vervangende stempassen

U bent uw stempas kwijt of de stempas is beschadigd. Zonder uw stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is mogelijk om éénmaal een nieuwe stempas aan te vragen.

De vervangende stempas kunt u schriftelijk aanvragen tot 17.00 uur op vrijdag 10 maart 2023. Mondeling (in persoon) is dit mogelijk tot 12.00 uur op dinsdag 14 maart 2023. Dit moet bij het cluster Publiekszaken van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team Verkiezingen (tel 14 0162 of email: verkiezingen@drimmelen.nl)

Het formulier kunt u verkrijgen in het gemeentehuis. Ook kunt u onderstaand formulier (pdf, 103 kB) voor deze aanvraag downloaden en invullen. Het is binnenkort ook mogelijk via DigiD de aanvraag te doen.

Voor elke aanvraag moet u een kopie van uw identiteitsbewijs overleggen. Mocht u alsnog uw 'oude' stempas terugvinden, dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau.