Voortgang project ‘Rioolvervanging onderlangs dijken’ in Lage Zwaluwe

25 jun 2018
In Lage Zwaluwe wordt momenteel gewerkt aan het project ‘Rioolvervanging onderlangs dijken’. Hierdoor kan het zijn dat u te maken krijgt met afgesloten wegen.

De boring onder de Dorpstraat richting de Vijverstraat is inmiddels gedaan en vanuit daar wordt het riooltracé aangebracht van Dorpsstraat 10 richting de Loonsedijk. De verwachting is dat de aannemer voor de bouwvak bij de Loonsedijk 12 zal zijn.

Ook zijn de vooraankondigingsborden voor de dijkkruisingen bij de Gaete en de Horenhilsedijk geplaatst. Volgens de planning wordt de dijkkruising bij de Horenhilsedijk van 9 t/m 16 juli gerealiseerd en de dijkkruising bij de Gaete van 16 t/m 19 juli.

Tijdens deze werkzaamheden is de weg volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit geldt voor beide dijkkruisingen. Bij de afsluiting van de Gaete komt er voor de fietsers een passage. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer loopt via de N285, Zevenbergschenhoek en Binnenmoerdijksebaan. Ook de buslijnen 122 en 162 rijden om via de Zonzeelseweg en Blauwe Sluis.

Deze week start ook de aanleg van het nieuwe riool in de Lange Reeweg. De bereikbaarheid voor de achterliggende huizen tijdens de werkzaamheden is afgestemd met de bewoners.