Wedstrijd beste idee anderhalve meter afstand

1 jun 2020
Oproep wedstrijd beste idee voor anderhalve meter afstand
De gemeente Drimmelen is op zoek naar het beste idee om in de openbare ruimte 1,5m afstand te (blijven) houden en schrijft daarom een wedstrijd uit waar kinderen en jongeren t/m 18 jaar aan mee kunnen doen. Dus heb jij een goed idee? Doe dan mee!

De coronacrisis in ons land gaat een nieuwe fase in. De komende tijd mogen we (als het goed blijft gaan) stap voor stap steeds weer een beetje meer. Naar school gaan mag weer, buitensporten mag weer en straks mag je ook weer op het terras zitten van je favoriete restaurant. Maar 1 ding blijft voorlopig overal nog wel verplicht: 1,5 meter afstand houden. Daarom gaat de gemeente Drimmelen nu op zoek naar het beste idee om in de openbare ruimte 1,5m afstand te (blijven) houden. En jij kunt ons daarbij helpen!

Oproep om mee te denken

De gemeente roept alle kinderen, jongeren (alle leeftijden t/m 18 jaar) en scholen in Drimmelen op om hierover mee te denken en hun ideeën met ons te delen. Kinderen en jongeren hebben vaak extra creatieve ideeën en wij vinden het belangrijk om de jeugd bij dit onderwerp te betrekken. Minister-president Rutte gaf ook al aan hoe belangrijk dat is, want ook hun wereld is enorm veranderd door corona. Dus ben jij 18 jaar of jonger, woon jij in de gemeente Drimmelen en heb jij een goed idee over hoe mensen op een handige/praktische manier 1,5m afstand kunnen houden of om mensen aan die regel te blijven herinneren? En kan dat uitgevoerd worden op openbare plekken waar veel mensen komen, zoals in de winkelstraat, bij de havens, op strandjes, of op pleinen? Stuur dan jouw idee vóór 22 juni 2020 naar communicatie@drimmelen.nl

Het beste idee

De ideeën worden onder andere beoordeeld op creativiteit, veiligheid, duidelijkheid, en uitvoerbaarheid. Is jouw idee het beste idee van heel de gemeente? Dan krijg je een leuke verrassing en wordt jouw idee uitgewerkt! We nemen persoonlijk contact op met de winnaar van het beste idee. Dus vergeet niet je contactgegevens te vermelden bij je inzending.

Bekijk hier ook de oproep van wethouder Jürgen Vissers  (Jeugd) en Jongerenwerker Paul van Dijk om mee te doen aan deze wedstrijd:  https://www.youtube.com/watch?v=6s5r3wX0HSk