Updates coronavirus en de gemeente Drimmelen

15 jan 2021

Updates coronavirus

We plaatsen hier regelmatig een update met nieuws dat te maken heeft met het coronavirus, de gevolgen ervan en het voorkomen van verspreiding van het virus.

Update vrijdag 15 januari (2)

Oproep gemeente Drimmelen: 

‘Inwoners met financiële problemen, trek op tijd aan de bel!’

Er zijn veel mensen die het, om welke reden dan ook, momenteel financieel moeilijk hebben en dat aantal groeit door de coronacrisis helaas nog verder. Gelukkig zijn er voor huishoudens met financiële uitdagingen diverse regelingen beschikbaar. Die regelingen kunnen de mensen helpen om beter rond te komen en in veel gevallen (verdere) schulden voorkomen. De gemeente Drimmelen doet daarom nu een oproep richting inwoners die het financieel moeilijk hebben, om zich te laten informeren over de mogelijkheden én daar gebruik van te maken.

Wethouder Jürgen Vissers (minimabeleid en schuldhulpverlening) licht toe: “Heeft u moeite om rond te komen, om wat voor reden dan ook? Trek dan op tijd aan de bel en meld u bij ons Sociaal loket. Er zijn vanuit de gemeente, de landelijke overheid én andere partijen namelijk allerlei regelingen en mogelijkheden die u kunnen helpen. Samen met u wordt gekeken naar uw persoonlijke situatie en welke oplossingen er mogelijk zijn. Zo voorkomen we dat uw financiële problemen erger worden.”

Lees het volledige bericht hier

Informatie over coronaregelingen speciaal voor ondernemers is te vinden op: https://drimmelen.nl/ondernemersregelingen en
https://drimmelen.nl/tijdelijke-inkomensondersteuning-voor-ondernemers-tozo-3

Update vrijdag 15 januari (1)

Aantal besmettingen toegenomen met 7

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is met 7 toegenomen. In totaal zijn er nu 1.354 mensen uit de gemeente Drimmelen besmet geraakt. Het aantal overledenen is niet gewijzigd.

We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Update donderdag 14 januari
Aantal besmettingen met 10 gestegen

Sinds gisteren zijn er 10 nieuwe besmettingen bijgekomen in onze gemeente. In totaal zijn er nu 1.347 inwoners besmet of besmet geweest in de loop van de coronapandemie. 
Het aantal overledenen is niet gewijzigd. 

Update woensdag 13 januari

Aantal besmettingen met 8 gestegen

Er zijn sinds de vorige update 8 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Inmiddels zijn 1.337 inwoners van Drimmelen besmet geraakt sinds het begin van de coronauitbraak.
Het aantal overledenen (26) is niet gewijzigd.

Update maandag 11 januari

Aantal besmettingen toegenomen met 31

Sinds de vorige update zijn er 31 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal is er nu sprake van 1.329 inwoners die sinds het begin van de coronacrisis besmet zijn geraakt met het virus.
Het aantal overledenen is in onze gemeente niet gewijzigd. 

We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Update vrijdag 8 januari (3)
Nieuwjaarswens burgemeester De Kok 

“2021, een jaar om naar uit te kijken…” Burgemeester Gert de Kok publiceert deze week zijn nieuwjaarswens in diverse media, waaronder ’t Carillon. Hij blikt kort terug op het jaar 2020, naar wat er wél doorging, en neemt lezers mee naar wat er 2021 op de agenda staat. Want hoewel we nog lang niet van het coronavirus af zijn, kunnen we voorzichtig uit gaan kijken naar de periode dat de meeste mensen gevaccineerd zijn. De nieuwjaarswens van de burgemeester leest u op de pagina 'Toespraken burgemeester Gert de Kok'.

Update vrijdag 8 januari (2) 
'Koop lokaal’: kijk wat de ondernemer bij jou in de buurt wél kan doen

Veel ondernemers moeten hun zaak gesloten houden op dit moment. Toch kunnen ze vaak producten leveren of service bieden aan hun klanten. Dat varieert van afhaalmogelijkheden (bijvoorbeeld restaurants of snackbars) tot thuisbezorgen (veel winkels doen dit). En bij ondernemers in bijvoorbeeld de sport- of beautybranche zien we dat ze vaak een aanbod hebben van online lessen of workshops, om zo toch hun klanten van dienst te kunnen zijn.

Ondernemers hebben vaak hun vaste klantenkring in onze dorpen. Ook in deze lockdown ervaren ze de klantentrouw van onze inwoners. Maar niet iedereen weet wat ze allemaal te bieden hebben. Kijk daarom op internet, in de etalage of wat er op de gevel/voordeur aangegeven is. Op die manier weet je wat de zaak te bieden heeft, waar je als inwoner normaal gesproken binnen zou lopen. Zo ben jij geholpen met wat je nodig hebt én help je de lokale ondernemers ook een handje in deze moeilijke tijd.

Update vrijdag 8 januari (1)
Aantal besmettingen met 8 gestegen

Sinds gisteren zijn er 8 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. inmiddels zijn 1.298 inwoners van Drimmelen besmet geraakt sinds het begin van de coronauitbraak.
Het aantal overledenen (26) is niet gewijzigd.

Update donderdag 7 januari
Aantal besmettingen toegenomen met 9

Er zijn 9 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. In totaal is er nu sprake van 1.290 inwoners die besmet zijn of zijn geweest met het coronavirus.
Het aantal overledenen is in onze gemeente niet gewijzigd. 

Update woensdag 6 januari

Aantal besmettingen toegenomen met 11

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is met 11 toegenomen. In totaal zijn er nu 1.281 mensen uit de gemeente Drimmelen besmet geraakt. Het aantal overledenen is niet gewijzigd.

We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Update dinsdag 5 januari 

Aantal besmettingen toegenomen met 10

Het aantal besmettingen is sinds de vorige update verder opgelopen. Er kwamen 10 nieuwe besmettingen bij, waarmee het totaal aantal op 1.270 staat. We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Het aantal overledenen is niet gewijzigd.

Update maandag 4 januari 2021

Opnieuw inwoner overleden aan corona

Sinds de vorige update is opnieuw een inwoner uit onze gemeente overleden aan het coronavirus. Het is de 26e persoon in Drimmelen bij wie dit officieel is vastgesteld. We leven mee met de nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe.

Sinds vrijdag zijn er 22 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het gaat nu in totaal over 1.260 besmettingen sinds het begin van de pandemie.

Update vrijdag 1 januari 2021
Aantal besmettingen toegenomen met 10

Er zijn 10 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Dit brengt het totale aantal besmette inwoners op 1238. Degenen die ziek zijn wensen we veel beterschap.

Update donderdag 31 december
Aantal besmettingen toegenomen met 18

Er zijn 18 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Dit brengt het totale aantal besmette inwoners op 1228. Degenen die ziek zijn wensen we veel beterschap.

Update woensdag 30 december 
Aantal besmettingen

Het aantal besmette mensen is met 9 gestegen in de gemeente Drimmelen. Het totaal staat daarmee op 1.210. We wensen degenen die ziek zijn door het virus van harte beterschap. 

Update dinsdag 29 december (3)
Opnieuw inwoner overleden door coronavirus

Er is weer een inwoner overleden aan corona. Dit is de 25e overledene in onze gemeente door het virus. We wensen de nabestaanden veel sterkte toe met dit verlies. 
Er zijn 13 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het totaal aantal besmettingen ligt nu op 1201.

Update dinsdag 29 december (2)
Burgernet ingezet voor een veilige jaarwisseling

De gemeente Drimmelen heeft vandaag een burgernetbericht ingezet om inwoners op te roepen de jaarwisseling veilig te laten verlopen voor zichzelf en anderen.

Burgernetbericht:
Vier oud & nieuw veilig: blijf thuis, maak het gezellig met je huisgenoten en steek geen vuurwerk af. Vier je het toch samen met anderen? Max. 2 bezoekers, hou 1,5 m. afstand, voorkom verspreiding van corona. Ga je zelf van huis? Sluit je woning goed af en zorg dat er licht brandt. De gemeente Drimmelen wenst u een mooie jaarwisseling en een veilig en gezond 2021.

Informatie over burgernetberichten en hoe u zich hiervoor op kunt geven vindt u hier.


Update dinsdag 29 december (1)
Oproep vanwege drukte bij Milieustraat Terheijden

Vanwege de drukte bij de Milieustraat is onderstaand bericht verspreid via onze social media:

Het is kerstvakantie. Tijd om het schuurtje of de zolder op te ruimen. En dat merken we bij de milieustraat. Het is eigenlijk drukker dan we willen. Voor de veiligheid van alle aanwezigen vragen we je:
• houd afstand van andere bezoekers én medewerkers <1,5m> 
• kom niet te vaak, spaar afval op 
• volg de aanwijzingen van de medewerkers op 
• een rood licht betekent stop! 

Update maandag 28 december
Stijging aantal besmettingen

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is gestegen met 47, wat het totaal brengt op 1188 besmette inwoners sinds het begin van de coronapandemie.
Het aantal overledenen is niet gewijzigd in de afgelopen dagen. 

Update vrijdag 25 december

Stijging aantal besmettingen 

Het aantal besmettingen is sinds de vorige update weer verder opgelopen. Er kwamen 14 nieuwe besmettingen bij, waarmee het totaal aantal op 1.141 staat. 

We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Het aantal overledenen is niet gewijzigd.

Update donderdag 24 december (2)

(Illegaal) vuurwerk inleveren zonder gevolgen

Door het landelijk vuurwerkverbod zijn sommige typen vuurwerk dit jaar verboden. Het hebben en vervoeren van dit vuurwerk is daarmee illegaal geworden. Op 28 & 29 december kunt u uw (illegale) vuurwerk zonder gevolgen inleveren in Breda bij een aantal winkelcentra. Ook inwoners uit onze gemeente kunnen gebruik maken van die regeling.

Kijk voor meer info op: breda.nl/vuurwerk

Update donderdag 24 december (1)

Aantal besmettingen gestegen

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is met 16 toegenomen. In totaal zijn er nu 1.127 mensen uit de gemeente Drimmelen besmet geraakt. Het aantal overledenen is niet gewijzigd.

We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Update woensdag 23 december

Aantal besmettingen gestegen

Sinds vandaag staat de teller van het aantal besmettingen in onze gemeente op 1.111. Het gaat hier om het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronapandemie. Er kwamen 14 besmettingen bij. We wensen degenen die (nog) ziek zijn door het virus van harte beterschap. 
Het aantal overledenen is niet gewijzigd sinds de vorige update. 

Update dinsdag 22 december (2)

Winkeliers: bedankt voor het opvolgen van de regels!

Eind vorige week bezochten de BOA’s verschillende winkels in de gemeente voor controle, informatie en advies met betrekking tot de huidige coronamaatregelen. De eerste dagen na het ingaan van de nieuwe maatregelen leverden deze, vooral voor de detailhandel, namelijk in heel het land soms nog enige verwarring op.

Tijdens die rondgang bleek dat de bezochte winkeliers in onze gemeente zich netjes aan de coronaregels hielden. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, want we moeten dit echt met zijn allen doen. Ook al is het voor veel ondernemers momenteel een bijzonder zware tijd. Wij leven met ze mee en waarderen hun inzet in de strijd tegen het coronavirus. Dit geldt natuurlijk ook voor alle horecaondernemers, contactberoepen en andere bedrijven die momenteel gesloten moeten blijven.

Daarom willen wij iedereen hierbij laten weten: houd vol en bedankt voor alle medewerking tot nu toe!

Update dinsdag 22 december (1)

Weer een inwoner overleden aan corona

Opnieuw is er een inwoner van onze gemeente overleden aan het coronavirus. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.
Het totaal aantal overledenen door corona is daarmee opgelopen tot 24.

Sinds de vorige update steeg het aantal besmettingen naar 1.097, er kwamen 69 besmette mensen bij. We wensen alle mensen die last hebben van het coronavirus veel beterschap toe.

Update vrijdag 18 december

Twee inwoners overleden aan corona en aantal besmettingen gestegen met 29

Ons heeft het droevige bericht bereikt dat er sinds de vorige update nog twee inwoners van onze gemeente zijn overleden aan het coronavirus. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Het totaal aantal overledenen door corona in onze gemeente bedraagt nu 23.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus in onze gemeente staat sinds vandaag op 1.028. Dat betekent dat er 29 besmette personen bij zijn gekomen sinds de vorige update. Wij wensen die personen veel beterschap toe. 

Update donderdag 17 december (2) 
Gemeente Drimmelen telt nu 999 besmettingen

Vandaag is de teller van het aantal besmettingen in onze gemeente op 999 komen te staan. Het gaat hier om het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronapandemie. Er kwamen 21 besmettingen bij. We wensen degenen die (nog) ziek zijn door het virus van harte beterschap. 
Het aantal overledenen is sinds gisteren niet gewijzigd. 

Update donderdag 17 december (1) 
Hulp voor gezinnen en kinderen door het Centrum voor Jeugd en Gezin

Nederland is voor 5 weken op slot.  We kunnen ons voorstellen dat dit binnen het gezin veel spanningen, vragen en stress oplevert. Voor wie dat wil is er hulp die,  aangeboden via het  Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Drimmelen Geertruidenberg. Informatie hierover is hier te vinden

Update woensdag 16 december (2)

Buitenverkoop bloemenwinkels

Bloemenwinkels moeten gesloten zijn, maar zij mogen (mede in verband met de feestdagen) momenteel wel buiten in een kraampje bloemen, kerststukjes en kerstbomen verkopen. De gemeente geeft hiervoor toestemming onder bepaalde voorwaarden die in overleg met de betreffende bloemist worden vastgelegd.

U kunt daarvoor contact opnemen met Team Economie van de gemeente Drimmelen via teameconomie@drimmelen.nl of 140162.

Update woensdag 16 december (1)

Aantal besmettingen gestegen en opnieuw iemand overleden

Helaas is er vandaag weer een inwoner van de gemeente Drimmelen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Het aantal overledenen in onze gemeente is daarmee op 21 komen te staan.

Het aantal besmettingen is toegenomen met 29, wat het totaal op 978 brengt. We wensen degenen die ziek zijn door het virus veel beterschap.

Update dinsdag 15 december (3)
Weer een inwoner overleden

Vandaag kregen we bericht dat opnieuw een inwoner van onze gemeente is overleden aan het coronavirus. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.
Het aantal overleden door corona is opgelopen tot 20. Het aantal besmettingen steeg naar 949, er kwamen 18 besmette mensen bij. 

Update dinsdag 15 december (2)
Kinderopvang voor mensen in cruciale beroepen

Kinderopvangorganisaties en basisscholen bieden noodopvang aan voor mensen in cruciale beroepen. De pagina Kinderopvang tijdens corona vertelt hier meer over. 

Update dinsdag 15 december (1)
Overzicht regelingen voor ondernemers aangepast

Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel hiervan is om naast de volksgezondheid ook de banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor bijvoorbeeld zzp’ers, MKB-ondernemers en grootbedrijven. Deze pagina 'Ondernemersregelingen' is alle nieuwe informatie te vinden. Voor aanvullende informatie wordt doorverwezen naar de Kamer van Koophandel en de Rijksoverheid. 

Update maandag 14 december (4)
Overzicht van de lockdownmaatregelen 

Met ingang van dinsdag 15 december tenminste tot en met 19 januari:

• Ga alleen naar buiten met je huishouden of met een groepje van maximaal 2 mensen

• Ontvang thuis maximaal 2 personen ouder dan 13 jaar

• Aantal locaties sluiten:
o Winkels (behalve voor essentiële zaken zoals levensmiddelen)
o Locaties van contactberoepen zoals kappers, nagelstudio’s, seksinrichtingen
o Theaters, concertzalen, bioscopen, casino’s, etc.
o Dierenparken, pretparken, etc.
o Binnensportlocaties zoals sportscholen, zwembaden, sauna’s, wellness, etc.
o Restaurants en café’s

• Hotels zijn open, maar restaurants en roomservice in een hotel zijn gesloten.

• Dringend advies om thuis te werken

• Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën, en alleen buiten. Kinderen t/m 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten.

• Het openbaar vervoer is alleen voor noodzakelijke reizen

• Boek tenminste tot medio maart geen reizen naar het buitenland en ga ook niet naar het buitenland

• Alleen (para)medische contactberoepen zijn toegestaan

Van 16 december tot en met tenminste 17 januari bieden onderwijsinstellingen voornamelijk onderwijs op afstand. In het voortgezet onderwijs kan praktijkonderwijs, lessen voor examenleerlingen en het afnemen van schoolexamens in het (voor)examenjaar wel op locatie plaatsvinden. In MBO, HBO en WO mogen examens en tentamens worden afgenomen en is praktijkonderwijs mogelijk. In alle vormen van onderwijs mag er een uitzondering gemaakt worden voor het begeleiden van kwetsbare leerlingen en studenten. De kinderopvang en buitenschoolse opvang zijn in deze periode gesloten.
Kinderen van ouders die een cruciaal beroep hebben, kunnen wel naar de basisschool of naar de kinderopvang en buitenschoolse opvang.

 Er zijn uitzonderingen.

• Op 24, 25 en 26 december mag je thuis 3 mensen van 13 jaar of ouder ontvangen

• De zorg moet zoveel toegankelijk blijven. Uitvoerders van (para)medische beroepen mogen doorwerken.

• Winkels die voornamelijk levensmiddelen verkopen, drogisterijen, apotheken, opticiens, audiciens, winkels voor reparatie en onderhoud mogen openblijven. Doe-het-zelfzaken mogen een afhaalfunctie inrichten.

• Servicepunten voor het ontvangen en versturen van pakketten mogen open blijven

• Locaties voor zakelijke dienstverlening (banken, hypotheekverstrekking, makelaars) blijven open. Het loket van de gemeente, de rechtbank en andere overheidslocaties blijven ook open.

• Boeken afhalen bij bibliotheken blijft mogelijk.

• Buurthuizen blijven open voor dienstverlening aan kwetsbare mensen.

• Topsporters in de topsportcompetities [lijst] mogen trainen en wedstrijden spelen.

Update maandag 14 december (3)
Statement van de voorzitters van de drie Brabantse Veiligheidsregio's 

Beste Brabanders,

Wat hadden we met zijn allen gehoopt dit te kunnen voorkomen. Wat hebben we ons best gedaan om dit af te wenden. Maar we kunnen het niet ontkennen: de besmettingscijfers blijven oplopen, de ziekenhuisopnamen nemen nog elke dag toe. Het coronavirus dwingt ons eens te meer tot een pas op de plaats, op misschien wel het moeilijkste moment van het jaar: vlak voor de Kerstdagen. Het kabinet ontkomt er niet aan het stevigste pakket aan maatregelen tot nu toe op te leggen. Wij ontkomen daar niet aan.

Dat is een hard gelag voor ons allen. Het coronavirus houdt ons nu al maanden in zijn greep. Al maanden staan onze zorgmedewerkers in de frontlinie. Dag in dag uit zorgen zij voor onze dierbaren, zonder dat zij ook maar de kans hebben gehad om op adem te komen van de eerste golf in het voorjaar. Wat daarbij zorgen baart is de toename van het aantal jonge(re) patiënten in het ziekenhuis. Het virus kan iedereen treffen. De reguliere zorg is in het gedrang, er zijn enorme achterstanden. Het moge duidelijk zijn: de zorg moet ontlast worden, de eindeloze toestroom van patiënten moet stoppen. Nu.

De maatregelen die er nu liggen, hebben op ons allemaal een enorme impact. Het vraagt veel van ons allen, na een toch al intensief jaar. Maar het is geen kwestie van willen, het is een kwestie van moeten. We zien dat mensen soms de randen van de regels opzoeken. Dat is onacceptabel. De cijfers liegen er namelijk niet om: Brabant kleurt diep rood op de kaart.

Wederom herhalen wij dus onze oproep: hou vol. Ook nu, juist nu. We moeten met zijn allen door de zure appel heen bijten, in de wetenschap dat er licht gloort aan het einde van deze tunnel. Volgend jaar wordt er gestart met vaccineren. Maar ook dan blijft het volgen van de maatregelen van belang. We hopen het virus in 2021 langzaam maar zeker onder controle te krijgen. Maar zover is het helaas nog niet.

Brabanders,

Het jaar loopt ten einde. Een jaar dat grotendeels in het teken heeft gestaan van een ongrijpbaar virus, waar wij met zijn allen tegen hebben gestreden. Nu wordt er van ons gevraagd er een extra schep bovenop te doen. Het komt er nu op aan.

Jack Mikkers (voorzitter VZ BN)
John Jorritsma (voorzitter VR BZO)
Theo Weterings (voorzitter VR MWB)

Update maandag 14 december (2) 
Opnieuw inwoner overleden aan Covid 19

Opnieuw is een inwoner uit onze gemeente overleden aan het coronavirus. Het is de 19e persoon in Drimmelen bij wie dit officieel is vastgesteld. We leven mee met de nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe.
Sinds vrijdag er zijn 49 besmette mensen bijgekomen in de gemeente Drimmelen. Het gaat in totaal nu over 931 besmettingen sinds het begin van de pandemie.

