Werkzaamheden fase 2 Raadhuisplein Made klaar

16 jul 2018
Vrijdag 13 juli zijn de werkzaamheden rondom het Raadhuisplein vanaf de Nieuwstraat tot aan het entree van de parkeergarage afgerond. Het verkeer kan de komende weken over het Raadhuisplein rijden van en naar de Valkenbergstraat.

Vervolg werkzaamheden fase 3

Op 13 augustus 2018 starten de werkzaamheden weer, het gaat hierbij om de rijbaan vanaf het Raadhuisplein richting Valkenbergstraat. Deze werkzaamheden duren ongeveer 5 weken ). Dan zullen afzettingen en omleidingen opnieuw geplaatst worden.

Raadhuisplein Made wordt nog veel mooier

Na eerder bericht dat het Raadhuisplein in Made afgerond is kreeg de gemeente complimenten maar ook vragen. Hieronder proberen we deze vragen te beantwoorden. Op de afbeelding/kaartje zie je hoe het plein er ongeveer uit komt te zien, nadat ook de laatste fase (Raadhuisplein – Valkenbergstraat) is afgerond.

Aankleding

De bestrating en de indeling van het plein zijn nu klaar, maar in december zal het plein en de omgeving pas helemaal zijn ingericht. Het beeld ‘Oos Jaas’ is al wel op zijn oude plek teruggeplaatst. Verder komen er drie bomen, bankjes , openbare verlichting en indien nodig extra borden.

Scheiding plein/straat

Sommige inwoners vinden dat het door de bestrating niet meer duidelijk is wat plein is en wat straat is. De straat is nu gescheiden van het plein door goten, maar heeft hetzelfde niveau. Dit is bewust gedaan, zodat bij evenementen op het plein de straat bij het plein betrokken kan worden. Ook zorgt het dat de automobilist zich te gast voelt in deze straat en beter uitkijkt voor voetgangers en fietsers. De gemeente gaat nog wel goed kijken hoe de straat en het plein worden gebruikt. Het kan nodig zijn om de voorrangssituatie duidelijker maken, bijvoorbeeld met markeringen op de weg of met borden ‘auto te gast’. Ook gaat de gemeente extra toezicht houden op overrijden van of foutparkeren op het plein.

Veiligheid bestrating

Het materiaal wat is gebruikt voor de bestrating ziet er misschien glad uit, maar is voldoende ruw. Dit is in de praktijk uitgebreid getest. Ook bij normaal winters weer voldoet het aan de veiligheidseisen.

Heb je nog andere vragen of opmerkingen over het Raadhuisplein? Neem dan contact op met de gemeente, telefoonnummer 14 0162.