting niet verder op. Dit laat het belang van vaccineren zien. Echter, het gunstige beeld nu is nog geen garantie voor weinig besmettingen in de herfst en winter.

Daarom heeft het kabinet besloten om behoedzaam en stap voor stap de 1,5 meter afstand los te laten. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 september. Op 17 september besluit het kabinet of het verantwoord is om de volgende stap te zetten. 

Bekijk hieronder het overzicht:

En lees hier het volledige bericht op de website van Rijksoverheid: Fysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Update vrijdag 13 augustus (1)

Eén nieuwe besmetting

Sinds gisteren is er één nieuwe besmetting bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen komt daarmee op 2.929 te staan.

Update donderdag 12 augustus (2)

Geen nieuwe besmettingen

Er zijn wederom geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Totaal dus nog steeds 2.928.

Update donderdag 12 augustus (1)

Zelftesten voorkomen verdere verspreiding van het coronavirus

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis voor de zekerheid kunt gebruiken. Ook als u volledig bent gevaccineerd. Bijvoorbeeld als u veilig naar school of werk wilt. Gebruik geen zelftest als u coronaklachten heeft. Maak dan een afspraak bij de GGD.

Zelftest bij geen klachten

Als u besmet bent met het coronavirus, dan is het virus al enkele dagen voordat u klachten krijgt in de neusholte te vinden. Dat is de reden om uzelf zonder klachten te testen. In deze fase van de infectie kunt u het virus al doorgeven. Door een zelftest te doen, spoort u besmettingen eerder op die u anders niet of later zou vinden. Dat zorgt voor meer veiligheid als u met mensen in contact komt. Bijvoorbeeld als u naar school gaat, terugkeert van vakantie of naar uw werk gaat. Zo voorkomt u verdere verspreiding van het coronavirus.

Dus ziet u veel mensen, bijvoorbeeld op een verjaardag, school of werk? Of komt u terug van vakantie? Doe dan een corona-zelftest. Daarmee voorkomen we dat we onbewust corona verspreiden. Klachten? Laat u testen bij de GGD.

Gratis corona zelftesten bestellen

U krijgt tussen 10 augustus en 1 september een brief thuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Daarin staat dat u 2 gratis zelftesten kunt bestellen per huishouden via Zelftestenbestellen.nl.

Meer informatie: Zelftesten en het coronavirus | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Update woensdag 11 augustus

Geen nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal blijft daarmee staan op 2.928.

Update dinsdag 10 augustus

2 nieuwe besmettingen

Er zijn 2 besmette personen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen staat nu op 2.928.

Update maandag 9 augustus

6 nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er 6 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn er nu 2.926 inwoners besmet geraakt.

Update vrijdag 6 augustus
1 nieuwe besmetting

Er is een besmet persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen komt daarmee op 2.920 te staan. We wensen degenen die ziek of herstellende zijn van Covid 19 veel beterschap. 

Update donderdag 5 augustus
1 nieuwe besmetting

Er is een besmet persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen staat nu op 2.919.

Update woensdag 4 augustus
3 nieuwe besmettingen

Er zijn 3 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Dat brengt het totaal vastgestelde besmettingen op 2.918.

Update dinsdag 3 augustus
9 nieuwe besmettingen

Er zijn 9 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen komt daarmee op 2.915.

Update maandag 2 augustus
15 nieuwe besmettingen

Er zijn 15 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Sinds het begin van de pandemie is bij 2.906 mensen in onze gemeente een besmetting met het coronavirus geconstateerd.

Update vrijdag 30 juli (2)
Zonder afspraak prikken: prikbus GGD staat twee weken lang dagelijks in Breda 

Van maandag 2 t/m zaterdag 14 augustus staat de prikbus van de GGD op diverse locaties in Breda. Wie nog geen vaccinatieafspraak heeft kan hier zonder afspraak terecht voor een prik. Ook inwoners van onze gemeente kunnen hier gebruik van maken. 
GGD West-Brabant is gestart met vaccineren tegen corona in een ‘prikbus’ of in wijkcentra in verschillende dorpen en wijken. Iedereen die nog niet is gevaccineerd kan hier zonder afspraak voor zijn of haar eerste coronaprik terecht. De bus is een aanvulling van de bestaande vaccinatielocaties, geen vervanging daarvan. Mensen met een bestaande vaccinatie-afspraak bij een reguliere locatie worden niet in de prikbus gevaccineerd. Ook niet wanneer je de afspraak (voor je tweede vaccinatie) hebt laten vervallen. 
Meer informatie en de lijst van prikbuslocaties vind je op de website van de GGD.  

Update 30 juli (1)
3 nieuwe besmettingen

Er zijn 3 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.891 inwoners besmet geraakt.

Upate donderdag 29 juli
2 nieuwe besmettingen

Er zijn 2 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen bedraagt nu 2.888.

Update woensdag 28 juli 
9 nieuwe besmettingen

Er zijn 9 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen sinds gisteren. Het totaal aantal inwoners dat besmet is geraakt sinds het begin van de coronacrisis bedraagt nu 2.886.

Update dinsdag 27 juli (2)
Houd afstand en geniet van de zomer

Het is fijn dat er veel versoepelingen zijn gekomen waardoor er meer kan. Nu de zomervakantie echt is begonnen geeft dat ruimte om leuke dingen te doen. Het coronavirus is echter nog altijd in de buurt. Vermijd daarom drukte en houd u aan de coronaregels van het RIVM: was uw handen, hoest en nies in uw elleboog, houd 1,5 meter afstand, geef elkaar de ruimte en laat uzelf testen bij klachten.
Vakantieplannen in het buitenland? Kijk op www.nederandwereldwijd.nl (Rijksoverheid) en check welke eisen het land waar u naartoe wilt aan u stelt.
Prettige vakantie!

Update dinsdag 27 juli (1)
Aantal besmettingen

Er zijn 27 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen sinds afgelopen vrijdag. Het totaal aantal besmettingen in de gemeente bedraagt 2.877.

Update vrijdag 23 juli

10 nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er 10 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn er nu 2.850 inwoners besmet geraakt.

Update donderdag 22 juli

15 nieuwe besmettingen

Er zijn 15 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn er nu 2.840 inwoners besmet geraakt.

Update woensdag 21 juli

17 nieuwe besmettingen

Er zijn 17 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn er nu 2.825 inwoners besmet geraakt.

Update dinsdag 20 juli

14 nieuwe besmettingen

Er zijn sinds gisteren 14 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn er nu 2.808 inwoners besmet geraakt.

Update maandag 19 juli

56 nieuwe besmettingen

Er zijn 56 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen sinds de update van vrijdag. Het totaal aantal besmettingen in onze gemeente komt daarmee op 2.794 sinds het begin van de coronapandemie.

Update vrijdag 16 juli (2)

Statement van de voorzitters van de drie Brabantse veiligheidsregio’s

Burgemeester Gert de Kok onderschrijft het volgende statement van de voorzitters van de drie Brabantse veiligheidsregio's:

Beste Brabanders,
Nog even en de zomervakantie breekt ook in onze provincie aan. Een zomervakantie waar we enorm naartoe hebben geleefd, niet in de laatste plaats vanwege de versoepelingen die er aan leken te komen.
Maar helaas starten we de zomer niet zo onbezorgd als dat we een aantal weken geleden dachten te kunnen doen. De besmettingscijfers lopen de laatste week weer in rap tempo op en hoewel dit zich tot op heden nog niet vertaalt in meer ziekenhuisopnamen, heeft het kabinet besloten de rem te zetten op een aantal versoepelingen. Een begrijpelijke teleurstelling voor vrijwel iedereen.

Maar het is ook goed om te kijken naar wat er wel is. De vaccinatiegraad loopt op waardoor een heleboel dingen nu wel weer mogelijk zijn. We kunnen elkaar na de vakantie weer deels ontmoeten op school en kantoor, een hapje buiten de deur eten of genieten van musea- en theaterbezoek.
We kunnen weer bij elkaar zijn, we mogen weer bezoek ontvangen. En dat is een opluchting. Want dat is nu eenmaal waar wij Brabanders het beste bij gedijen; in gezelschap. Daar ligt onze kracht. Toen het virus oplaaide, moesten we daarvoor alternatieve manieren vinden. Digitaal, op afstand. Dat we elkaar nu weer echt mogen en kunnen ontmoeten, voelt goed. Het is dat deel van onze Brabantse identiteit dat ons ook gaat helpen op het moment dat we kunnen gaan beginnen aan het werk dat voor ons ligt: het opnieuw vormgeven van onze Brabantse samenleving, na corona. Want we kunnen niet ontkennen dat het virus onze samenleving blijvend heeft veranderd.

Nu lopen we met elkaar langzaamaan richting de eindstreep van deze corona-marathon. Dat is soms twee stappen vooruit en dan weer één terug. Dat kan ontmoedigend zijn, op momenten frustrerend. Maar we moeten er met elkaar vertrouwen in blijven houden dat we de gevolgen van dit virus samen te boven komen. En dat we ook in deze fase onze rol moeten blijven vervullen. Wij drukken u daarom op het hart: blijft u zich aan de basisregels houden. Zodat we op een veilige en verantwoorde manier kunnen genieten van deze Brabantse zomer.

Jack Mikkers (voorzitter VRBN)
John Jorritsma (voorzitter VRBZO)
Theo Weterings (voorzitter VRMWB)

Update vrijdag 16 juli (1)

Aantal besmettingen 

Sinds de vorige update zijn er 15 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen bedraagt nu 2.738.

Update donderdag 15 juli
45 nieuwe besmettingen 

Er zijn 45 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen sinds afgelopen dinsdag. In totaal zijn er nu 2.723 inwoners besmet geraakt.

Update woensdag 14 juli

Vaccinatiehulp Drimmelen haalt drempels weg voor vaccinaties

Welzijnsorganisatie SWO Drimmelen en de gemeente bieden een oplossing voor mensen die het
lastig vinden hun vaccinatie te regelen. Wie belt naar 0162-451894 of binnenloopt bij SWO aan het
Vierendeel 6 in Made krijgt hulp bij het maken van de afspraak, bij het vervoer naar de
vaccinatielocatie en bij eventuele andere drempels. De actie ‘Vaccinatiehulp Drimmelen’ is een
initiatief van SWO Drimmelen.

Drempels wegnemen

SWO heeft de organisatie inmiddels erop ingericht dat mensen die zich willen laten vaccineren snel verder geholpen worden . “We willen alle drempels wegnemen. Dus ben je of ken je iemand die gevaccineerd wil worden? De deur van SWO staat voor je open,” aldus Peter Franken van SWO
Drimmelen. “Wij koppelen dan een vrijwilliger van SWO die praktische hulp biedt aan die persoon.”
De gemeente en SWO trekken samen op in de communicatie en benaderen huisartsenpraktijken,
GGD, vluchtelingenwerk, apotheken en zetten waar dat kan het Sociaal Loket, alle zorg- en
welzijnspartners en bijvoorbeeld ook bibliotheek Theek 5 in. De communicatie verloopt ook via sociale media en met flyers, posters en publicaties in diverse media.

Niet vanzelfsprekend

Burgemeester Gert de Kok juicht het initiatief toe. “Verreweg de meeste mensen willen zich laten
vaccineren. Het is van belang dat alle mensen die dat willen, ook daadwerkelijk gevaccineerd worden. Met deze actie richten we ons op mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om dit te regelen, die zitten met het vervoer naar de priklocatie of die zich door de taal niet uitgenodigd voelen,” aldus de burgemeester. “De vrijwilligers van SWO doen hiermee geweldig werk. Heeft u uw vaccin nog niet geregeld en wil je hulp? Aarzel niet en bel SWO of loop binnen aan het Vierendeel in Made.”

SWO is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 13.00 uur.

Vaccinatiehulp Drimmelen - ik wil niet ziek worden - ik wil een prik! - ik bel SWO of ik ga er naar toe - SWO helpt mij snel - en ik blijf gezond!
Auteur: 
SWO Drimmelen en gemeente Drimmelen
Licentie: 
Copyright

Update dinsdag 13 juli

10 nieuwe besmettingen

Er zijn 10 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen bedraagt nu 2.678.

Update 12 juli 2021 
Aantal besmettingen

Er zijn 48 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen sinds de update van vrijdag. Het totaal aantal besmettingen in onze gemeente komt daarmee op 2.668 sinds het begin van de coronapandemie.

Update 9 juli 2021 (2): update 19:30 uur
Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

BRON: Rijksoverheid 
Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. De meeste mensen raakten besmet op plekken waar grote groepen mensen feesten en uitgaan. Deze toename heeft nu nog geen gevolgen voor het beschermen van de kwetsbaren en de druk op de zorg. Maar zo’n grote groep besmettelijke mensen kan wel een risico zijn voor die mensen die niet of nog niet volledig zijn gevaccineerd. Onder deze laatste groep blijkt de deltavariant tot meer ziektegevallen te leiden dan gedacht. Daarnaast zijn ook bij mensen die al volledig zijn gevaccineerd of recentelijk een coronabesmetting hebben doorgemaakt, besmettingen met deze variant vastgesteld. Ook de kans op nieuwe virusmutaties zorgt voor onzekerheid. En de langdurige klachten na een coronabesmetting kunnen grote impact hebben.

Het kabinet maakt zich hier zorgen over. En kan niet voldoende uitsluiten dat er de komende weken toch meer ziekenhuisopnames komen. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen voor de zomer nodig zijn.

Maatregelen per 10 juli
Vanaf zaterdag 10 juli 2021, 06.00 uur, tot en met 13 augustus 2021 gelden de volgende maatregelen:

Horeca alleen met vaste zitplaats op anderhalve meter
- Voor horeca geldt dat deze open is, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit.
- Alle horeca sluit dagelijks om middernacht tot 6 uur ‘s ochtends. Entertainment, zoals live optredens en harde muziek, is verboden.
- Discotheken en nachtclubs sluiten opnieuw hun deuren.
- Voor de horeca gaat het systeem van het coronatoegangsbewijs waarmee een uitzondering op de anderhalvemeterregel mogelijk was, dus op pauze tot en met 13 augustus 2021.

Zitten bij evenementen en bij locaties voor cultuur en sport
- Evenementen, culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteitenzijn toegankelijk mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit.
- Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) kan op deze locaties extra publiek aanwezig zijn. Iedereen heeft dan een zitplaats en er geldt een beperking van de beschikbare ruimte: maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt.
- Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is per dinsdag 13 juli 24 uur geldig. Dit was 40 uur.
- Evenementen duren maximaal 24 uur.
- Geen verandering voor doorstroomlocaties
- Voor doorstroomlocaties, zoals winkels, musea of kermissen, verandert er niks. Zij mogen 1 bezoeker per 5 m2 ontvangen.

Houd feestjes klein en beheersbaar
De basisregels blijven belangrijk. Als je anderhalve meter afstand houdt is er veel mogelijk. Ook om samen te komen en bijvoorbeeld iets te vieren. Maar de oproep van het kabinet is en blijft: doe het verstandig, neem je verantwoordelijkheid. Houd je feestjes klein en beheersbaar, en houd anderhalve meter afstand.

Hygiëne blijft belangrijk. Was regelmatig je handen. Nies en hoest in je elleboog. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je direct testen op corona. Ook wie al gevaccineerd is.

Lezen van het hele reisadvies belangrijk
- Reizen naar het buitenland is en blijft een risico. De toename van het aantal besmettingen in Nederland kan gevolgen hebben voor een ontspannen vakantie naar het buitenland. Doordat andere landen ons op basis van de toename in besmettingen als risico zien, kan het zijn dat zij extra maatregelen nemen voor Nederlandse toeristen. Zoals in Europa verplicht reizen met het Digitaal Corona Certificaat (DCC) als coronabewijs. Of een verplichte quarantaine bij aankomst. Deze eisen kunnen per land verschillen.
- Check altijd voor vertrek het reisadvies op www.wijsopreis.nl. En kijk niet alleen naar de kleur van uw favoriete vakantieland. Maar lees het hele reisadvies. In het reisadvies staat precies welke maatregelen gelden voor het land waar u naartoe wilt en de landen waar u doorheen reist. Dus bereid u goed voor: zet uw coronabewijzen klaar in de CoronaCheck-app of print ze uit. En als u nog niet bent gevaccineerd kunt u zich gratis laten testen voor vertrek.
Zie ook de website van de Rijksoverheid

Update vrijdag 9 juli (1)
7 nieuwe besmettingen

Er zijn 7 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen bedraagt nu 2.620.

Update donderdag 8 juli 
6 nieuwe besmettingen

Er zijn 6 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen komt daarmee op 2.613.

Update woensdag 7 juli

Geen nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal blijft daarmee staan op 2.607.

