Wees welkom in onze Huiskamers!

22 okt 2019
In Lage Zwaluwe en Terheijden kunt u nu terecht in onze twee nieuwe Huiskamers. Ganshoek (Lage Zwaluwe) en Den Hartel (Terheijden) stellen tijdens een pilot van anderhalf jaar hun deuren open voor iedereen die gezelligheid zoekt en leuke dingen samen met anderen wil doen.

Wethouder Lieke Schuitmaker: “Het idee is dat niet alleen mensen die wat kwetsbaarder zijn en thuis ondersteuning krijgen vanuit de gemeente (WMO) van ons aanbod kunnen profiteren, maar ook onze andere inwoners. Mensen vinden er gezelligheid, kunnen er spelletjes doen en een praatje maken. Dit past ook mooi in onze aanpak van eenzaamheid in de dorpen. De bezoekers kunnen er ook (medische) vragen stellen aan de professionele begeleiders, waardoor we misschien problemen kunnen voorkomen. Bovendien werkt het efficiënt, omdat je op deze manier ook nog eens dezelfde ondersteuning aan een grotere groep mensen kan bieden. Kortom, drie vliegen in één klap.” 

Twee Huiskamers

De test loopt anderhalf jaar lang in twee van onze dorpen, op basis van eerdere ervaringen van Surplus. Iedereen die het leuk lijkt om naar de Huiskamer te komen is van harte welkom, daar is geen indicatie voor nodig en het is ook niet gebonden aan leeftijd. In de Huiskamers zijn vrijwilligers en een beroepskracht aanwezig om samen met u en andere deelnemers een fijne dag te hebben. U kunt er andere mensen ontmoeten en samen leuke dingen doen. Dus vindt u het leuk om bijvoorbeeld gezellig met anderen te eten, samen een spel te spelen of gewoon gezellig een praatje te maken? In de Huiskamers in Lage Zwaluwe en Terheijden kan het allemaal, dus kom gezellig langs!

Openingstijden

De Huiskamer van Terheijden bij Den Hartel (pand van de oude pastorie aan de Hoofdstraat 2) is van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. In Lage Zwaluwe is de Huiskamer in Ganshoek (Ganshoeksingel 50) geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Dus bent u op zoek naar gezelligheid en wilt u samen met anderen leuke dingen doen? Kom dan gewoon eens langs bij een van de Huiskamers of mail voor meer informatie naar drimmelen@surplus.nl.