Werkzaamheden gestart voor duurzamer gemeentehuis

21 jul 2020

Deze week zijn de werkzaamheden gestart die het gemeentehuis van Drimmelen duurzamer maken. Het college wil hiermee het energieverbruik en de CO2-uitstoot omlaag brengen en minder afhankelijk zijn van fossiele energiebronnen. Een ander doel is dat medewerkers niet langer meer last hebben van veel te warme of juist veel te koude werkplekken.

Energietransitie


De gemeente Drimmelen wil in 2040 energieneutraal zijn. Ook de aanpassingen aan het gemeentehuis maken onderdeel uit van deze energietransitie. Naast de genoemde ambitie heeft de gemeente ook een wettelijke plicht om ervoor te zorgen dat alle overheidsgebouwen minstens energielabel C hebben in 2023.

243 zonnepanelen


De verbouwing bestaat uit twee fases. De verwarmings- en koelinstallatie wordt deze zomer vervangen door warmtepompen en het dak krijgt nieuwe dakbedekking met daarop 243 zonnepanelen. Deze fase duurt tot ongeveer half oktober. Begin 2021 wordt op een aantal plaatsen HR+++-glas geplaatst en de zonwering verbeterd.

Gemeentehuis dicht 1e week van september


Inwoners van Drimmelen kunnen blijven rekenen op de gebruikelijke kwaliteit van de dienstverlening. De balies zijn bereikbaar en afspraken kunnen gewoon worden gemaakt via www.drimmelen.nl. Het gebouw is vanwege de werkzaamheden één week gesloten in week 36, van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september. Het blijft dan wel mogelijk om bijvoorbeeld aangifte te doen van een geboorte. Informatie hierover is te vinden op de website van de gemeente.