Update dinsdag 6 juli

Één nieuwe besmetting

Er is één besmet persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.607 inwoners van onze gemeente besmet geraakt met het coronavirus.

Update maandag 5 juli

2 nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er 2 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.606 inwoners van onze gemeente besmet geraakt met het coronavirus.

Update vrijdag 2 juli (2)

Vaccinatie van jongeren van 12 tot en met 17 jaar

Jongeren van 12-17 jaar kunnen zich laten vaccineren tegen het coronavirus als zij dat willen. Dit heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten nadat de Gezondheidsraad hier een positief advies over gaf. 

De eerste jongeren, geboren in 2004, kunnen vanaf vandaag (2 juli) een afspraak maken, telefonisch met het landelijke afsprakennummer van de GGD of met DigiD via de gebruikelijke site.

De dagen daarna volgen de jaren 2005, 2006 etc. Per dag wordt zoals gebruikelijk gekeken of er een geboortejaar uitgenodigd kan worden. Het ziet er nu naar uit dat alle jongeren van 12 t/m 17 jaar, die dat willen, nog voor het begin van het nieuwe schooljaar hun eerste prik kunnen krijgen. De tweede volgt dan in september, de eerste maand van het nieuwe schooljaar.

Lees hier het volledige bericht op de website van de Rijksoverheid. 

Update vrijdag 2 juli (1)

Vier nieuwe besmettingen

Er zijn sinds de vorige update 4 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.604 inwoners van onze gemeente besmet geraakt met het coronavirus.

Update donderdag 1 juli (2)
Coronacompensatie Tozo 5 en verlengde TONK regeling

De regering heeft de inkomensondersteuning voor ZZP’ers verlengd en via de gemeente Tozo 5 voor de periode 1-7-2021 tot 1-10-2021 beschikbaar gesteld. Tevens is de TONK regeling met 3 maanden verlengd en loopt nu van 1-1-2021 tot 1-10-2021. 

Zowel Tozo 5 als de verlengde TONK kunnen via de website van de gemeente digitaal worden ingediend. Het invullen van de aanvraag moet via DigiD. Als er gezinsbijstand wordt aangevraagd, dient ook de partner de aanvraag met DigiD te ondertekenen. Het inkomen van de partner heeft invloed op zowel de Tozo als de TONK uitkering. 
De aanvrager moet op het aanvraagformulier u alle inkomsten van de ondernemer en eventuele partner (bij huwelijk en samenwonen) vermelden; te denken valt aan alle uitkeringen, pensioenen, alimentatie, verzekeringen, huuropbrengsten et cetera. Voor ondernemers die gedeeltelijk inkomen uit de onderneming ontvangen kan een uitdraai van de maandelijkse winst- en verliesrekening een goede onderbouwing zijn. Ten aanzien van de TONK gelden er specifieke voorwaarden; onder andere een vermogensgrens en een drempelbedrag van € 500 aan woonkosten. Dit blijft voor eigen rekening. Alleen woonkosten boven € 500 per maand komen voor vergoeding in aanmerking, als voldaan is aan de overige voorwaarden. De voorwaarden voor Tozo en TONK zijn zoveel mogelijk samengevat en vooraf te lezen als een informatieset bij het aanvraagformulier op onze website. 
We verzoeken mensen die hiervoor in aanmerking willen komen zoveel mogelijk via de e-mail tozo@drimmelen.nl met de gemeente te corresponderen. Binnen maximaal 2 werkdagen wordt er dan teruggebeld. Ook TONK-vragen kunnen via ditzelfde e-mailadres gesteld worden. 
Alles over de TONK en de Tozo vindt u op de pagina Ondernemersregelingen

Update donderdag 1 juli (1)
2 nieuwe besmettingen

Er zijn 2 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.600 inwoners van onze gemeente besmet geraakt met het coronavirus.

Update woensdag 30 juni

3 nieuwe besmettingen

Er zijn 3 besmette personen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.598 inwoners van onze gemeente besmet geraakt met het coronavirus.

Update dinsdag 29 juni

Geen nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal blijft daarmee staan op 2.595.

Update maandag 28 juni (3)
Hoe zijn de regels sinds de versoepelingen van afgelopen zaterdag 26 juni

We krijgen van diverse kanten vragen over wat wel en niet kan, nu het kabinet een aantal ersoepelingen heeft afgekondigd per 26 juni. De Veiligheidsregio heeft een handig vraag- en antwoordoverzicht gemaakt, dat geldt voor alle gemeenten in Midden- en West-Brabant
U vindt dit overzicht hier:

Update maandag 28 juni (2)
Gratis coronatest voor reizigers

Reist u vanuit Nederland naar het buitenland? Bekijk dan altijd eerst het reisadvies. Voor een reis binnen de Europese Unie heeft u een coronabewijs  nodig. U komt aan een coronabewijs als u volledig gevaccineerd bent. Of kunt aantonen dat u corona had. Geldt dat niet voor u? Dan kunt u zich in juli en augustus 2021 gratis laten testen bij aangesloten testlocaties. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor buitenlandse toeristen die vanuit Nederland naar een ander land reizen. 
Lees hierover het volledige bericht op de website van de Rijksoverheid. 

Update maandag 28 juni (1)
Aantal besmettingen

Er zijn sinds vrijdag 5 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronapandemie bedraagt daarmee 2.595.

Update vrijdag 25 juni (3)
Aantal besmettingen

Er is een besmet persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.590 inwoners van onze gemeente besmet geraakt met het coronavirus.

Update vrijdag 25 juni (2)
Versoepelingen: Welke coronamaatregelen gelden nog wel per 26 juni

Per 26 juni zijn de meeste coronamaatregelen niet meer nodig en worden deze versoepeld. Blijf wel verstandig en alert, het virus is nog niet weg. De 1,5 meter afstand blijft de bepalende norm voor wat kan. Hygiëne blijft belangrijk, houd je aan de basisregels: was vaak je handen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en laat je dan direct testen.

1,5 meter afstand
Voor plaatsen waar mensen bij elkaar komen geldt de 1,5 meter afstand en houdt iedereen zich aan de basisregels. De beheerder van een ruimte treft de gebruikelijke hygiënemaatregelen op locatie. De ‘verkeersstromen’ van het publiek moeten goed gescheiden blijven, zodat het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. Ook in de sanitaire voorzieningen. Daar waar anderhalve meter niet altijd mogelijk is , zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht.

Zitplek
Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht voor locaties waar mensen een vaste zitplek hebben (te denken valt aan horeca, bioscoop, toneelvoorstelling etc.) en waar geen doorstroom plaatsvindt. In die locaties met vaste zitplek geldt geen maximaal aantal mensen zolang de 1,5 meter afstandsregel maar wordt gehanteerd. Dit geldt voor alle locaties binnen en buiten.

Winkels en markten
In doorstroomlocaties (te denken valt aan detailhandel, markten, bibliotheken, musea, dierentuinen, pretparken, stations en perrons) mag er, zowel binnen als buiten, 1 bezoeker per 5 m2 op 1,5 meter aanwezig zijn. Meer informatie over wat wel en niet kan, is te vinden op de coronawebsite van de rijksoverheid

Update vrijdag 25 juni (1)
Horeca mag vanavond na 22.00 open blijven

De horeca in de gemeente Drimmelen mag vanavond tussen 22.00 en 24.00u openblijven. Burgemeester Gert de Kok laat vandaag weten dat dit gedoogd wordt.  Om middernacht gaan de versoepelingen in van een groot aantal coronamaatrelen. Vanaf dat moment gelden ook weer de reguliere openingstijden voor de horeca. Voor een aantal etablissementen zou dat betekenen dat ze om 22.00 uur moeten sluiten, en om 00.00 uur weer open mogen. De burgemeester vind dit  niet wenselijk, net als veel collegaburgemeesters. Vandaar dat in regionaal verband is afgesproken dat het gedoogd wordt als horecaondernemers hun zaak open houden tussen 22.00 en middernacht, als ze hier normaal gesproken een vergunning voor hebben.
Overigens blijft voor de horeca wel de 1,5 metermaatregel gelden.

Update donderdag 24 juni
Een nieuwe besmetting

Er is een besmet persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronacrisis bedraagt nu 2.589.

Update woensdag 23 juni

Geen nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal blijft daarmee staan op 2.588.

Update dinsdag 22 juni
Aantal besmettingen

Sinds gisteren is er 1 besmette persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen bedraagt nu 2.588.

Update maandag 21 juni 
Aantal besmettingen

Sinds vrijdag is er 1 besmette persoon bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen bedraagt nu 2.587.