Update maandag 14 december (1)
Doorvertaling van landelijke maatregelen voor onze inwoners en ondernemers 

Veel gestelde vragen over de gevolgen van het virus voor onderwijs, kinderopvang, werknemers, werkgevers, ondernemers, reizigers en openbaar vervoer vind je op www.rijksoverheid.nl. Onder ‘downloads’ vind je de meest gestelde vragen voor ondernemers, verenigingen en bewoners in onze regio. 
Na elke landelijke persconferentie over corona krijgen we vragen van inwoners, ondernemers en organisaties over de lokale gevolgen van de afgekondigde maatregelen. Die willen we graag zo snel mogelijk beantwoorden. Helaas kan dat niet altijd meteen. De maatregelen zijn voor de gemeente vaak net zo nieuw als voor ieder ander. Veel maatregelen moeten nog worden ‘doorvertaald’. Dat betekent dat wij op lang niet alle vragen meteen een pasklaar antwoord hebben. Wat we wel doen is snel op zoek gaan naar antwoorden. 
We werken bij de bestrijding van het coronavirus nauw samen met de Veiligheidsregio. Als wij het antwoord niet weten op vragen die binnenkomen, leggen we deze voor aan de Veiligheidsregio, die een beslissing kan nemen in overleg met bijvoorbeeld de GGD, die in lijn is met de genomen maatregelen en die ook voor andere gemeenten geldt. Het geven van een antwoord op dit soort vragen kost daardoor soms meer tijd dan ons lief is. We hopen op begrip van de vraagstellers.
 

Update vrijdag 11 december (4)
Coronamonitor: sociaaleconomische gevolgen coronavirus

De gemeente houdt een interne monitor bij om de effecten van de corona-uitbraak op sociaaleconomisch gebied in de gaten te kunnen houden. Enkele recente ontwikkelingen: het aantal bijstandsuitkeringen blijft redelijk stabiel. We zien wel een toename van het aantal werkeloosheidsuitkeringen in onze gemeente. Verder zien we druk ontstaan op de trajecten schuldhulpverlening en verzoeken bij de stichting Leergeld.
De gemeente voert ook de Tozo-regeling uit, de regeling Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers. De stand van zaken met betrekking tot het aantal aanvragen voor de Tozo-regeling was per 30 november als volgt: voor de Tozo 1-regeling kwamen over 2020 in totaal 429 aanvragen binnen, voor Tozo 2 telden we 72 aanvragen, voor Tozo 3 ontvingen we 67 aanvragen. We kregen 29 verzoeken om ondersteuning met een bedrijfskrediet.

Meer informatie voor de ondersteuning van ondernemers is hier te vinden.

Update vrijdag 11 december (3)
Aandacht en activiteiten voor jongeren in de komende weken

Voor jongeren is de coronatijd extra pittig, zeker rond de feestdagen. Daarom gaan de jongerenwerkers en buursportcoaches van Surplus de komende weken extra activiteiten voor hen organiseren. De activiteiten zullen zoveel mogelijk buiten plaatsvinden.
Ook zullen zij extra zichtbaar zijn op straat, in samenwerking met de inzet van boa’s en politie. En hebben we extra ogen en oren in de dorpen rondom de jaarwisseling. We zullen via social media de extra inzet en activiteiten voor jongeren kenbaar maken.
Verder hebben we een aanvraag ingediend bij het Rijk voor de eenmalige subsidie van € 10.000 in het kader van de wintereditie 'Jeugd aan Zet'.

Update vrijdag 11 december (2)
Geen Nieuwjaarsontmoeting op 6 januari vanwege coronavirus

Het stond al vast dat de inmiddels traditionele Nieuwjaarsontmoeting niet door zou gaan in het  gemeentehuis op 6 januari. De zoektocht naar digitale ontmoetingsmogelijkheden heeft geen alternatieven opgeleverd die de werkgroep kon overtuigen van een leuke en zinvolle bijeenkomst die bijgewoond kan worden door iedereen die dat wil. De werkgroep Nieuwjaarsontmoeting, bestaande uit raadsleden en gemeentemedewerkers, heeft daarom besloten dat de Nieuwsjaarsontmoeting voor 2021 in z'n geheel vervalt. De werkgroep wenst alle inwoners van Drimmelen desondanks een gelukkig, veilig en gezond 2021 toe.

Update vrijdag 11 december (1)
Stijging aantal besmettingen 

Het aantal besmettingen is weer verder opgelopen. Er kwamen 11 nieuwe besmettingen bij, waarmee het aantal op 882 staat. 

 

Update donderdag 10 december (2)
Opnieuw inwoner overleden na Covid 19 besmetting

Helaas is er weer een inwoner van de gemeente Drimmelen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Het aantal overledenen in onze gemeente is daarmee op 18 komen te staan.
Het aantal besmettingen is toegenomen met 7, wat het totaal op 871 brengt. We wensen degenen die ziek zijn door het virus veel beterschap.

Update donderdag 10 september (1)
Kerstshoppen: afstand houden en mondmasker op

We kunnen het helaas niet mooier maken dan het is. Het aantal besmettingen, ook in Drimmelen, loopt te snel op. Daarom willen we al onze inwoners op het hart drukken om goed de maatregelen van het RIVM na te blijven leven: werk thuis, was je handen regelmatig met water en zeep, nies/hoest in de binnenkant van je elleboog, houd 1,5 meter afstand en draag een mondkapje in publieke ruimtes. Dit geldt ook voor wie gaat shoppen in onze dorpen. Koop lokaal en dus doe je inkopen bij winkels uit onze regio. Dat kan vaak via en internet en als u naar een winkel toegaat, zorg voor elkaar door 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Help elkaar en onze winkeliers door dit spontaan te doen. Want alleen samen krijgen we het virus onder controle.
Onderstaande poster is gratis verkrijgbaar op het gemeentehuis. De poster kan worden opgehangen in winkels en op andere openbaar toegankelijke plekken. 

Poster Hou 1 rendier afstand
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update woensdag 9 december (2)

Verlenging regeling terrasuitbreiding horeca

Het college verlengt de regeling voor terrasuitbreiding voor horecaondernemers. Die ruimte kregen de horecaondernemers sinds juni van dit jaar vanwege de coronamaatregelen. Het college verlengt deze periode tot 1 oktober 2021, met uitzondering van de carnavalsperiode.

“Als de horeca straks weer open mag, krijgen deze ondernemers van ons letterlijk en figuurlijk zo veel mogelijk ruimte om hun gasten te ontvangen op hun terrassen,” licht wethouder Lieke Schuitmaker (Economische zaken) het besluit toe.

Over de carnavalsperiode wil het college apart afspraken maken met de horeca als daar aanleiding voor is. De eerdere verruimingsperiode zou verlopen op 1 februari 2021.

Drank- en horecavergunning

De mogelijkheden gelden voor bedrijven met een reguliere drank- en horecavergunning of exploitatievergunning. Verdere informatie is te vinden op drimmelen.nl/voorwaarden-tijdelijke-mogelijkheid-uitbreiding-terrassen-horeca. Met vragen kunnen ondernemers zich wenden tot teameconomie@drimmelen.nl.

Update woensdag 9 december (1)

Aantal besmettingen gestegen met 4

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is met 4 toegenomen. In totaal zijn er nu 864 mensen uit de gemeente Drimmelen besmet geraakt. Het aantal overledenen is niet gewijzigd.

We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Update dinsdag 8 december (2)

Geen ontheffingen voor carbidschieten dit jaar

Het college heeft besloten dit jaar geen ontheffingen te verlenen voor het carbidschieten. Het college moest op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening altijd al ontheffing verlenen als inwoners carbid zouden willen schieten; vanwege de veiligheid zijn er altijd strikte voorwaarden aan gesteld. Sinds dit in de APV staat (2006) is een keer een aanvraag voor ontheffing binnengekomen bij de gemeente.

Nu door het landelijk vuurwerkverbod de kans groter is dat in carbidschieten een alternatief wordt gezien, wil het college van burgemeester en wethouders voorkomen dat hier gebruik van wordt gemaakt.

“Er is geen sprake van een lokale traditie en daarmee is de kans op ondeskundig gebruik groot,” oordeelt burgemeester Gert de Kok. “De kans op letsel is daardoor groot en de druk op de ziekenhuizen is al hoog. Bovendien is er een reëel risico dat er groepsvorming ontstaat, terwijl dat zeer ongewenst is om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.”

Update dinsdag 8 december (1)

Aantal besmettingen gestegen en opnieuw iemand overleden aan corona

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat opnieuw iemand uit onze gemeente is overleden na besmet te zijn geraakt met het coronavirus. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Het totaal aantal overledenen door corona in onze gemeente bedraagt nu 17.

Het totaal aantal besmettingen in de gemeente Drimmelen is sinds de vorige update toegenomen met 9. Sinds het begin van de coronacrisis is nu bij 860 inwoners een besmetting met corona vastgesteld. We wensen degenen die ziek zijn veel beterschap toe.

Update maandag 7 december
Aantal besmettingen 

Er zijn sinds de vorige update 52 besmette inwoners van Drimmelen bijgekomen. Het totaal sinds het begin van de pandemie is daarmee gekomen op 851. 
Het aantal overledenen door het coronavirus is niet gewijzigd in onze gemeente. 

Update vrijdag 4 december 

Aantal besmettingen gestegen en opnieuw iemand overleden aan corona

Het totaal aantal besmettingen in de gemeente Drimmelen is sinds de vorige update toegenomen met 25. Sinds het begin van de coronacrisis is nu bij 799 inwoners een besmetting met corona vastgesteld. We wensen degenen die ziek zijn veel beterschap toe.

Ook is helaas opnieuw iemand uit onze gemeente overleden na besmet te zijn geraakt met het coronavirus. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Het totaal aantal overledenen door corona in onze gemeente bedraagt nu 16.

Update woensdag 2 december
Aandachtspunten voor Tozo-ontvangers

Had u een Tozo 1, Tozo 2 en/of Tozo 3 uitkering levensonderhoud? Dan is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. U vindt deze zaken in onderstaande pdf.

Update dinsdag 1 december (2)
Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 vervangt Noodverordening Veiligheidsregio

Met ingang van dinsdag 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 van kracht. Hierdoor is een regionale noodverordening niet meer nodig. De voorzitter van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft daarom besloten met ingang van 1 december 2020 de Noodverordening van 18 november 2020 in te trekken.

Kader
De Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 vormt vanaf 1 december het kader voor de bestrijding van het coronavirus. Hiermee komt een einde aan een reeks van noodverordeningen van de Veiligheidsregio. De eerste noodverordening is ingegaan op 13 maart 2020.
Meer informatie over deze tijdelijke wet is te vinden op rijksoverheid.nl.

Update dinsdag 1 december (1)
Aantal besmettingen

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is gestegen met 7. Het totale aantal besmettingen tot nu toe bedraagt 774. 

