Vervolg Centrumplan Made

21 jan 2019

Voortgang inrichting rotonde en Raadhuisplein

Het Raadhuisplein en de rotonde zijn bijna klaar. Deze week zijn bloembakken geplaatst. In week 8 wordt het kunstwerk De Beweging in het midden van de rotonde geplaatst. Het overige straatmeubilair wordt eind februari geplaatst. De verlichting helaas nog niet. We zijn nog op zoek naar verlichting die past binnen het beschikbare budget.

Inrichting Marktstraat, Molenplein en een gedeelte van Kerkstraat ( tot huisnummer 6)

De voorbereidende werkzaamheden zijn aanbesteed aan aannemersbedrijf Den Ouden uit Schijndel. Het ontwerp is klaar om verder te worden uitgewerkt.

Op 30 januari 2018 begint om 19:30 uur een informatieavond in De Mayboom, Kerkstraat 10 in Made. Op de informatieavond geven we een presentatie over het ontwerp en lichten de planning toe. Ook stellen de contactpersonen van de aannemer zich dan voor.

De Zilverlinden in de Marktstraat

In het ontwerp voor de Marktstraat is meer groeiruimte voor de zilverlinden opgenomen.

In de afgelopen maanden hebben deze bomen tot stevige discussie geleid. Om de kwaliteit van de bomen te verbeteren, heeft de gemeenteraad besloten om maatregelen te nemen. Hiervoor gaan we een aantal bomen verwijderen en de groeiplaatsen verbeteren. Meer informatie over de bomen is te vinden https://drimmelen.nl/herinrichting-straten-en-pleinen.

Sociaal cultureel dorpshart

Er zijn twee meedenkavonden geweest over de invulling van het sociaal cultureel dorpshart, omgeving Bernaduskerk en Mayboom. Er komt een derde avond waarbij u kunt meedenken over het laatste ontwerp voor het gebied. We zijn het ontwerp nu aan het uitwerken en doorrekenen. Dit vraagt zorgvuldigheid en tijd. We informeren u tijdig wanneer deze avond is.