Update vrijdag 18 juni (2)
Aantal besmettingen

 Er is 1 coronabesmetting bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal inwoners dat besmet is geraakt is nu 2.586. 

Update vrijdag 18 juni (1) 
Mensen geboren in 2001 en 2002 kunnen prikafspraak maken 

Mensen geboren in 2001 en 2002 kunnen inmiddels ook online een afspraak inplannen voor een vaccinatie via Ik wil me laten vaccineren - coronatest.nl. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf dinsdag 22 juni ontvangen zij de uitnodigingsbrief per post.

Update donderdag 17 juni (2)
Aantal besmettingen

Er zijn 6 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Tot nu is bij 2.585 inwoners van onze gemeente vastgesteld dat ze besmet zijn geraakt met het coronavirus.

Update donderdag 17 juni (1)
Mensen geboren in 1999 en 2000 kunnen afspraak maken voor vaccinatie

Mensen geboren in 1999 en 2000 kunnen inmiddels ook online een afspraak inplannen via Ik wil me laten vaccineren - coronatest.nl voor een vaccinatie. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf zaterdag 19 juni ontvangen zij de uitnodigingsbrief per post.

Update 16 juni (2)

Mensen geboren in 1997 en 1998 kunnen afspraak maken voor coronavaccin

Inmiddels kunnen ook mensen geboren in 1997 en 1998 online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf vrijdag 18 juni ontvangen zij de uitnodigingsbrief voor de vaccinatie per post.

Update 16 juni (1)

Twee nieuwe besmettingen

Er zijn 2 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmette mensen sinds het begin van de pandemie bedraagt nu 2.579.

Update 15 juni (3)

Uitleg over corona en de vaccinaties in eenvoudige taal

De informatie over het coronavirus is niet voor iedereen makkelijk te begrijpen. Speciaal voor mensen die daar moeite mee hebben is er: Steffie!

Steffie legt informatie op een eenvoudige manier uit. Bijvoorbeeld over vaccinatie, quarantaine en testen.

Vind jij je de informatie over het coronavirus soms moeilijk te begrijpen? Of ken jij iemand die hier moeite mee heeft? Kijk dan eens op de website van Steffie: corona.steffie.nl

Update 15 juni (2)

Mensen geboren in 1995 en 1996 kunnen afspraak maken voor coronavaccin

Ook mensen uit 1995 en 1996 kunnen vanaf vandaag via www.coronavaccinatie-afspraak.nl hun vaccinatieafspraak bij de GGD maken. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf donderdag 17 juni ontvangen zij de uitnodigingsbrief voor de vaccinatie per post.

Update 15 juni (1)

Geen nieuwe besmettingen

Sinds de vorige update zijn er geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal blijft daarmee staan op 2.577.

Update 14 juni (2)
Afspraak maken voor coronavaccin voor geboortjearen 1993 en 1994

Mensen geboren in 1993 en 1994 kunnen inmiddels ook online een afspraak inplannen via Ik wil me laten vaccineren - coronatest.nl voor een vaccinatie. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf woensdag 16 juni ontvangen zij de uitnodigingsbrief per post.

Update 14 juni (1)
Aantal besmettingen

Er zijn sinds vrijdag 9 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmette mensen sinds het begin van de pandemie bedraagt 2.577.

Update vrijdag 11 juni (3)
EK Voetbal in de horeca

We hebben nog steeds te maken met coronamaatregelen. Tijdens de eerste 2 wedstrijden op 13 en 17 juni zijn schermen in de horeca en op openbare pleinen in elk geval nog niet toegestaan. Uiteraard staat het iedereen vrij om op terrassen en in de cafés te genieten met in achtneming van de maatregelen. De horeca gaat echter wel om 22.00 uur dicht en er mag dan geen drank meer worden geschonken.
Ook voor de mensen die thuis of in hun buurt een beeldscherm plaatsen geldt: de coronamaatregelen gelden nog steeds. Dus houd rekening met elkaar en houd ook tijdens het juichen voldoende afstand! Zo maken we er samen een leuke, maar ook veilige tijd van!
Ondertussen wensen we iedereen veel plezier met de wedstrijden van het Nederlands Elftal, en brengen we als knipoog onderstaande poster.
Wie wil weten wat wel en niet kan, vindt meer informatie op www.rijksoverheid.nl/corona

Houd afstand - één schwalbe
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update vrijdag 11 juni (2)
Aantal besmettingen

Er zijn 5 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Dit brengt het totaal op 2.568.

Update vrijdag 11 juni (1)
Mensen geboren in 1990 en 1991 kunnen afspraak maken voor coronavaccin

Mensen geboren in 1990 en 1991  kunnen inmiddels online een afspraak inplannen via Ik wil me laten vaccineren - coronatest.nl voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. De uitnodiging per post ontvangt de lichting 1990 vanaf vandaag, de mensen geboren in 1991 ontvangen de brief vanaf dinsdag 15 juni. 

Update donderdag 10 juni (2)
Aantal besmettingen

Er zijn 8 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.563 inwoners besmet geraakt met het coronavirus.

Update donderdag 10 juni (1)
Mensen geboren in 1989 kunnen afspraak maken voor coronavaccin

Mensen geboren in 1989 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen via Ik wil me laten vaccineren - coronatest.nl voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf donderdag 10 juni ontvangen zij de uitnodigingsbrief per post.

Update woensdag 9 juni (3)
Wethouder volksgezondheid nu ook gevaccineerd

Wethouder volksgezondheid Jürgen Vissers is vanmorgen ingeënt met het Moderna-vaccin. Zodra de 'lichting' 1978 zich kon melden voor een afspraak heeft hij dat gedaan en hij kon vlot terecht in Dordrecht. Daar wilden ze ook deze foto nog even voor hem maken. "Het voelde niet eerder zo fijn om een prik te halen. Vrije keuze voor iedereen, maar ik heb geen seconde getwijfeld. Doe je het niet voor jezelf, dan wel voor je omgeving", vertelde hij na afloop. "En grote complimenten voor de GGD voor de vlotte organisatie". 
Wethouder Vissers is de Benjamin van het college van burgemeester en wethouders en de laatste die nog gevaccineerd moest worden. 

Wethouder Vissers is woensdagochtend gevaccineerd
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

 

Update woensdag 9 juni (2)

Mensen geboren in 1988 kunnen afspraak maken voor coronaprik

Mensen geboren in 1988 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen via Ik wil me laten vaccineren - coronatest.nl voor een vaccinatie. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf donderdag 10 juni ontvangen zij de uitnodigingsbrief per post.

Update woensdag 9 juni (1)

Aantal besmettingen met 8 toegenomen

Er zijn 8 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal officeel vastgestelde besmettingen in onze gemeente komt daarmee op 2.555.

Update dinsdag 8 juni 
Mensen geboren in 1987 kunnen afspraak maken voor coronaprik

Mensen geboren in 1987 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen via Ik wil me laten vaccineren - coronatest.nl voor een vaccinatie. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf donderdag 10 juni ontvangen zij de uitnodigingsbrief per post.

Update maandag 7 juni (2)

Nieuwe besmettingen

Er zijn 14 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen in onze gemeente bedraagt nu 2.547.

Update maandag 7 juni (1)

Inwoners geboren in 1984, 1985 of 1986 kunnen afspraak voor vaccinatie maken

Sinds gisteren (zondag 6 juni) kunnen inwoners die in 1984 zijn geboren online een afspraak maken voor hun vaccinatie. Vandaag zijn daar de geboortejaren 1985 en 1986 bij gekomen. 

Mensen geboren in 1984, 1985 of 1986 kunnen nu dus via www.coronavaccinatie-afspraak.nl hun afspraak inplannen voor een vaccinatie bij de GGD. Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Inwoners uit het jaar 1984 krijgen vanaf dinsdag 8 juni hun uitnodigingsbrief per post en mensen met het geboortejaar 1985 of 1986 ontvangen hun brief vanaf woensdag 9 juni. 

Update vrijdag 4 juni (3)
Nieuwe besmettingen

Er zijn 4 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen in onze gemeente bedraagt nu 2.533.

Update vrijdag 4 juni (2)
Geboren in 1983? Maak vaccinatieafspraak

Mensen geboren in 1983 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen via Ik wil me laten vaccineren - coronatest.nl voor een vaccinatie bij de GGD. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf dinsdag 8 juni ontvangen degenen die het betreft de uitnodigingsbrief per post.