Update maandag 30 november (2)
Carnaval: definitief geen optochten in 2021

Afgelopen week heeft het Carnavalsplatform Drimmelen opnieuw vergaderd over carnaval 2021 in onze gemeente. Door het coronavirus ziet het platform geen mogelijkheden om de buitenactiviteiten met een vergunningplicht komend jaar door te kunnen laten gaan. Dat besluit was eerder al aangekondigd, maar is met de kennis van nu definitief genomen. Dat betekent dat er tijdens carnaval 2021 geen optochten zullen zijn.
Maandag 14 december staat de volgende vergadering van het platform gepland. Dan wordt bekeken wat er binnen de coronamaatregelen wél mogelijk is, om ook in 2021 toch bepaalde tradities en de sfeer van carnaval in ere te kunnen houden.

Update maandag 30 november 2020 (1) 
Aantal besmettingen weer toegenomen

Sinds de update van afgelopen woensdag is het aantal coronabesmettingen gestegen met 38. In totaal zijn sinds het begin van de corona-uitbraak 767 inwoners van onze gemeente besmet geraakt. We wensen degenen die ziek zijn geworden of nog ziek zijn veel beterschap toe. 
Het aantal overledenen is niet gewijzigd in de afgelopen dagen. 
 

Update vrijdag 27 november 2020
Mondkapjesplicht in winkels en supermarkten

Vanaf 1 december 2020 geldt er een landelijke mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes zoals supermarkten, winkels, theaters en in het onderwijs. Voor contactberoepen, zoals de kapper, geldt de mondkapjesplicht zowel voor de professional als voor de klant. Het doel hiervan is de verspreiding van het coronavirus in te perken.
 
Openbaar vervoer: ook bij de halte
Als u gebruik moet maken van het openbaar vervoer dan is het vanaf 1 december 2020 verplicht om ook tijdens het wachten bij de halte een mondkapje te dragen. Het was al verplicht om in bus, taxi en trein een mondkapje te dragen.
 
Voor wie geldt de mondkapjesplicht?
De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro. De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen. De mondkapjesplicht geldt niet in het basisonderwijs.

Meer informatie
Meer informatie over de mondkapjesplicht kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid biedt verder pdf's aan, zoals onderstaand overzicht over het gebruik van mondkapjes. 

Mondkapje Rijksoverheid
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Rijksoverheid

 

Update woensdag 25 november 

Aantal besmettingen gestegen met 10

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is met 10 toegenomen. In totaal zijn er nu 729 mensen uit de gemeente Drimmelen besmet geraakt.
Het aantal overledenen is niet gewijzigd.

We wensen alle mensen die ziek zijn veel beterschap en sterkte toe.

Update maandag 23 november

Aantal besmettingen gestegen en opnieuw iemand overleden aan corona

Helaas is opnieuw iemand uit onze gemeente overleden na besmet te zijn geraakt met het coronavirus. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Het totaal aantal overledenen door corona in onze gemeente bedraagt nu 15.

Het totaal aantal besmettingen in de gemeente Drimmelen is sinds de vorige update toegenomen met 24. Sinds het begin van de coronacrisis is nu bij 719 inwoners een besmetting met corona vastgesteld. We wensen degenen die ziek zijn veel beterschap toe.

Update vrijdag 20 november
Aantal besmettingen gestegen (2)

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is opgelopen naar 695. Er zijn 13 nieuwe besmettingen bijgekomen sinds de vorige update. We wensen degenen die ziek zijn door corona veel beterschap.
Het aantal overledenen als gevolg van het virus is niet gewijzigd. 

Update vrijdag 20 november (1)
Nieuw filmpje: Sinterklaas vieren in tijden van corona

De sinterklaascomités konden dit jaar geen intocht met Sinterklaas organiseren vanwege Covid 19. Daarom mochten de kinderen hun tekeningen aan de burgemeesters sturen, adviseerde het Sinterklaasjournaal. Deze week bood burgemeester De Kok de tekeningen aan aan de goedheiligman. De burgemeester vroeg terloops ook tips van de Sint hoe zijn verjaardag  dit jaar het beste gevierd kan worden. Klik op de afbeelding hieronder voor het filmpje op Facebook.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update woensdag 18 november (2)

Nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio

Met ingang van 18 november 2020 is een nieuwe noodverordening van kracht vanuit de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Deze noodverordening is opgesteld naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen die zijn bekendgemaakt tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag. De nieuwe noodverordening vindt u hier. 

Uitleg over de persconferentie van 17 november 2020 in eenvoudige taal vindt u hier

Update woensdag 18 november (1)

Aantal besmettingen met 5 toegenomen

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is opgelopen naar 682. Er zijn 5 nieuwe besmettingen bijgekomen. We wensen degenen die ziek zijn door corona veel beterschap.
Het aantal overledenen als gevolg van het virus is niet gewijzigd. 

Update dinsdag 17 november 2020 (2)
Aantal besmettingen met 7 toegenomen

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is met 7 toegenomen. In totaal zijn er 677 mensen uit de gemeente Drimmelen besmet geraakt.
Het aantal overledenen is niet gewijzigd.

Update dinsdag 17 november 2020 (1)
Uitreiking Jeugdlintje uitgesteld

De uitreiking van de Drimmelense Jeugdlintjes wordt uitgesteld. De lintjes zouden voor het eerst worden uitgereikt op vrijdag 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind. Vanwege de coronamaatregelen wordt de uitreiking tot nader order uitgesteld.

Jeugdhelden
Het jeugdlintje is een onderscheiding voor kinderen of jongeren van 6 t/m 17 jaar die zich belangeloos inzetten voor de samenleving. Tot 10 november konden ouders, coaches, leraren en andere betrokkenen jeugdhelden voordragen.

Update maandag 16 november 2020 (2)

Opnieuw inwoner gemeente Drimmelen overleden aan coronavirus

We kregen het droevige bericht dat er opnieuw een inwoner van onze gemeente overleden is aan de gevolgen van het coronavirus. Dit is de 14e inwoner sinds de uitbraak van het virus. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden.
In de afgelopen dagen zijn er 39 besmette mensen bijgekomen. Het totaal staat nu op 670. We wensen degenen die ziek of herstellende zijn, veel beterschap.

Update maandag 16 november 2020 (1)

Extra aandacht voor 1,5 meter afstand op de weekmarkt 

Op de weekmarkt in Made lijkt het soms tè gezellig te zijn. In elk geval nemen de bezoekers de anderhalve metermaatregel niet altijd goed in acht. Om de bezoekers hieraan te herinneren en de toezichthouders te helpen, gebruikt de marktmeester sinds afgelopen woensdag dranghekken met onderstaande banner.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update vrijdag 13 november 2020
Geen intocht vanwege corona - Burgemeester doet mee met actie Sinterklaasjournaal

Bericht voor de jongste lezertjes en hun ouders:
De Sint Nicolaascomités van de gemeente Drimmelen kunnen dit jaar helaas geen intocht van Sinterklaas organiseren vanwege de coronamaatregelen. Kinderen kunnen hun tekeningen dit jaar dus niet aan Sinterklaas geven bij de intocht. Het Sinterklaasjournaal heeft bedacht dat de burgemeesters de tekeningen van de kinderen uit hun gemeente kunnen verzamelen en aan de Sint kunnen geven. Burgemeester Gert de Kok helpt hier natuurlijk graag aan mee. Kijk hiervoor op de website van het Sinterklaasjournaal of lees het bericht op de Facebookpagina van de gemeente.
Burgemeester verzamelt tekeningen voor Sinterklaas
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update donderdag 12 november (2)

Aantal besmettingen 

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is opgelopen naar 631. Er zijn 12 nieuwe besmettingen bijgekomen. We wensen degenen die ziek zijn door corona veel beterschap.
Het aantal overledenen als gevolg van het virus is niet gewijzigd. 

Update donderdag 12 november (1) 
Statement voorzitters van de drie Brabantse Veiligheidsregio's

De voorzitters van de drie Brabantse Veiligheidsregio's publiceerden een statement naar aanleiding van de aangescherpte lockdown. Het is van vorige week, maar we delen dit alsnog met u in deze update: 

Update woensdag 11 november

Aantal besmettingen

Sinds de vorige update is het aantal besmettingen gestegen met 12 personen. Dat brengt het totaal aantal besmettingen in onze gemeente nu op 619. We wensen de betrokkenen veel beterschap en sterkte. Het aantal mensen dat overleden is aan de gevolgen van het coronavirus is niet gestegen. 

Update dinsdag 10 november 2020 (3)
Aantal besmettingen

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is gestegen met 8 naar 607. We wensen de mensen die (nog) ziek zijn vanwege besmetting met het Covid 19-virus veel beterschap. 
Het aantal overledenen als gevolg van het virus is niet gewijzigd.  

Update dinsdag 10 november 2020 (2)
Reguliere zaalverhuur vanuit horeca en zalencentra niet langer toegestaan

Sinds 6 november 2020 is er een nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio van kracht. Artikel 2.0 van deze noodverordening verbiedt horecagelegenheden en zalencentra om zalen te verhuren voor openbare of besloten bijeenkomsten. Dus ook zakelijk gebruik is niet toegestaan.
Zaalverhuur is alleen nog toegestaan:

  • Algemeen: Aan erkende onderwijsinstellingen voor onderwijsactiviteiten.
  • Algemeen: Als gevolg van een van de reguliere uitzonderingen uit artikel 2.0, zoals een huwelijksvoltrekking of het gebruik als stembureau tijdens de verkiezing.
  • Specifiek hotels: Alleen aan hotelgasten die ook daadwerkelijk in het hotel overnachten.

Er is een aantal uitzonderingen opgenomen in de noodverordening. U kunt de noodverordening hier vinden
Het kan zijn dat bovenstaande aanscherping verwarring heeft opgeleverd of oplevert omdat reguliere zaalverhuur in de periode voor begin november nog wel was toegestaan. Hier werd ook door ondernemers binnen onze gemeente in die periode regelmatig uitvoering aan gegeven. Helaas is dit op dit moment dus niet meer toegestaan. Deze verscherping is minimaal van kracht tot dat er nieuwe landelijke versoepelingen worden afgekondigd.

Update dinsdag 10 november 2020 (1) 
Bibliotheek start weer met 'Theek Away' afhaalbibiliotheek

Door de landelijk aangescherpte maatregelen vanwege het Coronavirus is Theek 5 genoodzaakt om al haar vestigingen vanaf donderdag 5 november voor ten minste twee weken te sluiten. Ook annuleeert Theek 5 alle activiteiten in de vestigingen voor deze periode. 
Wie wil blijven lezen kan dit doen via de online bibliotheek, die 24/7 bereikbaar is De online bibliotheek is 24/7 bereikbaar (o.a. e-books en luisterboeken). Heb je liever ‘papieren’ boeken, maak dan gebruik van Theek Away Loket. Dit is een tijdelijke reserveer- en ophaal service waardoor je gewoon boeken kunt blijven lezen en van andere materialen kunt genieten. Op deze pagina lees je hoe deze service werkt. Deze service bieden wij (voorlopig) aan zolang de bibliotheken gesloten moeten blijven.
Het Theek Away Loket opent op 11 november. Vanaf 10 november kun je je reserveringen doorgeven. Kijk op de website voor alle informatie. 
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Theek 5

 

Update maandag 9 november (2)

Noodverordening in gewone taal

De Noodverordening is niet altijd even makkelijk leesbaar, omdat die in juridische taal geschreven staat vanuit de Veiligheidsregio. Daarom is er nu ook weer een nieuwe 'Noodverordening in gewone taal'. 

