Vervanging Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat vervangt van 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 28 juli 2023 23.00 uur (uitloop tot en met 4 augustus) de Haringvlietbrug. Inwoners van de gemeente Drimmelen kunnen hier hinder van ondervinden, in de vorm van sluipverkeer.

Overzichtskaart werkzaamheden vervanging Haringvlietbrug
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Rijkswaterstaat

Wat u moet weten

  • Rijkswaterstaat gaat de brugklep en het bewegingswerk van de Haringvlietbrug vervangen. Ze vernieuwen de technische systemen voor bediening, besturing en bewaking. Hiervoor dient de gehele Haringvlietbrug afgesloten te worden. De werkzaamheden vinden plaats van 9 juni tot en met vrijdag 28 juli 2023. Er is een uitloop van een week tot en met 4 augustus.
  • Als gemeente worden we geconfronteerd met een afsluiting die mogelijk gevolgen heeft voor onze bewoners. Denk hierbij aan sluipverkeer.
  • Het verkeer dat gebruikmaakt van de Haringvlietbrug moet op zoek naar een andere route. Ondanks dat Rijkswaterstaat heeft ingezet op meer thuiswerken verwachten we een toenemende druk op onze wegen.  Bijgevoegd vindt u een kaart met de omleidingen en de verkeershinder die we verwachten. Om de file op de snelweg ter vermijden gaan automobilisten op zoek naar alternatieve routes. Deze routes lopen onder andere door onze gemeente.  

Wat doet de gemeente?

We zetten in deze periode extra in op bewustwording om automobilisten te attenderen dat ze zich netjes aan de verkeersregels houden en zo min mogelijk overlast veroorzaken. We communiceren deze boodschap op diverse kanalen, waaronder social media, ’t Carillon, de website en we zetten een tekstkar in. Ook zetten we onze BOA in om te surveilleren.  

Informatie

Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat of via telefoonnummer 0800-8002.

Melding maken van overlast

Als u een melding wilt maken kunt u dat hier doen, via het Meldpunt op deze website.
Kies de categorie 'Wegen' en de subcategorie 'Verkeersveiligheid (klachten)'.