Update vrijdag 4 juni (1)
Versoepeling coronamaatregelen: buurthuizen mogen weer open

Vanaf stap 3 van het Openingsplan mogen buurt-, dorp- en gemeenschapshuizen weer meer activiteiten organiseren. Dat kan alleen op een veilige manier als er in elk buurthuis oog blijft voor de basis- en aanvullende maatregelen. Zolang het grootste deel van Nederland nog niet (volledig) gevaccineerd is, blijven maatregelen nodig. Deze handreiking schets de kaders waarbinnen buurt- en gemeenschapshuizen hun deuren vanaf 5 juni kunnen openen. Daarom heeft de Rijksoverheid de 'Handreiking veilig heropenen buurthuizen' opgesteld:

Update donderdag 3 juni (4)
Versoepelingen vanaf zaterdag 5 juni 

Veel organisaties en inwoners willen weten wat de versoepeling van de maatregelen vanaf aanstaande zaterdag precies betekent. Een handig overzicht staat op Rijksoverheid.nl,  een rechstreekse link vind u hier: Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl
Vragen vanuit de culturele sector verwijzen we naar deze pagina: Plannen voor kunst en cultuur | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Update donderdag 3 juni (2)
Geen afhaal van alcoholische dranken meer na versoepeling 5 juni

Wat mag er wat betreft het afhalen van alcoholische dranken? Als zaterdag de horeca binnen weer onder voorwaarden binnen open mag is het gedogen van het afhalen van alcoholische dranken bij horecagelegenheden niet langer mogelijk. De Drank- en Horecawet moet worden nageleefd en enkel consumptie ter plaatse (binnen en op het terras) is toegestaan.

Update donderdag 3 juni (2) 
Wie geboren is in 1982 kan afspraak maken voor vaccinatie

Het RIVM heeft bekend gemaakt dat mensen geboren in 1982 vanaf vandaag online een vaccinatie-afspraak kunnen inplannen via Ik wil me laten vaccineren - coronatest.nl. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf zaterdag 5 juni kan deze doelgroep de uitnodigingsbrief krijgen. Online een afspraak maken kan voor iedereen die geboren is tussen 1960 en 1982 en die nog niet gevaccineerd is.

Update donderdag 3 juni (1) 
Aantal besmettingen met 11 toegenomen

Er zijn 11 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal officeel vastgestelde besmettingen in onze gemeente komt daarmee op 2.529 .

Update woensdag 2 juni (2)

Bedrijven krijgen langer steun van de overheid

Ondanks positieve vooruitzichten op economisch herstel na corona zijn er nog veel onzekerheden. Daarom verlengt het kabinet het steun- en herstelpakket tot en met het derde kwartaal van 2021:

Financiële regelingen


Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)

Vergoeding van deel loonkosten voor bedrijven met ten minste 20% verwacht omzetverlies.

Tijdelijke overbruggings-regeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Inkomensondersteuning voor levensonderhoud en een lening voor bedrijfskapitaal.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Voor huishoudens die door de coronacrisis te maken hebben met een aanzienlijk inkomensverlies en daardoor hun noodzakelijke (woon)kosten niet meer kunnen betalen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

 • 100% vergoeding vaste lasten (% SBI-code) voor ondernemingen die meer dan 30% omzet verliezen.
 • Per tweede kwartaal 2021 introductie keuze referentieperiode en integratie startersregeling in TVL.
 • Verhoging maximale subsidie voor grote ondernemingen (niet-mkb) voor tweede kwartaal.

Coronakrediet en garanties

 • Borgstelling MKB-kredieten
 • (BMKB-C)
 • Garantie Ondernemingsfinanciering
 • (GO-C)
 • Klein Krediet Corona (KKC)
 • Qredits
 • Corona OverbruggingsLening (COL)
 • Garantiefonds evenementen
 • Voucherkredietregelingen
 • Groeifaciliteit

NL leert door

Kosteloze (online) scholing en ontwikkeladviezen.

Belastinguitstel en betalingsregeling

Verlenging of aanvraag van belastinguitstel kan tot 1 juli 2021. Alle ondernemers betalen vanaf dan weer belasting. De betalingsregeling wordt verruimd naar 5 jaar en start later: 1 oktober 2022. Ruime betalingsregeling voor te veel ontvangen overheidssteun.

Aanvullend beleid

Sociaal pakket

 • Begeleiding van werk(loos heid) naar nieuw werk door regionale mobiliteitsteams.
 • Mogelijkheden tot om- en bijscholing.
 • Extra inzet om armoede en problematische schulden tegen te gaan.
 • Aanpakken van jeugdwerkloosheid.

Time-Out-Arrangement

Time-out arrangement (TOA) voor ondernemers in zwaar weer om faillissement te voorkomen. Nu inclusief kredietregeling.


Andere regelingen

 • Regelingen cultuursector.
 • Regelingen sportsector.
 • Regelingen land- en tuinbouw.
 • Regeling R&D voor duurzaamheid en digitalisering van mobiliteits sectoren.

Het overzicht is hier te bekijken:

Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op:
rijksoverheid.nl/steunpakket

Update woensdag 2 juni (1)

Aantal besmettingen

Het aantal besmettingen is met 3 toegenomen. Het totaal aantal besmette inwoners van Drimmelen komt daarmee op 2.518.

Update dinsdag 1 juni (2)
Aantal besmettingen 

Er zijn 4 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.515 inwoners besmet geraakt sinds het begin van de coronapandemie.

Update dinsdag 1 juni (1)
Geboortejaar 1981 kan afspraak maken voor vaccinatie

Mensen geboren in 1981 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst . Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Zij ontvangen vanaf vrijdag 4 juni de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie per post. In totaal zijn er ruim 210.000 mensen geboren in 1981.

Update maandag 31 mei (3)
Inwoners geboren in 1979 en 1980 kunnen afspraak voor vaccinatie maken

Mensen geboren in 1979 en 1980 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst . Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Zij ontvangen vanaf vrijdag 4 juni de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie per post. In totaal zijn er ruim 420.000 mensen geboren in 1979 en 1980. Overigens kunnen alle mensen die tussen 1960 en 1980 geboren zijn op deze website terecht voor een afspraak. 

Update maandag 31 mei (2)
Regels sport-, kunst- en cultuurbeoefening binnen

De besmettingscijfers lopen terug, maar dat wil niet zeggen dat risico’s op coronabesmetting voorbij zijn. Mensen worden nog steeds ernstig ziek van het virus, er overlijden ook nog steeds mensen aan de gevolgen. Daarom blijven coronaregels van toepassing. Omdat we veel vragen krijgen over sport-, kunst en cultuurbeoefening binnen zetten we de regels nog even beknopt op een rijtje. 

Sport-, kunst- en cultuurbeoefening is binnen beperkt weer mogelijk. Naast het in acht nemen van de basisregels voor corona geldt:

Kinderen tot en met 17 jaar mogen binnen in groepsverband sporten, oefenen en repeteren. Zij mogen ook sportwedstrijden spelen, maar alleen met teams van de eigen club. Voorstellingen en publiek is niet toegestaan. 

Volwassenen vanaf 18 jaar mogen binnen individueel sporten, lessen volgen of repeteren. Of in groepsverband met maximaal 2 personen. Dit is exclusief instructeur/docent. Wedstrijden, optredens en publiek zijn niet toegestaan.  

Kunst- en cultuurbeoefening door volwassen in groepsverband is wel mogelijk op besloten plaatsen. Daarbij geldt: maximaal 30 personen per ruimte. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen en is exclusief personeel

Voor de specifieke coronamaatregels die gelden voor sport-, kunst- en cultuurbeoefening kunt u de website van de Rijksoverheid hierover raadplegen. Hier staat uitgebreid uitgelegd wat er wel en niet kan.
Overigens gelden deze maatregelen tot 5 juni, dan kunnen verdere versoepelingen gelden. 

Update maandag 31 mei (1)
Aantal besmettingen

Er zijn sinds vrijdag 26 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn er nu 2.511 inwoners van de gemeente besmet geraakt.

Update vrijdag 28 mei (2)
Vaccinaties: geboortejaren 1974 en 1975 kunnen afspraak maken

Mensen geboren in 1974 en 1975 kunnen vanaf vandaag online een #vaccinatie-afspraak inplannen via coronavaccinatie-afspraak.nl. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf woensdag 2 juni valt bij deze groep ook de uitnodiging op de mat. Zie hiervoor ook dit bericht

Update vrijdag  28 mei (1)
Aantal besmettingen

Het aantal besmettingen is met 1 toegenomen. Het totaal aantal besmette inwoners van Drimmelen komt daarmee op 2.485.

Update donderdag 27 mei
Aantal besmettingen met 10 toegenomen

Er zijn 10 besmette inwoners bijgekomen. Dat brengt het totaal aantal besmette inwoners op 2.484.

Update woensdag 26 mei 

Aantal besmettingen

Er zijn 10 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal tot nu toe komt daarmee op 2.474 inwoners van Drimmelen die besmet zijn geraakt.

Update dinsdag 25 mei (2)
Aantal besmettingen 

Er zijn 27 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen sinds afgelopen vrijdag. In totaal zijn er nu 2.464 inwoners van Drimmelen besmet geraakt tijdens de coronapandemie.

Update dinsdag 25 mei (1)
Vaccinatie: geboortejaren 1969 en 1970 kunnen afspraak maken

Mensen geboren in 1969 en 1970 die zich willen laten vaccineren, kunnen vanaf vandaag online een afspraak maken maken voor vaccinatie bij de GGD. Zij kunnen dit doen via de site Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl. Ze krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Zij krijgen vanaf vrijdag 28 mei de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie op de mat, vanaf dat moment kunnen ze ook telefonisch een afspraak maken. 

Update vrijdag 21 mei 
Aantal besmettingen 

De GGD meldt ons dat er 8 besmette mensen zijn bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen komt daarmee op 2.437.

Update donderdag 20 mei (3)
Bibliotheek weer open vanaf vandaag

De bibliotheek is vanaf vandaag weer open. Theek 5 zelf zegt er dit over op hun website: "Goed nieuws! Onze vestigingen mogen met ingang van donderdag 20 mei weer open voor het lenen en terugbrengen van boeken en andere materialen.
Wij zijn heel blij jullie weer te mogen ontvangen! Er gelden nog steeds een aantal maatregelen om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen."
Deze maatregelen worden ook uitgelegd op de website van Theek 5

Update donderdag 20 mei (2)
Aantal besmettingen met 10 gestegen

Er zijn 10 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen tot op heden bedraagt 2.429.

Update donderdag 20 mei (1)
Statement voorzitters Brabantse Veiligheidsregio's 
 

De burgemeesters van de drie Brabantse veiligheidsregio hebben vandaag een statement gepubliceerd. Burgemeester Gert de Kok van de gemeente Drimmelen onderschrijft deze boodschap van harte. Lees hieronder het statement: 

Beste Brabanders,

Stukje bij beetje gaat onze samenleving weer open. Stukje bij beetje wordt onze wereld weer wat groter. Met de nieuwste versoepelingen die vandaag in gaan, komen we weer een stap dichter bij het leven zoals dat voor corona was. Steeds meer mensen zijn gevaccineerd en het aantal ziekenhuisopnamen en besmettingen is dalende. Alle reden om uit te kijken naar een prachtige zomer.

Maar voorzichtigheid blijft geboden. Er worden nog steeds mensen ziek, er belanden nog steeds mensen op de IC of hebben thuis te kampen met de langdurige schade van een coronabesmetting. Helaas zien we dat de besmettingscijfers in onze provincie hoger liggen dan de landelijke. Er is zorg over het kwetsbare evenwicht op dit moment: er kunnen een heleboel dingen weer en hoe zal dat van invloed zijn op de situatie in de ziekenhuizen?

Nu de samenleving langzaam maar zeker open gaat, is het des te lastiger om je aan de maatregelen te blijven houden. Om thuis te werken, terwijl je je collega’s zo mist en de muren soms op je afkomen. Om die 1,5 meter afstand te houden van vrienden en bekenden, terwijl je ze het liefst dichtbij zou hebben. Maar we moeten ons met elkaar echt aan die maatregelen blijven houden. Om de volgende stap richting die mooie Brabantse zomer te kunnen zetten, is het van belang dat we ook in tijden van nieuwe versoepelingen niet alles laten verslappen.

Ja, er komt een tijd dat we de maatregelen los zullen kunnen laten. Dat onze restaurants en cafés als vanouds vol zitten, dat we alle gemiste feestjes kunnen inhalen en we weer onbezorgd kunnen genieten van sportwedstrijden en theatervoorstellingen. Een wenkend perspectief waar we met zijn allen naar uit kijken. Maar bij deze blik vooruit past ook realiteitsbesef. Als we het virus onder controle hebben, staan we met elkaar voor een andere grote opgave. Corona heeft onze samenleving blijvend veranderd. De economische en sociale consequenties van het virus zijn enorm. Probleemloos de draad weer oppakken zal niet voor allen weggelegd zijn. Dan zetten we er samen weer de schouders onder. Handen uit de mouwen, voor elkaar, met elkaar, zoals wij Brabanders dat zo goed kunnen.

Jack Mikkers (voorzitter VRBN)
John Jorritsma (voorzitter VRBZO)
Theo Weterings (voorzitter VR MWB)

Update woensdag 19 mei 
Aantal besmettingen met 19 gestegen

Er zijn 19 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.419 inwoners besmet geraakt in de loop van de pandemie.

Update dinsdag 18 mei (1)
Geen nieuwe besmettingen gemeld

Vanuit de GGD hebben we geen nieuwe besmettingen doorgekregen. Het aantal blijft daardoor staan op 2.400.

Update dinsdag 18 mei (2)
Versoepelingen coronaregels: tweede stap openingsplan definitief gezet

Bericht van 17 mei vanuit de Veiligheidsregio:
Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona is verder gedaald. Dat betekent dat de tweede stap in het openingsplan definitief op 19 mei wordt gezet. Het kabinet besloot vandaag niet op de pauzeknop te drukken. 

Vanaf woensdag 19 mei zijn onder meer de sportscholen open en is een bezoek aan het pretpark, openluchtmuseum en buitenpodium mogelijk. Dit mag met maximaal 2 personen, exclusief kinderen tot en met 12 jaar of mensen van eenzelfde huishouden. De terrassen mogen dan ook langer open: van 06.00 tot 20.00 uur. Lees wat er vanaf 19 mei nog meer verandert. 
Bibliotheken openen op 20 mei de deuren. Eerder stonden deze niet in stap 2 van het openingsplan, maar het kabinet besloot deze toe te voegen. Reservering en een gezondheidscheck zijn verplicht. 

Ziekenhuisopnames en pauzeknop
Vorige week werd de tweede stap aangekondigd voor 19 mei. Het kabinet sprak toen wel over een pauzeknop. Als het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames niet genoeg zou zijn, kon deze knop worden ingedrukt. Het kabinet zou dan de tweede stap uitstellen. Dat blijkt nu niet nodig. Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames daalde met meer dan 20 procent ten opzichte van de piek op 20 en 21 april.

Vervolgstappen
Vandaag (17 mei, red.) werd ook een nieuwe planning van het openingsplan vastgesteld. Hierin staat welke vervolgstappen het kabinet wanneer wil zetten, als de cijfers dit toelaten. De derde stap zal op z’n vroegst 9 juni gezet worden. Op 1 juni horen we of dit daadwerkelijk kan.

Toegangstesten
Met toegangstesten kunnen (sport)evenementen, culturele instellingen en horeca eerder of voor meer mensen op verantwoorde wijze open. Bezoekers laten zich daarvoor eerst kosteloos testen bij een speciale teststraat. Vervolgens laten ze bij de ingang van bijvoorbeeld een theater een negatief testbewijs zien. 
Op dit moment bereiden 7 nieuwe testaanbieders zich voor om het testen voor toegang landelijk mogelijk te maken. Dat kan zodra het wetsvoorstel toegangstesten in werking treedt. De Tweede Kamer is al akkoord, de Eerste Kamer zal dit wetsvoorstel naar verwachting 25 mei behandelen. 
Vanaf deze week worden een aantal nieuwe pilots georganiseerd, zodat de testaanbieders praktijkervaring opdoen en meteen goed van start kunnen als toegangstesten landelijk worden ingezet. Er zijn onder andere pilots met sportwedstrijden en een cultureel festival. 

Drukte en basisregels
Nu de samenleving stap voor stap verder open gaat, is het van groot belang dat we drukte vermijden. Is het ergens te druk? Kunt u geen 1,5 meter afstand houden? Ga dan weg. Ook is het belangrijk dat we ons aan de basisregels blijven houden. Ook wie al gevaccineerd is: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra dit kan. 
Bron: website Veiligheidsregio 

Alleen samen...
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Rijksoverheid

Update maandag 17 mei
13 Nieuwe besmettingen

Er zijn sinds vrijdag 13 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen bedraagt nu 2.400.