Die kunt u vinden op: https://drimmelen.nl/maatregelen-en-noodverordeningen-ivm-coronavirus

Ter verduidelijking: het document 'in gewone taal' is er om extra uitleg te geven, maar de Noodverordening blijft het officiële document dat geldt.

Heeft u aanvullende vragen? Kijk dan ook op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Of bel naar het informatienummer: 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

Update maandag 9 november (1)

Aantal besmettingen

Het totaal aantal besmette personen met het coronavirus staat per vandaag op 599 in onze gemeente. Dit zijn alle positieve testen bij elkaar opgeteld sinds het begin van de coronacrisis. Dat is een stijging van 26 besmettingen. We wensen alle betrokkenen veel beterschap en sterkte.

Er zijn in totaal 13 inwoners overleden als gevolg van het virus.

Update vrijdag 6 november 2020 (3)
Aangepaste noodverordening Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

De voorzitter van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze noodverordening is vanaf 6 november 2020 22.00 uur van kracht. De veranderingen ten opzichte van de vorige noodverordening van 4 november hebben vooral betrekking op bibliotheken en buurthuizen. Daarnaast mogen bij samenkomsten slechts reserveringen voor maximaal 2 personen (was 4) aangenomen worden. Verder is de bepaling over groepsleden bij het sporten anders geformuleerd. De nieuwe noodverordening vindt u hier. 
Informatie hierover is ook te vinden op de website van de Veiligheidsregio

Update vrijdag 6 november 2020 (2)
Aantal besmettingen met 15 gestegen + correctie op totaal

De GGD heeft ons bericht dat het aantal besmettingen met 15 is gestegen. Dit brengt totale aantal op 573 inwoners van de gemeente die besmet zijn sinds de coronauitbraak in maart. Onze hartelijke beterschapswensen aan de mensen die ziek zijn door het Covid 19-virus.
Het getal van 573 is het officiële aantal besmettingen, afkomstig van de GGD. Mogelijk hebt u gemerkt dat we enkele correcties hebben doorgevoerd op het gemelde totaalaantal in de afgelopen week. Het blijkt nu dat de toename van vrijdag 30 oktober (29 nieuwe besmettingen) op sommige momenten dubbel geteld is, waardoor enkele dagen een onjuist totaal is weergegeven in deze update. Wij bieden onze excuses aan voor deze verwarring.
Het aantal inwoners dat is overleden is niet gewijzigd. Het gaat om 13 inwoners die ons ontvallen zijn.

Update vrijdag 6 november 2020 (1)
Een restaurant hebben in tijden van corona

Als je kunt, doe je inkopen lokaal en steun de ondernemer in de buurt. Met die gedachte ging burgemeester Gert de Kok zijn bestelling afhalen bij een van de restaurants uit onze gemeente. De horeca maakt zware tijden door vanwege de tweede lockdown – cafés zijn gesloten en restaurants mogen alleen afhaal- en bezorgmaaltijden aanbieden - dus wilde hij ook even weten hoe het gaat.Klik op onderstaande afbeelding om de video te bekijken.

Restaurant in tijden van corona
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen
https://www.facebook.com/411485265588716/videos/368185114499792

 

Update donderdag 5 november (3)
Nieuwe besmettingen

Vandaag kregen wij de melding dat er 15 nieuwe besmettingen met het Covid-19-virus zijn geregistreerd. In totaal zijn er sinds het begin van de corona-uitbraak 587* inwoners van onze gemeente besmet geraakt. Degenen die (nog) ziek zijn, wensen we veel beterschap.
Het aantal inwoners dat is overleden aan de gevolgen van het virus is niet veranderd.   

*) Eerder stond hier 558, dit was een telfout. Excuus. (update 5-11, 22.13u) 

Update donderdag 5 november (2)
Nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio

Met ingang van 4 november 2020 is een nieuwe noodverordening van kracht vanuit de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Deze noodverordening is opgesteld naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen die zijn bekendgemaakt tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag. De nieuwe noodverordening vindt u hier

Update donderdag 5 november (1)
Oproep: laat het je huisarts weten als je besmet bent!

De huisartsen in onze gemeente willen graag dat hun patiënten het doorgeven als ze positief getest zijn op het covid-19 virus. Hun koepelorganisatie Zorroo (Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken) vraagt inwoners om dit zo snel mogelijk te doen zodat de huisarts weet wie er kwetsbaar is en mogelijk extra zorg nodig heeft. Men kan hiervoor de eigen huisarts bellen of dit doorgeven via de app MedGemak.

Oproep huisartsen - laat het ons weten als je besmet bent met het coronavirus
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Zorroo

Update woensdag 4 november (2)

Aantal besmettingen gestegen en opnieuw iemand overleden aan corona

Helaas is opnieuw iemand uit onze gemeente overleden na besmet te zijn geraakt met het coronavirus. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Het totaal aantal overledenen door corona in onze gemeente bedraagt nu 13.

Het totaal aantal besmettingen in de gemeente Drimmelen is sinds de vorige update toegenomen met 27. Sinds het begin van de coronacrisis is nu bij 572 inwoners een besmetting met corona vastgesteld. We wensen degenen die ziek zijn veel beterschap toe.

Update woensdag 4 november (1)

Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

Op dinsdag 3 november is een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown aangekondigd door het Rijk. De maatregelen die nu gelden zijn in onderstaand overzicht te vinden (klik op de afbeelding voor een vergroting):

Overzicht coronamaatregelen 3 november 2020
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Rijksoverheid

Update maandag 2 november

Aantal besmettingen gestegen en een nieuwe overledene door corona

Ons heeft het droevige bericht bereikt dat opnieuw een inwoner van onze gemeente is overleden na besmet te zijn geraakt met het coronavirus. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Het totale aantal overledenen door corona in onze gemeente bedraagt nu 12.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus in onze gemeente staat sinds vandaag op 545. Dat betekent dat er 77 besmette personen bij zijn gekomen sinds de vorige update. Wij wensen die personen veel beterschap toe. 

Update vrijdag 30 oktober

Aantal besmettingen stijgt met 29

Het totaal aantal besmette personen met het coronavirus staat per vandaag op 468 in onze gemeente. Dit zijn alle positieve testen bij elkaar opgeteld sinds het begin van de coronacrisis. Dat is een stijging van 29 besmettingen. We wensen alle betrokkenen veel beterschap en sterkte.

Er zijn in totaal 11 inwoners overleden als gevolg van het virus.

Update donderdag 29 oktober 
Aantal besmettingen stijgt naar 439

Het aantal vastgestelde besmettingen is sinds gisteren gestegen met 23. Het totaal aantal besmette personen met het coronavirus staat per vandaag op 439 in onze gemeente. Dit zijn alle positieve testen bij elkaar opgeteld sinds het begin van de coronacrisis. Dat is een stijging van 11 besmettingen. We wensen alle betrokkenen veel beterschap en sterkte.
Er zijn 11 inwoners overleden als gevolg van het virus.

Update woensdag 28 oktober 2020

Aantal besmettingen met 21 gestegen

Het totaal aantal besmette personen met het coronavirus staat per vandaag op 416 in onze gemeente. Dit zijn alle positieve testen bij elkaar opgeteld sinds het begin van de coronacrisis. Dat is een stijging van 21 besmettingen. We wensen alle betrokkenen veel beterschap en sterkte.

Er zijn in totaal 11 inwoners overleden als gevolg van het virus.

Update dinsdag 27 oktober 2020 (2)
Aantal besmettingen met 74 gestegen

Gisteravond kwam het bericht door dat er sinds de vorige update 58 geregistreerde coronabesmettingen in onze gemeente zijn bijgenomen. Vandaag is dit getal alweer met 16 gestegen. Het totaal aantal besmettingen in onze gemeente bedraagt nu 395. Dit is het totale aantal besmettingen in Drimmelen sinds de uitbraak van het virus in Nederland. We wensen degenen die ziek zijn door toedoen van het virus veel beterschap toe.
Tot nu toe zijn 11 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.  

Update dinsdag 27 oktober 2020 (1)
Informatie voor ondernemers aangevuld met regelingen van het Rijk

Op de website van de gemeente is een speciale pagina ingericht met informatie voor ondernemers in coronatijd. Deze pagina is vandaag aangevuld met twee regelingen: Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) en de Kleine Kredieten Corona Garantieregeling (KKC). De TVL helpt mkb-bedrijven en zzp'ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Met de KKC kunnen ondernemers relatief snel en eenvoudig kleine leningen afsluiten bij financiers, tegen relatief gunstige voorwaarden. Meer informatie en een overzicht van de meest gebruikte rijksregelingen is hier te vinden: https://drimmelen.nl/ondernemersregelingen

Update vrijdag 23 oktober

Aantal besmettingen met 11 gestegen

Het totaal aantal besmette personen met het coronavirus staat per vandaag op 321 in onze gemeente. Dit zijn alle positieve testen bij elkaar opgeteld sinds het begin van de coronacrisis. Dat is een stijging van 11 besmettingen. We wensen alle betrokkenen veel beterschap en sterkte.

Er zijn in totaal 11 inwoners overleden als gevolg van het virus.

Update donderdag 22 oktober

Aantal besmettingen met 23 gestegen

Het aantal besmettingen in de gemeente Drimmelen is sinds de vorige update toegenomen met 23. Sinds het begin van de coronacrisis is nu bij 310 inwoners een besmetting met corona vastgesteld. We wensen degenen die ziek zijn veel beterschap toe.
Tot nu toe zijn 11 inwoners overleden door besmetting met het virus.

Update woensdag 21 oktober

Aantal besmettingen met 16 gestegen

Het totaal aantal besmette personen met het coronavirus staat per vandaag op 287 in onze gemeente. Dit zijn alle positieve testen bij elkaar opgeteld sinds het begin van de coronacrisis. Dat is een stijging van 16 besmettingen. We wensen alle betrokkenen veel beterschap en sterkte.

Er zijn in totaal 11 inwoners overleden als gevolg van het virus.

Update maandag 19 oktober (2)

Nieuwe teststraat in Raamsdonksveer geopend

GGD West-Brabant heeft vandaag, maandag 19 oktober, een nieuwe corona testlocatie geopend in Raamsdonksveer. Vanaf vandaag kan iedereen met klachten voortaan een afspraak maken om zich gratis te laten testen op het coronavirus aan de Steurweg 8 in Raamsdonksveer, op het parkeerterrein van de Louwman Group. Er kunnen vier personen tegelijk getest worden, met een maximum van 1.000 testen per dag. De teststraat is zeven dagen per week open.

