Veiligheid

De adviezen en voorschriften van het RIVM zijn: was je handen grondig, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes (en gooi die weg) en schud elkaar niet de hand. Beperk de komende tijd het contact met anderen zo veel mogelijk.

Voor actuele informatie over het coronavirus kun je terecht op: www.rivm.nl. Bij vragen kun je ook bellen met het speciale landelijke publieksnummer 0800-1351.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
RIVM

Boodschap Voorzitters Brabantse veiligheidsregio’s: blijf thuis, blijf betrokken, blijf fit

De voorzitters van de Veiligheidsregio’s hebben zondag 15 maart het onderstaande statement gepubliceerd voor alle Brabanders: BLIJF THUIS, BLIJF BETROKKEN EN BLIJF FIT. Burgemeester Gert de Kok van de gemeente Drimmelen sluit zich daar van harte bij aan:

Beste Brabanders,

Noord-Brabant heeft de afgelopen week zich van haar beste kant laten zien en massaal gehoor gegeven aan de oproep tot sociale onthouding. We willen jullie hiervoor bedanken. Ook herhalen we deze oproep.

  • Inwoners van Noord-Brabant, BLIJF THUIS.
  • Maak afspraken over thuiswerken en beperk sociale contacten tot de allernoodzakelijkste.
  • Inwoners van Noord-Brabant BLIJF BETROKKEN.

Ben alert en kijk hoe je anderen kunt helpen en steunen. Maar vermijd onnodig contact. Eten voor de deur zetten kan ook en via digitale media contact houden kan ook. Denk aan alleenstaanden die eenzaam dreigen te raken. Maar ook werknemers uit de zorg en de hulpdiensten die na het werk thuis moeten blijven.

 Iedereen: BLIJF FIT.

Wij hebben alle Brabanders heel hard nodig. En natuurlijk steunen we de mensen die in de GGD, ambulance, zorg, politie en brandweer en andere vitale sectoren werken. We hebben jullie nu heel hard nodig. Mijd alle sociale contacten buiten het werk en blijf dan vooral binnen.

Als wij allemaal de adviezen van het RIVM en de GGD opvolgen, als wij ons gezond verstand gebruiken en onnodige contacten vermijden, dan neemt de kans op besmetting fors af.

Zorg voor jezelf en zorg voor elkaar!

Theo Weterings, Voorzitter VRMWB
John Jorritsma, Voorzitter VRBZO
Jack Mikkers, voorzitter VRBN