Update vrijdag 14 mei (2)
Coronahulp voor 170 verenigingen, clubs en organisaties 

Als de gemeenteraad akkoord gaat, verleent de gemeente Drimmelen een coronasubsidie aan zo’n 170 clubs, verenigingen, exploitanten en organisaties die belangrijk zijn voor het maatschappelijk leven in Drimmelen. Lees hier het nieuwsbericht

Update vrijdag 14 mei (1)
Aantal besmettingen met 15 gestegen

Er zijn sinds woensdag 15 nieuwe besmettingen vastgesteld in onze gemeente. Dit brengt het totaal sinds het begin van de coronauitbraak op 2.387.

Update woensdag 12 mei
Weer inwoner overleden aan corona, 15 nieuwe besmettingen

Opnieuw zijn we getroffen door het bericht dat een inwoner van onze gemeente is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. We wensen de nabestaanden sterkte met dit verlies.
Er zijn nu 32 inwoners overleden door het coronavirus. 

Verder zijn er 15 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal hebben we nu 2.362 officieel vastgestelde coronabesmettingen sinds het begin van de uitbraak in Nederland.

Update dinsdag 11 mei
Aantal coronabesmettingen gestegen met 8

Er zijn 8 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal tot nu toe komt daarmee op 2.347 inwoners van Drimmelen die besmet zijn geraakt.

Update maandag 10 mei 
Opnieuw inwoner overleden aan coronavirus

We ontvingen het bericht dat er opnieuw een inwoner van onze gemeente overleden is aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Sinds vrijdag zijn er 31 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen bedraagt nu 2.339.

Update vrijdag 7 mei

Aantal besmettingen met 13 gestegen

Er zijn sinds de vorige update 13 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen in onze gemeente sinds het begin van de coronapandemie komt daarmee op 2.308 te staan.

Update donderdag 6 mei

Aantal besmettingen met 23 gestegen

Er zijn sinds de vorige update 23 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Daarmee komt het totaal op 2.295 sinds het begin van de corona-uitbraak.

Update dinsdag 4 mei

Aantal besmettingen gestegen met 8

Er zijn 8 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.272 inwoners van Drimmelen besmet geraakt met het coronavirus, sinds het uitbreken van de pandemie.

Update maandag 3 mei

Toename aantal besmettingen: 27

Sinds de vorige update zijn er 27 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen in onze gemeente sinds het begin van de coronapandemie komt daarmee op 2.264 te staan.

Update vrijdag 30 april

Aantal besmettingen met 16 gestegen

Er zijn sinds de vorige update 16 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Daarmee komt het totaal op 2.237 sinds het begin van de corona-uitbraak.

Update donderdag 29 april
Aantal besmettingen gestegen met 7

Er zijn 7 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.221 inwoners van Drimmelen besmet geraakt met het coronavirus, sinds het uitbreken van de pandemie.

Update woensdag 28 april

Toename aantal besmettingen: 22

Sinds de vorige update zijn er 22 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen in onze gemeente sinds het begin van de coronapandemie komt daarmee op 2.214 te staan.

Update maandag 26 april

Aantal besmettingen met 33 gestegen

Er zijn sinds de vorige update 33 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Daarmee komt het totaal op 2.192 sinds het begin van de corona-uitbraak.

Update vrijdag 23 april (4)
Lintjesregen via livestream vanwege corona

-UPDATE MAANDAG 26-4 14.10u: VANWEGE EEN ZIGGOSTORING IS DE LIVESTREAM NIET MOGELIJK - GEVREESD WORDT DAT DIT TOT VANAVOND DUURT; OMROEP DRIMMELEN MAAKT WEL OPNAMES EN ZAL DIE LATER UITZENDEN - 
Vanwege de coronamaatregelen is de uitreiking van de lintjes ook dit jaar geen openbaar gebeuren. Alleen gezinsleden en huisgenoten van de decorandi kunnen aanwezig zijn bij het uitreiken van de lintjes door burgemeester Gert de Kok. Om verdere familie en andere belangstellenden toch mee te kunnen laten kijken, verzorgt Omroep Drimmelen maandagmiddag een livestream vanuit het gemeentehuis. Het eerste uitreikingsmoment is om 13.00 uur. Vanaf dat moment is de lintjesregen te volgen via de livestream

Update vrijdag 23 april (3)
Kaartenactie naar 11.000 huishoudens via 't Carillon

Met het huis-aan-huisblad 't Carillon is bij 11.000 huishoudens een pakketje met ansichtkaarten bezorgd. Burgemeester Gert te Kok nodigt de inwoners uit om elkaar, en zeker mensen die wel wat extra aandacht verdienen in coronatijd, een kaartje te sturen. Op deze wijze kan elke inwoner iemand anders een 'geluksmomentje' bezorgen. 

Geluksmomentjesactie kaarten
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update vrijdag 23 april (2)
Verkiezingsborden omgezet naar 'lichtpuntjes' 

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant wil met de campagne 'lichtpuntjes' de inwoners bemoedigen door in coronatijd met alle regels van dien aandacht te geven aan wat positiviteit.  
De gemeentes in deze regio helpen mee met deze campagne door enkele verkiezingsborden te laten staan en hiervoor ter beschikking te stellen. Deze 'Trotters' kregen een nieuwe afbeelding vanuit de gedachte: 'Alleen samen krijgen we corona onder controle'. De gemeente Drimmelen koos ervoor in elk dorp een Trotter te laten staan. Op de afbeelding hieronder is de Trotter op Den Deel in Made te zien.
Informatie over de campagne vindt u via deze link

Trotter met 'lichtpuntje' veiligheidsregio
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

 

Update vrijdag 23 april (1)
Aantal besmettingen met 16 gestegen

Er zijn 16 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen sinds maart vorig jaar bedraagt nu 2.159.

Update donderdag 22 april (3)
Mogelijkheid terrassen vergroten voor horeca blijft voorlopig

Eind 2020 kondigde de gemeente aan dat de mogelijkheid om terrassen te vergroten, verlengd wordt. Nu de terrassen vanaf woensdag 28 april open mogen zijn tussen 12.00 en 18.00 uur, blijft deze regeling van kracht. Wethouder Schuitmaker: “De horeca is heel hard getroffen door alle maatregelen. Er wordt veel pijn geleden in deze sector. Dat wordt keer op keer duidelijk als we met onze lokale horeca om tafel zitten tijdens onze corona-overleggen. Bovendien is het onzeker wanneer de horeca meer ruimte krijgt, de komende tijd zullen er nog maatregelen gelden vanwege de besmettingsrisico’s. Waar we perspectief kunnen bieden, al is het maar een beetje, willen we dat doen. Daarom wijzen we nog eens op deze regeling.“
De voorwaarden die de gemeente stelt aan het uitbreiden van het terras zijn hier te vinden. De regeling geldt vooralsnog tot 1 oktober van dit jaar. 
De regels die door de rijksoverheid opgesteld zijn over het opengaan van de terrassen vanaf woensdag, leest u hier

Update donderdag 22 april (2)
Drempel voor inkomensregeling TONK verlaagd

De voorziening ‘Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten’, kortweg de TONK, is bedoeld om inwoners van Drimmelen te ondersteunen die een terugval in hun inkomen hebben door de coronamaatregelen. De TONK biedt ondersteuning voor woonlasten, die als gevolg van corona extra zwaar drukken op het geld dat beschikbaar is om boodschappen van te doen. De voorziening wordt echter minimaal aangevraagd. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom het drempelbedrag van € 750 per maand verlaagd naar € 500. Alles over de TONK leest u hier.

Update donderdag 22 april (1)
Aantal besmettingen met 10 toegenomen

Er zijn 10 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Totaal bedraagt het aantal officieel vastgestelde besmettingen tot nu toe dus 2.143.

Update woensdag 21 april

Geen nieuwe besmettingen

Er zijn sinds de vorige update geen besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal blijft staan op 2.133.

Update dinsdag 20 april

Aantal besmettingen met 25 gestegen

Er zijn sinds de vorige update 25 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Daarmee komt het totaal op 2.133 sinds het begin van de corona-uitbraak.

Update maandag 19 april (2)
Twee inwoners overleden aan gevolgen corona

We kregen het droevige bericht dat er twee inwoners van onze gemeente zijn overleden aan het coronavirus. We wensen hun nabestaanden veel sterkte met dit verlies.
Sinds het begin van de coronauitbraak zijn 30 inwoners overleden aan het virus. 
Er zijn sinds vrijdag 44 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen bedraagt nu 2.108.

