Voetjesactie tegen woninginbraken

26 sep 2018
In de week van de Veiligheid (8 t/m 14 oktober 2018) organiseren politie en gemeente weer een voetjesactie. Op maandagavond 8 oktober en woensdagavond 10 oktober gaan verschillende groepjes de gemeente in om bewoners bewust te maken van de inbraakrisico’s die er zijn. Ook wordt het gesprek met bewoners aangegaan om, vooral tijdens de donkere dagen, extra waakzaam te zijn.

Voetjesactie

Tijdens de voetjesactie wordt gekeken naar zaken als niet afgesloten deuren en ramen en onvoldoende verlichting in/rondom woningen. Ook voor andere zaken is aandacht. Denk bijvoorbeeld aan alledaagse objecten in de openbare ruimte zoals containers en ladders die door kwaadwillende mensen gebruikt kunnen worden om een woning binnen te komen.

Daling inbraken

De afgelopen twee jaar is het aantal woninginbraken in onze gemeente flink gedaald. Dit komt onder andere door een betere samenwerking tussen politie, het Veiligheidshuis en gemeenten. Ook maatregelen die inwoners zelf nemen zoals het deelnemen aan een WhatsApp groep van Alert Drimmelen en het verbeteren van inbraakwerende maatregelen dragen daar zeker aan bij!

Meedoen

De politie en gemeente willen dit soort acties graag samen met inwoners uitvoeren. Heeft u tijd en interesse om samen met de politie en gemeente uw medebewoners bewust te maken van de inbraakrisico’s? En hier zelf misschien ook nog wel wat van te leren? Meld u dan aan! De avonden zijn van 19.00 uur tot 22.00 uur en worden afgesloten met een drankje. Per avond kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar jverschuuren@drimmelen.nl onder vermelding van ‘voetjesactie’. We ontvangen uw aanmelding graag voor 3 oktober 2018. U ontvangt daarna nog aanvullende informatie met onder andere de exacte locatie.

Informatie

Wilt u meer informatie over het voorkomen van een woninginbraak kijk dan op:

www.maakhetzeniettemakkelijk.nl