Vergunningchecker

Met de vergunningchecker van het Omgevingsloket online ziet u of u een omgevingsvergunning nodig heeft voor uw plan. Misschien hoeft u alleen een melding te doen. Soms is er helemaal geen vergunning of melding nodig.

Vergunningchecker

Bel ons: 14 0162 of maak een afspraak via e-mail: ikhebeenplan@drimmelen.nl

Wat u moet weten
 

Check het bestemmingsplan

Heeft u voor uw plan geen omgevingsvergunning nodig? Dan moet uw plan in sommige gevallen nog wel in het bestemmingsplan passen. In een bestemmingsplan staat precies waar wat gebouwd mag worden.
Past uw bouwplan in het bestemmingsplan? Dan mag u in sommige gevallen zonder vergunning bouwen. Past uw bouwplan niet in het bestemmingsplan? Dan hebt u alsnog een vergunning nodig.
Lees meer over het bestemmingsplan op de pagina 'Bestemmingsplan' op deze website.

Monument

Bent u eigenaar van een (rijks)monument.  Dan moet u bijna altijd een omgevingsvergunning aanvragen. Voor meer informatie kunt u een vooroverleg aanvragen. Meer hierover vindt u op de pagina  'Vooroverleg' op deze website.

Beschermd dorpsgezicht

De van rijkswege aangewezen beschermde dorpsgezichten, Drimmelen, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe vereisen, als u wilt gaan verbouwen, ook een omgevingsvergunning. Voor meer informatie kunt u een vooroverleg aanvragen. Meer hierover vindt u op de pagina 'Vooroverleg' op deze website.

Informatie over panden en percelen

Ga voor meer informatie over het inzien van bouwdosiers, tekeningen of een omgevingsvergunning naar de pagina 'Informatie over panden en percelen' op deze website. 

Vragen of komt u er zelf niet aan uit?

Neem contact op met onze planbegeleiders via e-mail: ikhebeenplan@drimmelen.nl of bel ons via 14 0162 (geen kengetal).