Afspraak
Mensen met klachten die kunnen wijzen op het coronavirus (COVID-19), zoals verkoudheid,
hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk, kunnen zich op afspraak laten
testen. Een afspraak maakt u online via coronatest.nl of via de landelijke afsprakenlijn (0800-
1202). Kijk op rijksoverheid.nl/coronatest voor meer informatie over testen op corona.

Update maandag 19 oktober (1)

Aantal besmettingen met 39 gestegen

Vandaag hebben we doorgekregen dat er sinds de vorige update 39 nieuwe besmettingen zijn in onze gemeente. Het totaal aantal mensen dat in de gemeente Drimmelen besmet is geraakt sinds het begin van de coronacrisis bedraagt nu 271. We wensen alle betrokkenen veel beterschap en sterkte.
Er zijn 11 inwoners overleden als gevolg van het virus.

Update vrijdag 16 oktober (2)

Video burgemeester: Corona raakt ons allemaal

Het coronavirus is nu acht maanden in ons land en het raakt ons allemaal. Burgemeester Gert de Kok blikt in een nieuwe video terug op de afgelopen periode en de gesprekken die hij over dit onderwerp heeft gevoerd met verschillende mensen en organisaties in onze dorpen.

Bekijk de video door op onderstaande afbeelding te klikken:

Screenshot video burgemeester

Heeft u nog een inspirerend voorbeeld of een corona gerelateerd onderwerp dat u een volgende keer graag voorbij ziet komen in een van onze video’s? Laat het ons dan weten via communicatie@drimmelen.nl

Update vrijdag 16 oktober (1)

Aantal besmettingen met 21 gestegen

Het totaal aantal besmette personen met het coronavirus staat per vandaag op 232 in onze gemeente. Dit zijn alle positieve testen bij elkaar opgeteld sinds het begin van de coronacrisis. Dat is een stijging van 21 besmettingen. We wensen alle betrokkenen veel beterschap en sterkte.

Er zijn in totaal 11 inwoners overleden als gevolg van het virus.

Update donderdag 15 oktober 
Nieuwe noodverordening coronamaatregelen
 

Met ingang van 14 oktober 2020 is een nieuwe noodverordening van kracht vanuit de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Deze noodverordening is opgesteld naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen die zijn bekendgemaakt tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag. De nieuwe noodverordening vindt u hier

Update woensdag 14 oktober (2)

Aantal besmettingen

Vandaag hebben we doorgekregen dat er 9 nieuwe besmettingen zijn in onze gemeente. Het totaal aantal mensen dat in de gemeente Drimmelen besmet is geraakt sinds het begin van de coronacrisis bedraagt 211. We wensen alle betrokkenen veel beterschap en sterkte.
Er zijn 11 inwoners overleden als gevolg van het virus.

Update woensdag 14 oktober (1)

Overzicht maatregelen gedeeltelijke lockdown

De Rijksoverheid heeft de nieuwe maatregelen uit de persconferentie van 13-10-2020 weergegeven in onderstaand overzicht:

Update dinsdag 13 oktober (2)
Aantal besmettingen met 9 omhoog
 

Vandaag hebben we doorgekregen dat er 9 nieuwe besmettingen zijn in onze gemeente. Het totaal aantal mensen dat in de gemeente Drimmelen besmet is geraakt sinds het begin van de coronacrisis bedraagt 202. 
Er zijn 11 inwoners overleden als gevolg van het virus.

Update dinsdag 13 oktober 2020 (1)
Doorvertaling van landelijke aanwijzingen voor onze inwoners en ondernemers 

Voor vanavond is een persconferentie van de minister-president en minister De Jonge aangekondigd. Na zo'n persconferentie willen we onze inwoners, ondernemers en alle andere organisaties die hier vragen over hebben graag zo snel mogelijk duidelijkheid bieden. Helaas kan dat niet altijd direct. Deze maatregelen zijn voor de gemeente net zo nieuw als voor ieder ander. Wij worden van tevoren niet op de hoogte gebracht van de inhoud. Veel maatregelen moeten nog worden ‘doorvertaald’ in een regionale noodverordening, die de Brabantse Veiligheidsregio’s opstellen. Het doel van die noodverordening is de samenleving handvatten te geven om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt. De veiligheidsregio doet er meestal enkele dagen over om de maatregelen helder op papier te zetten. Dat betekent dat wij op lang niet alle vragen over de regionale uitwerking van deze maatregelen meteen een pasklaar antwoord hebben. Als wij het antwoord niet hebben op vragen die binnenkomen, leggen we deze voor aan de Veiligheidsregio, zodat die een beslissing kan doorgeven die in lijn is met de noodverordening. Het geven van een antwoord op dit soort vragen kost daardoor soms meer tijd dan ons lief is. We hopen op begrip van de vraagstellers.

Update maandag 12 oktober (6)
Aantal besmettingen met 24 toegenomen


Het aantal besmettingen in de gemeente Drimmelen is sinds donderdag toegenomen met 24. Sinds het begin van de coronacrisis is nu bij 193 inwoners een besmetting met corona vastgesteld. We wensen degenen die ziek zijn veel beterschap toe.
Tot nu toe zijn 11 inwoners overleden door besmetting met het virus.

Update maandag 12 oktober (5)
Monitor effecten corona op sociaaleconomisch gebied


Tijdens de raadsvergadering van 2 juli jl. heeft de gemeenteraad aandacht gevraagd voor het volgen van de effecten van de coronacrisis voor inwoners en bedrijven op sociaaleconomisch gebied. Het is immers belangrijk om te zien hoe de groep inwoners en bedrijven in onze gemeente die het moeilijk heeft door de coronacrisis zich de komende periode ontwikkelt. We houden daarom vanaf heden maandelijks een aantal indicatoren bij, die hierbij van belang kunnen zijn. Als er signalen of ontwikkelingen zijn, wordt de gemeenteraad hiervan op de hoogte gesteld. (bron: raadsbrief)

Update maandag 12 oktober (4)
Overleg Sinterklaascomités


In september vond er overleg plaats met een vertegenwoordiging van de gemeente Drimmelen en de sinterklaascomités in de gemeente. Namens de gemeente Drimmelen zijn burgemeester De Kok en wethouder Bakker aanwezig geweest. Tijdens het overleg is besproken welke mogelijkheden er zijn om, met inachtneming van de coronaregels, de intochten te organiseren. Ook is stilgestaan bij de zwartepietendiscussie. De sinterklaascomités zijn op beide onderwerpen realistisch in wat wel en niet kan.
Zij buigen zich over een plan van aanpak rondom een aangepaste intocht in de desbetreffende kern. De gemeente beoordeelt deze plannen, stuurt deze inhoudelijk eventueel bij en beslist uiteindelijk of de aangepaste initiatieven wel of niet doorgaan.  (bron: raadsbrief)

Update maandag 12 oktober (3)
Ondersteuning huisartsen bij uitvoering griepprik


Recent heeft de gemeente een ondersteuningsverzoek ontvangen van de huisartsenpraktijken uit Terheijden. In verband met de coronarichtlijnen is het voor deze huisartsen niet mogelijk om dit jaar de griepvaccinaties uit te voeren in de praktijken.
Begin juni 2020 heeft de VNG gemeenten opgeroepen om voor vaccinaties kosteloos ruimte beschikbaar te stellen.  Het college van B&W stemde op basis van deze VNG-oproep in met het verzoek van de huisartsen. Ook hebben we het samenwerkingsverband van huisartsen (Zorroo) over dit besluit geïnformeerd. De overige huisartsen uit Made en Lage Zwaluwe kunnen ook bij de gemeente dit ondersteuningsverzoek indienen. (bron: raadsbrief)

Burgemeester Gert de Kok ging zelf een griepprik halen en vroeg meteen door over de maatregelen die de huisartsen nemen om het prikken veilig te laten verlopen. Klik op de foto hieronder om het filmpje te bekijken. 

Coronamaatregelen: burgemeester haalt griepprik
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update maandag 12 oktober (2)
Vergoeding aan kinderopvang vanwege Corona


De gemeente dient in opdracht van het Rijk twee zaken te vergoeden aan de kinderopvangorganisaties in verband met Corona. Het gaatom ouderbijdragen VVE- en Peutertoeslag kinderen tot 7 juni en om de noodopvang vanaf 16 maart tot 7 juni (indien er extra personeel, extra ruimte enzovoort nodig is buiten het normale aanbod van de locaties). De totale kosten bedragen € 17.094. Op 15 september 2020 heeft het college ingestemd om de kinderopvangorganisaties financieel te compenseren. Het Rijk heeft aangekondigd gemeenten te compenseren hiervoor en naar het zich laat aanzien wordt de gemeente hiervoor voldoende gecompenseerd. (bron: raadsbrief)

Update maandag 12 oktober (1)
Ventilatie scholen, gemeenschapshuizen en binnensport


In gebouwen is voldoende luchtverversing (ventilatie) nodig. Dit verkleint verspreiding van ziekteverwekkers die luchtweginfecties veroorzaken, zoals het coronavirus. Volgens het RIVM wordt het virus vooral verspreid door de wat grotere druppels. Dit is gebaseerd op de kennis van nu.
Gebouwen moeten voldoen aan eisen voor luchtverversing zoals opgenomen in het meest recente Bouwbesluit uit 2012. Daarin is op dat moment een onderscheid gemaakt tussen nieuwbouw en bestaande bouw.
Hierbij spelen ook de gebruiksfunctie van de ruimte, gebruiksoppervlakte, aantal aanwezigen en verblijfsduur van aanwezigen mee. Er gelden op dit moment geen aanvullende corona-eisen voor ventilatie.
De schoolbesturen zijn primair zelf verantwoordelijk voor onderhoud van de gebouwen. Het Ministerie van Onderwijs heeft aangegeven dat scholen voor 1 oktober in beeld moeten hebben hoe ze er voor staan op het gebied van ventilatie in relatie tot het Bouwbesluit 2012. Toch heeft de gemeente Drimmelen haar verantwoordelijkheid genomen en al zelf onderzoek gedaan naar de staat van ventilatie van scholen in gemeente. Ook is nagegaan of gemeenschapshuizen en binnensportaccommodaties voldoen aan eisen van het Bouwbesluit. De gemeente is eigenaar van deze accommodaties en is dus verantwoordelijk van staat van onderhoud. In de tekst hieronder worden uitkomsten van dit onderzoek toegelicht. 

