Volg de werkzaamheden voor Windpark Klaverspoor

18 feb 2021

Langs de A16 bij knooppunt Klaverpolder bouwt Vattenfall Windpark Klaverspoor, het gaat om zes windmolens bij Lage Zwaluwe. Het windpark sluit goed aan bij de ambitie van de provincie Noord-Brabant: in 2030 is 50% van de verbruikte energie duurzaam opgewekt. In 2022 moet Windpark Klaverspoor de eerste stroom leveren.

Voorbereidende werkzaamheden

Op dit moment is Vattenfall bezig met de voorbereidende werkzaamheden aan het windpark. Zo maken ze de bodem klaar voor de aanleg van de funderingen. In de zomer starten ze met heien van de eerste palen. Later dit jaar worden de windmolenonderdelen aangevoerd en gaan ze de windmolens opbouwen. Het kan zijn dat er tijdelijk wegen worden afgesloten om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.

Op de hoogte blijven?

Bij de bouw van een windpark komt heel wat kijken – daar zullen omwonenden af en toe wat van merken. Vattenfall wil u daar tijdig en zorgvuldig over informeren; via de krant en via een digitale nieuwsbrief. Hiervoor kunt u zich opgeven via  de website www.windparkklaverspoor.nl. Zo blijft u regelmatig op de hoogte van de werkzaamheden. Heeft u vragen over de bouw van Windpark Klaverspoor? Stel uw vraag dan via deze website.