Update maandag 19 april (1)
Filmpje met burgemeester over exploitatie Dorpshuys in coronatijd

Hoe gaat het eigenlijk met de dorpshuizen in onze gemeente in tijden van corona? Burgemeester De Kok vroeg het Anita Joore, exploitant van Ons Dorpshuys in Drimmelen. Klik op deze link of op de afbeelding voor het Facebookbericht en het filmpje.
Burgemeester bij Dorpshuys Drimmelen
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update vrijdag 16 april
Aantal besmettingen met 18 gestegen

Er zijn 18 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vestgestelde coronabesmettingen tot nu toe bedraagt 2.064.

Update donderdag 15 april 2021 (2)
Aantal besmettingen met 26 gestegen

Er zijn 26 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Daarmee komt het totaal op 2.046 sinds het begin van de corona-uitbraak.

Update donderdag 15 april (1)
Besmettingscijfers woensdag 14 april 

De cijfers van woensdag 14 april zijn vanochtend alsnog doorgekomen. Er zijn 28 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal zijn nu 2.020 inwoners uit de gemeente besmet geraakt met het coronavirus.

Update woensdag 14 april

I.v.m. technische problemen hebben we op dit moment geen toegang tot de actuele cijfers van de besmettingen in onze gemeente. Zodra dit is opgelost plaatsen we hier een nieuwe update met de laatste cijfers. Excuses voor het ongemak.

Update maandag 12 april

Aantal besmettingen gestegen met 62

Er zijn sinds de vorige update 62 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal officieel vastgestelde besmettingen in onze gemeente komt daarmee op 1.992.

Update vrijdag 9 april

Toename aantal besmettingen

Er zijn 14 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen in de gemeente sinds het begin van de virusuitbraak bedraagt 1.930.

Upate donderdag 8 april (2)
Statement burgemeesters over o.a. openingsplan en heropenen terrassen

De burgemeesters van de Baronie, waar de gemeente Drimmelen ook onder valt, hebben een gezamenlijk statement gepubliceerd vanwege de coronacrisis. Dit is ook ondertekend door burgemeester Gert de Kok. Hieronder het statement:

Statement 
Als burgemeester in het district De Baronie zien ook wij de toenemende behoefte van mensen om buiten te zijn. Tegelijkertijd is het aantal mensen dat getroffen wordt door Corona nog steeds zorgelijk. Deze cijfers en de nog lopende vaccinatiecampagne vragen ons allen om voorzichtig te zijn. In de praktijk echter zien we dat het steeds moeilijker wordt om de behoefte om buiten te zijn in verantwoorde banen te leiden. Daarom steunen wij als burgemeesters vanuit ons district de oproep van verschillende burgemeesters om de terrassen te heropenen. Dit moet gepaard gaan met goede afspraken met de horeca.
We zien ook dat jongeren in het hoger onderwijs steeds meer moeite krijgen met het online onderwijs. Waar middelbare scholen en MBO-scholen weer wat contactmomenten hebben, zitten zij nog steeds hele dagen alleen op hun kamer.
Onze samenleving heeft behoefte aan een duidelijke routekaart of openingsplan waarin perspectief wordt geschetst voor alle sectoren. Vanuit het belang dat wij voelen vanuit de samenleving vragen we daarbij met nadruk ook te kijken naar jongeren en mogelijkheden voor het heropenen van het hoger onderwijs.
Samengevat steunen wij de oproep voor het heropenen van de terrassen en roepen daarbij onze regering op om met een duidelijke routekaart/openingsplan te komen voor alle sectoren, en vragen daarbij bijzondere aandacht voor de jongeren.
 
Burgemeesters district De Baronie

Update donderdag 8 april (1)
Toename aantal besmettingen

Er zijn 10 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen in de gemeente sinds het begin van de virusuitbraak bedraagt 1.916.

Update woensdag 7 april (2)

Tijdelijk extra jongerenwerk vanwege coronacrisis

De gemeente Drimmelen gaat tijdelijk meer jongerenwerk inzetten om deze doelgroep beter te kunnen bereiken en begeleiden.

“We zien dat jongeren zich vaker eenzaam en geïsoleerd voelen door de coronacrisis. Jongerenwerk is een van de manieren om jongeren op een laagdrempelige manier te bereiken,” legt wethouder Jürgen Vissers uit. “Het extra geld voor activiteiten, dat het college beschikbaar stelt, zal hier ook bij helpen.” Hiermee kan de jongerenwerker samen met jongeren uit Lage Zwaluwe een ‘huiskamer’ opzetten, waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten.

Tijdelijke uitbreiding

De coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Er zijn steeds meer jongeren die zich eenzaam en geïsoleerd voelen. Door het activiteitenaanbod nu te vergroten ontstaat de mogelijkheid voor jongeren om onder begeleiding en met in achtneming van de coronaregels elkaar digitaal en fysiek te ontmoeten. Ook zijn er meer mogelijkheden voor individuele coaching. De tijdelijke uitbreiding is mogelijk doordat het Rijk hier extra geld voor ter beschikking stelt. “Als er nieuwe initiatieven voor activiteiten vanuit het jongerenwerk ontstaan, zullen we kijken of we die ook kunnen honoreren. Het is mogelijk dat we opnieuw geld van het Rijk krijgen hiervoor,” zegt wethouder Vissers.

Lees het volledige bericht hier.

Update woensdag 7 april (1)

Aantal besmettingen gestegen met 17

Er zijn sinds de vorige update 17 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal officieel vastgestelde besmettingen in onze gemeente komt daarmee op 1.906.

Update dinsdag 6 april

Toename aantal besmettingen met 19

Er zijn 19 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen in onze gemeente sinds het begin van de coronapandemie komt daarmee op 1.889 te staan.

Update maandag 5 april

Aantal besmettingen gestegen met 53

Er zijn sinds de vorige update 53 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal officieel vastgestelde besmettingen in onze gemeente komt daarmee op 1.870.

Update vrijdag 2 april (2)
Toename aantal besmettingen met 21

Er zijn 21 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen in onze gemeente sinds het begin van de coronapandemie komt daarmee op 1.817 te staan.

Update vrijdag 2 april (1)
Huur 4e kwartaal voor clubs en verenigingen 100% kwijtgescholden

De gemeente Drimmelen scheldt de huurkosten van het laatste kwartaal van 2020 kwijt aan sport-, cultuur- en welzijnsverenigingen. Het gaat om de huur die de verenigingen betaalden voor sportaccommodaties en ruimtes in gemeentelijke accommodaties, maar die ze niet of nauwelijks konden gebruiken vanwege de coronamaatregelen. De gemeente vult de tegemoetkoming van het rijk hiervoor aan tot 100% voor sportclubs en verbreedt de regeling voor de andere verenigingen. Deze regeling geldt ook voor verenigingen die gebruik maken van Den Domp en de Rietgors in Lage Zwaluwe.

Huurcompensatie
“We kunnen moeilijk inschatten om hoeveel geld het precies gaat,” zegt wethouder Harry Bakker (financiën). “We weten wel dat het veel geld is voor de clubs en verenigingen. Het rijk vergoedt voor een aantal verenigingen slechts 45% van de kosten, wij vullen nu de rest aan en doen dit ook voor andere verenigingen. Vooralsnog gaan we uit voor een totaal van 22.500 euro aan niet-gecompenseerde kosten.” “Ik ben erg blij dat we de cultuur- en welzijnsverenigingen hiermee ook tegemoet kunnen komen,” vult wethouder Lieke Schuitmaker (Welzijn) aan. “Dat de activiteiten op een laag pitje staan is al een bittere pil, gelukkig kunnen we ze hiermee financieel tegemoet komen. Zodat ze straks goed uit de startblokken kunnen komen als het weer kan.

Aanvullende regelingen
De gemeente legt contact met de exploitanten van de gemeentelijke maatschappelijke accommodaties en de buitensportverenigingen om uitvoering te geven aan de regeling. Er wordt ook gewerkt aan aanvullende regelingen voor de sport, cultuur en welzijnsverenigingen voor het eerste en mogelijk een gedeelte van tweede kwartaal van 2021. De gemeente is hiervoor nog in afwachting van verdere berichtgeving van het Rijk.

Update donderdag 1 april
Aantal besmettingen met 11 gestegen

Er zijn 11 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal geregistreerde besmettingen sinds het begin van de coronacrisis staat daarmee op 1.796.