Scholen
Een medewerker van bouw- en wonen toezicht van de gemeente heeft recent alle scholen in de gemeente Drimmelen bezocht. Doel van het bezoek was te onderzoeken of de gebouwen voldeden aan de eisen voor luchtverversing zoals opgenomen in het Bouwbesluit 2012. De conclusie is dat alle scholen voldoen aan deze eisen, waarbij enkele scholen nog wel een aantal onderbouwingen aan moeten leveren. Bij een aantal scholen zijn er ook aandachtspunten om de luchtverversing verder te verbeteren. Alle schoolbesturen ontvangen een adviesbrief van de gemeente. Indien nodig kan GGD ook aanvullend advies uitbrengen.
De uitkomsten van de locatiebezoeken zijn tijdens het LEA-overleg van 3 september 2020 gedeeld met schoolbesturen en directie kinderopvang. Tevens heeft wethouder Vissers aangeboden om naar aanleiding van de adviesbrieven in een plenair overleg met de schoolbesturen te bekijken:

  • Hoe de stand van zaken is;
  • Op welke onderdelen er eventueel verbetering kan plaatsvinden en wat daarvoor precies nodig is;
  • Hoe de gemeente daarbij, waar mogelijk, kan helpen.

Het doel hiervan is om ten aanzien van dit onderwerp mee te willen denken met schoolbesturen en er voor te zorgen dat we gezamenlijk een goed verhaal hebben ten aanzien van het binnenklimaat op onze scholen.

Gemeenschapshuizen en binnensportaccommodaties
Op basis van een meerjarenonderhoudsplan voert de gemeente als eigenaar onderhoud van deze panden uit. De gebouwen voldoen aan het Bouwbesluit. De gemeente blijft de ontwikkelingen op de voet volgen. Daar waar nodig is er contact met de exploitanten.
(bron: raadsbrief)

Update zaterdag 10 oktober 2020 (2)

CoronaMelder app

Met ingang van vandaag (zaterdag 10 oktober) werkt de CoronaMelder app in heel Nederland.  Met de app weet u eerder of u mogelijk ook besmet bent. Zo voorkomt u dat u onbewust een ander besmet.

De app is te downloaden in de Appstore of Playstore op uw smartphone/tablet. 

Meer weten? Kijk op http://coronamelder.nl

CoronaMelder app
Auteur: 
Rijksoverheid
Licentie: 
Copyright

Update zaterdag 10 oktober 2020 (1)

Herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur en deze periode is dit jaar door het coronavirus anders dan normaal. Gaat u toch op vakantie of een dagje weg? Houd dan rekening met de regels en aandachtspunten uit onderstaand overzicht. Want alleen samen krijgen we corona onder controle. 

Maatregelen herfstvakantie ivm corona
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Rijksoverheid

Update donderdag 8 oktober 2020
Aantal besmettingen


Het aantal vastgestelde coronabesmettingen is gestegen met 3. In totaal zijn er 169 inwoners van de gemeente Drimmelen bij wie is vastgesteld dat ze besmet zijn met het coronavirus, geteld vanaf het begin van de coronauitbraak. We wensen de mensen die ziek of herstellende zijn veel beterschap toe.
Het aantal overledenen ten gevolge van het virus bedraagt sinds deze week 11.

Update woensdag 7 oktober 2020

Aantal besmettingen

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in de gemeente Drimmelen is sinds de vorige update met 5 personen gestegen. Het totaal sinds het begin van de uitbraak is daarmee op 166 gekomen. We wensen de mensen die ziek zijn veel beterschap. Elf inwoners zijn overleden aan het virus, dat aantal is niet gewijzigd.

Update dinsdag 6 oktober 2020 (3)

Najaarsnota: Tekort en financiële gevolgen coronavirus blijven beperkt

De gemeente Drimmelen houdt rekening met een beperkt tekort over het jaar 2020. Het coronavirus heeft negatieve financiële gevolgen voor dit jaar, ondanks dat de gemeente gecompenseerd wordt door het Rijk voor gemaakte extra kosten.

De gemeenteraad is via een raadsbrief op de hoogte gesteld van de compensatie voor de extra gemaakte kosten en lagere opbrengsten vanwege het coronavirus. Dit geeft inzicht in de financiële consequenties voor de gemeente Drimmelen met betrekking tot het bestrijden en de gevolgen van het coronavirus. De compensatie van het Rijk vangt deels de gemiste opbrengsten en extra uitgaven op. De financiële schade wordt maximaal geraamd op € 300.000 voor 2020, onder aftrek van de ontvangen rijksbijdrage.

Wethouder Bakker: “Hopelijk krijgen we het virus snel onder controle en kunnen we ons volgend jaar weer focussen op de gewone taken in een ook daarna financieel gezonde gemeente Drimmelen."

Lees het volledige bericht over de Najaarsnota op: https://drimmelen.nl/najaarsnota-tekort-en-financiele-gevolgen-coronavirus-blijven-beperkt

Update dinsdag 6 oktober 2020 (2)

Carnavalsplatform Drimmelen neemt (voorlopig besluit): 

vaste buitenactiviteiten kunnen in 2021 helaas niet doorgaan

Het Carnavalsplatform Drimmelen, waar de gemeente onderdeel van uit maakt, heeft met pijn in het hart een zeer lastig besluit moeten nemen over carnaval 2021. Na het afwegen van de risico’s en de opties heeft het platform met de kennis van nu besloten dat het vanwege het coronavirus niet verantwoord is om de vaste buitenactiviteiten, zoals optochten en verbranding van de carnavalspoppen in 2021 door te laten gaan.

Duidelijkheid hierover was op dit moment nodig, omdat de voorbereidingen voor deze activiteiten anders al getroffen moesten worden. Het platform houdt de ontwikkelingen uiteraard wel in de gaten en neemt die ter bespreking mee in de volgende vergadering.

Lees het volledige bericht van het Carnavalsplatform Drimmelen op: https://drimmelen.nl/carnavalsplatform-drimmelen-neemt-voorlopig-besluit-de-vaste-buitenactiviteiten-kunnen-2021-helaas

Update dinsdag 6 oktober 2020 (1)

Aantal besmettingen gestegen en een nieuwe overledene door corona

Ons heeft het droevige bericht bereikt dat opnieuw een inwoner van onze gemeente is overleden na besmet te zijn geraakt met het coronavirus. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Het totale aantal overledenen door corona in onze gemeente bedraagt nu 11.

Het totale aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus in onze gemeente staat sinds vandaag op 161. Dat betekent dat er 6 besmette personen bij zijn gekomen sinds de vorige update. Wij wensen die personen veel beterschap toe. 

Update maandag 5 oktober 2020 (3) 
Aantal besmettingen met 11 gestegen


Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in de gemeente Drimmelen is in 3 dagen met 11 gestegen. Het totaal sinds het begin van de uitbraak is daarmee op 155 gekomen. We wensen de mensen die ziek zijn veel beterschap. 
Het aantal overledenen als gevolg van het virus is gelukkig niet gewijzigd. 

Update maandag 5 oktober 2020 (2)
Burgemeester Gert de Kok haalt griepprik in coronatijd


Hebt u een oproep gekregen een griepprik te halen? Dat gaat dit jaar iets anders dan andere jaren vanwege corona, maar het blijft belangrijk om te gaan.  Benieuwd wat er dit jaar anders is? Kijk dan mee met het bezoek van de burgemeester aan Dokters & Co in Terheijden. 
Klik op de foto hieronder om het filmpje te bekijken.

Coronamaatregelen: burgemeester haalt griepprik
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update maandag 5 oktober 2020 (1)
Controles op sluitingstijden: pluim voor horeca


De horeca in de gemeente Drimmelen was zaterdagavond rond tien uur gesloten. Dat constateerden de gemeentelijke toezichthouders bij controles in alle kernen van de gemeente. Burgemeester Gert de Kok: “We zijn kritisch als we zien dat het niet goed gaat en dan grijpen we in. Maar dan mag het ook gezegd worden als we zien dat de regels uit de noodverordening wél worden nageleefd. Een pluim voor onze horeca. We moeten het coronavirus zien in te dammen en dat kan alleen als we dat samen doen.”
Klik hier om het hele bericht te lezen. 

Update zaterdag 3 oktober 2020 (2)
Aantallen besmettingen  


Het aantal vastgestelde coronabesmettingen is toegenomen met 2. Het totaal aantal besmettingen in de gemeente Drimmelen sinds het begin van de uitbraak bedraagt nu 144. We wensen degenen die ziek zijn veel beterschap en de mensen in hun omgeving sterkte met de quarantaine. 
Het aantal overledenen door het virus (10) is al enige tijd niet veranderd. 

Update zaterdag 3 oktober 2020 (1)
Mondkapje ook in hal gemeentehuis


Landelijk geldt een dringend advies om mondkapjes te dragen in openbare publieke ruimten. Wij raden het daarom aan altijd een mondkapje bij u te dragen. Dringend verzoek: draag ook een mondkapje bij een bezoek aan het gemeentehuis. 

Poster Mondkapje rijksoverheid
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Rijksoverheid

Update donderdag 1 oktober 2020
Aantallen besmettingen

Sinds de vorige update is het aantal besmettingen gestegen met 3 personen. Dat brengt het totaal aantal besmettingen in onze gemeente nu op 142. We wensen de betrokkenen veel beterschap.
Het aantal mensen dat overleden is ten gevolge van het virus, is niet gewijzigd in de laatste weken. 

Update woensdag 30 september 2020 (2)

Nieuwe Noodverordening

Met ingang van vandaag is een nieuwe noodverordening van kracht van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, vanwege het coronavirus. Deze vindt u op de website van de Veiligheidsregio of via deze link op onze website.

Update woensdag 30 september 2020 (1)

Aantal besmettingen

Sinds de vorige update is het aantal besmettingen gestegen met 5 personen. Dat brengt het totaal aantal besmettingen in onze gemeente nu op 139. We wensen de betrokkenen veel beterschap.
Het aantal mensen dat overleden is ten gevolge van het virus, is niet gewijzigd in de laatste weken. 

Update dinsdag 29 september 2020
Doorvertaling van landelijke aanwijzingen voor onze inwoners en ondernemers 

Na een persconferentie van de minister-president en minister De Jonge willen we onze inwoners, ondernemers en alle andere organisaties die hier vragen over hebben graag zo snel mogelijk duidelijkheid bieden. Helaas kan dat niet altijd direct. Deze maatregelen zijn voor de gemeente net zo nieuw als voor ieder ander. Wij worden van tevoren niet op de hoogte gebracht van de inhoud. Veel maatregelen moeten nog worden ‘doorvertaald’ in een regionale noodverordening, die de Brabantse Veiligheidsregio’s opstellen. Het doel van die noodverordening is de samenleving handvatten te geven om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt. De veiligheidsregio doet er meestal enkele dagen over om de maatregelen helder op papier te zetten. Dat betekent dat wij op lang niet alle vragen over de regionale uitwerking van deze maatregelen meteen een pasklaar antwoord hebben. Als wij het antwoord niet hebben op vragen die binnenkomen, leggen we deze voor aan de Veiligheidsregio, zodat die een beslissing kan doorgeven die in lijn is met de noodverordening. Het geven van een antwoord op dit soort vragen kost daardoor soms meer tijd dan ons lief is. We hopen op begrip van de vraagstellers.

