Vanaf 13 december: ’s avonds en in het weekend met de bus

15 dec 2020
Bravoflex is een handige vervoerservice waarmee u ’s avonds, in het weekend en op feestdagen kunt reizen als er geen openbaar vervoer beschikbaar is. Vanaf 13 december rijdt Bravoflex ook in gemeente Drimmelen.

Wethouder Jan-Willem Stoop: “Met Bravoflex zijn we weer een stap dichterbij een beter dekkend openbaar vervoernetwerk in onze gemeente. Mooi dat Blauwe Sluis en Oud Drimmelen een halte krijgen. Ook vanaf station Lage Zwaluwe kunt u een bus boeken als de reguliere lijnen niet meer rijden. We hopen dat dit flex-ov aanslaat zodat het een volwaardige plek krijgt in de concessie openbaar vervoer.”

Hoe werkt het?

U reserveert eenvoudig een zitplaats en bepaalt zelf bij welke halte u wordt opgehaald en naar welk overstappunt u reist. U kunt reizen binnen het gebied van de gemeenten Drimmelen, Moerdijk, Halderberge en Altena. Bravoflex brengt u van een bushalte naar een treinstation of een OV-knooppunt, een zogeheten ‘hub’. U kunt vanaf elke halte in het gebied een reis van en naar de meest logische hub boeken. Daar kunt u overstappen op trein, bus of veerpont. U boekt uw reis via de speciale nieuwe app of via de telefoon.

Wat kost Bravoflex?

U betaalt voor wat u reist. De kosten bestaan uit een opstap- en kilometertarief. Het kilometertarief wordt berekend aan de hand van de kortste route van A naar B. Betalen kan eenvoudig met de pinpas bij de chauffeur. Het standaardtarief is € 2,48 plus € 0,44 per kilometer.

Wanneer rijdt Bravoflex?

Bravoflex rijdt het hele jaar:

  • maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 00.00 uur
  • zaterdag, zon- en feestdagen van 09.00 tot 00.00 uur

In Oud Drimmelen en Blauwe Sluis kunt u ook maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur gebruik maken van Bravoflex, omdat hier nu geen openbaar vervoer komt. U betaalt dan het OV-tarief van € 0,99 plus € 0,175 per kilometer. Na 19:00 uur, in het weekend en op feestdagen betaalt u het standaardtarief.

Meer informatie is te vinden op www.bravoflex.nl.