Is uw huis inbraakproof?

12 apr 2019
Woninginbraak komt regelmatig voor in Nederland, daar is de gemeente Drimmelen jammer genoeg geen uitzondering op. De gemeente Drimmelen heeft de veiligheid en het veiligheidsgevoel van haar inwoners erg hoog op de agenda staan. Begin dit jaar is er mede daarom gestart met een nieuw project om het aantal woninginbraken terug te dringen. Op woensdagmiddag 17 april 2019 vindt de officiële kick-off van deze ‘Inbraakproof-actie’ plaats.

Inbraakproof-actie

De gemeente Drimmelen is een samenwerking aangegaan met het gecertificeerde bedrijf lnbraakproof uit Lage Zwaluwe. Met deze samenwerking wordt er aan de inwoners (met een koopwoning) van onze gemeente een gratis vrijblijvende inspectie van de woning aangeboden. Na de inspectie volgen aanbevelingen om de woning beter te beveiligen tegen inbraak. Het bedrijf Inbraakproof is gespecialiseerd in het treffen van beveiligingsmaatregelen (zowel bouwkundig als elektronisch). Tijdens de Inbraakproof-actie wordt er ingezet op bewustwording en promotie van het beveiligen van woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Bij woningen die beveiligd zijn met dat keurmerk wordt de kans op een inbraak met ongeveer 95% verkleind.

Kick-off

Op woensdagmiddag 17 april 2019 gaat het project officieel van start met een feestelijke kick-off bij appartementencomplex de Gentiaan in Terheijden. Een groot deel van de bewoners daar heeft zich reeds opgegeven voor de woninginspectie. Maar deze middag is er voor iedereen! Dus bent u geïnteresseerd? Kom dan op 17 april naar de Gentiaan in Terheijden. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u tussen 13.30 en 15.30 uur meer informatie krijgen over dit project en het beveiligen van uw woning. Een erg leerzame middag die voor iedereen nuttig is. Omstreeks 14.00 uur vindt de officiële aftrap door burgemeester Gert de Kok plaats.