Update maandag 28 september
Aantal besmettingen blijft stijgen


We hebben weer nieuwe cijfers over het aantal officieel vastgestelde coronabesmettingen. Dit is sinds de vorige melding met 8 toegenomen. Het totaal aantal besmettingen in de gemeente Drimmelen sinds het begin van de uitbraak is daarmee 134 inwoners. We wensen degenen die klachten hebben of ziek zijn door het virus veel beterschap. 
De burgemeester krijgt regelmatig bericht over het vastgestelde aantal besmettingen en overledenen als gevolg van het coronavirus. Het aantal betreft het aantal besmettingen sinds het begin van de uitbraak. Betermeldingen ontvangt hij echter niet, waardoor het niet bekend is hoeveel mensen inmiddels zijn hersteld. Wel weten we dat van die 134 besmette inwoners er helaas 10 zijn overleden. Dat aantal is al een tijdje niet gewijzigd.

Update zaterdag 26 september (3)
Aantal besmettingen verder gestegen


Het aantal officieel vastgestelde besmettingen in de gemeente Drimmelen is met 9 gestegen ten opzichte van afgelopen dinsdag, het zijn er nu 126. We wensen de mensen die het coronavirus onder de leden hebben veel beterschap.
De burgemeester krijgt regelmatig bericht over het vastgestelde aantal besmettingen en overledenen als gevolg van het coronavirus. Het aantal betreft het aantal besmettingen sinds het begin van de uitbraak. Betermeldingen ontvangt hij echter niet, waardoor het niet bekend is hoeveel mensen inmiddels zijn hersteld. Wel weten we dat van die 126 besmette inwoners er helaas 10 zijn overleden. Dat aantal is al een tijdje niet gewijzigd.

Update zaterdag 26 september (2)
Speciaal nummer voor coronatest zorgmedewerkers en docenten


Prioriteitsnummer coronatest GGD: 0800 – 8101. Als je in de zorg of in het onderwijs werkt, kan het zijn dat je prioriteit krijgt bij een coronatest. Je moet hiervoor wel aan bepaalde criteria voldoen. Welke dat zijn lees je op de website van de Rijksoverheid.

Update zaterdag 26 september (1)
Corona in de winter: gemeente werkt mee aan grotere terrassen en overkappingen


De gemeente Drimmelen wil het voor de horeca ook in de winter mogelijk maken met grotere terrassen te werken zodat de horeca meer ruimte heeft. Ook wil de gemeente onder voorwaarden meewerken aan het plaatsen van overkappingen op terrassen. Dit voorjaar besloot het college dat horecaondernemers hun terrassen mogen vergroten om de ondernemers extra mogelijkheden te geven om op te starten na de lockdown. Het college verlengt deze maatregel in elk geval tot 1 februari 2021. Wel moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid van verscherping van maatregelen als het belang van de volksgezondheid daar om vraagt.
Klik hier om het volledige persbericht te lezen.
 

Update dinsdag 22 september
Aantal besmettingen neemt verder toe


Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Drimmelen is sinds gisteren met 4 gestegen. Het is in 10 dagen toegenomen met 22 nieuwe gevallen. De teller staat nu op 117 besmettingen sinds het begin van de coronacrisis. We wensen de mensen die het coronavirus onder de leden hebben veel beterschap.
De burgemeester krijgt regelmatig bericht over het vastgestelde aantal besmettingen en overledenen als gevolg van het coronavirus. Betermeldingen ontvangt hij echter niet, waardoor het niet bekend is hoeveel mensen inmiddels zijn hersteld. Wel weten we dat van die 117 besmette inwoners er helaas 10 zijn overleden. Dat aantal is al enkele weken niet veranderd.

Updates maandag 21 september (2)
Aantallen besmettingen weer gestegen
 

Sinds de vorige update is het aantal besmettingen gestegen met 9. Dat brengt het totaal aantal besmettingen op 113. We wensen de betrokkenen veel beterschap.
Het aantal mensen dat overleden is ten gevolge van het virus, is niet gewijzigd in de laatste weken. 

Gemeente sluit horecagelegenheid voor 48 uur (1)


De gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 16 horecagelegenheden en sportkantines gecontroleerd op de naleving van de coronamaatregelen. De controles gebeurden in burgerkleding. In de kern Drimmelen werd 1 horecazaak voor 48 uur gesloten op last van de gemeente. Ook zijn er in de gemeente Drimmelen 2 andere overtredingen geconstateerd. De horecagelegenheden ontvangen hiervoor een officiële waarschuwing. In de gemeente Geertruidenberg werden 2 horecazaken gesloten, een derde zaak ontvangt een oficiële waarschuwing.

Gezondheidscheck 
De actie was gericht op naleving van de maatregelen die zijn opgenomen in de noodverordening. Sinds de heropening van de horeca op 1 juni, gelden er specifieke regels. Denk aan de gezondheidscheck, het aanhouden van 1,5 meter afstand en vaste zitplaatsen. Veel horecazaken houden zich aan de regels. Toch ontvingen de gemeenten ook signalen dat niet alle ondernemers de maatregelen serieus nemen.

 “Waar nodig grijpen we in” 
Burgemeester De Kok: “We zien het aantal coronabesmettingen weer toenemen. Het blijft noodzakelijk dat we met elkaar verantwoordelijkheid nemen en de coronamaatregelen naleven. Uit de signalen blijkt dat in de horeca controles nodig zijn. Als het kan houden we het bij een waarschuwing. Waar dat nodig is grijpen we in op basis van de noodverordening en kunnen we zelfs overgaan tot sluiting.“ 

Handhaving 
De controles zijn een gezamenlijke actie van de gemeenten Geertruidenberg en Drimmelen. Als voor het eerst een overtreding wordt geconstateerd krijgt de ondernemer een formele waarschuwing van de gemeente. Bij excessen kan de burgemeester besluiten aanvullende maatregelen op te leggen. Bij een tweede overtreding kan de burgemeester besluiten om een last onder bestuursdwang op te leggen. Dit betekent dat de zaak voor 48 uur moet sluiten. De politie en boa’s kunnen ook ingrijpen.

Update vrijdag 18 september
Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant


Met ingang van vandaag is een nieuwe noodverordening van kracht van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, vanwege het coronavirus. Deze vindt u op de website van de Veiligheidsregio of op via deze link op onze website.  U vindt hier ook de noodverordening 'in gewonemensentaal'.  Update donderdag 17 september (4)
Aantal besmettingen gestegen


Het aantal inwoners dat besmet is geraakt met het coronavirus bedroeg dinsdag 104. Dat is 9 besmettingen meer in onze gemeente dan vrijdag, toen we in totaal 95 besmettingen telden sinds het begin van de uitbraak. Tien inwoners zijn overleden aan het virus, dat aantal is niet gewijzigd.

Update donderdag 17 september (3)
Laat je testen als je klachten hebt
 

Om personen mét klachten te kunnen blijven testen, doen we deze oproep: laat je alléén testen als je klachten hebt zoals koorts, verkoudheid, hoesten, benauwdheid of plotseling verlies van reuk of smaak. Maar áls je klachten hebt, laat je dan wel testen en blijf/werk thuis totdat je de uitslag hebt. Testen kan alleen op afspraak. Maak een afspraak hiervoor via de website van de GGD. Lukt het niet meteen vanwege de drukte, probeer het dan later nog eens.

Update donderdag 17 september (2)
Drimmelen: anderhalve bever = anderhalve meter


Veel mensen vinden het moeilijk. De anderhalvemetersamenleving wordt ook wel de ‘nieuwe werkelijkheid’ van dit moment genoemd. Voldoende afstand houden is in elk geval een belangrijke manier om coronabesmetting te voorkomen. Maar hoe maak je nou iemand duidelijk wat anderhalve meter is. En hoe zeg je het als iemand te dichtbij staat voor jouw gevoel? We zochten daarom naar symbolen met een knipoog en maakten er posters mee. Maar we kunnen altijd nieuwe ideeën gebruiken.  

‘Houd anderhalve bever afstand’
We noemen onze blauwgroene gemeente ook wel de ‘Voortuin van de Biesbosch’. Daarom maakten we een poster met dieren uit dit gebied: ‘houd anderhalve bever afstand’ en eentje met ‘houd een visarend afstand’. Hiermee vestigen we de aandacht op de anderhalve meter afstand, en dit zal ook wel gespreksstof op leveren op sommige plekken…

Afhalen op gemeentehuis
Wilt u deze poster thuis, op school, op de vereniging of in de zaak? Haal ‘m op bij het gemeentehuis. Hebt u zelf een idee voor een poster voor uw vereniging, winkel, voor op school of andere plekken waar afstand moet worden gehouden? Laat het ons weten en wie weet wordt dit idee wel de volgende poster in de serie. Wekelijks kunnen we een of meer ontwerpen maken. Mail uw wens of uw idee naar: communicatie@drimmelen.nl o.v.v. ‘Houd anderhalve bever afstand’.
Anderhalve bever, Visarend, 'lege poster'
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update donderdag 17 september (1)
Burgemeester bevraagt inwoners van Terheijden: Hoeveel is 1,5 meter?


Vanwege de posteractie ‘Houd 1,5 bever afstand’ ging de burgemeester de inwoners van Terheijden vragen naar ideeën voor nieuwe posters. Klik op het filmpje om mee te kijken.

Burgemeester De Kok vraagt Terheijdenaren over de 1,5 meter
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Update vrijdag 11 september (2) 
Aantal besmettingen


Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in onze gemeente bedraagt op dit moment 95. We wensen betrokkenen beterschap. 
Het aantal geregistreerde dodelijke slachtoffers van het virus is in Drimmelen niet gestegen sinds de vorige update. Dit staat op 10. 

Update vrijdag 11 september (1) 
Laat je testen als je klachten hebt, maar alleen als je klachten hebt


Het is druk bij de teststraten maar het is van groot belang dat mensen zich laten testen bij griepachtige verschijnselen. Heb je (milde) klachten, kijk het dan niet eerst een paar dagen aan maar laat je zo snel mogelijk testen. Het beste en makkelijkste is meteen een afspraak te maken via de website van de GGD. Hou je DigID bij de hand. 
Werk zoveel mogelijk thuis. Ben je verkouden? Werk dan sowieso thuis als dat kan. Heb je laten testen? Ga dan niet op pad en wacht thuis op de uitslag. 

De adviezen van het RIVM:
• Bij klachten: laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is.
• Was vaak je handen met water en zeep.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
• Schud geen handen.
• Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
• Vermijd drukte.
• Werk zoveel mogelijk thuis.