Werkzaamheden Haven Terheijden gestart

19 jun 2020
De Haven van Terheijden krijgt een kwaliteitsimpuls om veiligheid en duurzaamheid te garanderen. Donderdagmiddag klom wethouder Lieke Schuitmaker in een heimachine om het startsignaal te geven voor de werkzaamheden. Naar verwachting duurt het werk tot half juli 2020.

Geplande werkzaamheden

De aanleiding van deze opknapbeurt is om veiligheid en kwaliteit van de haven te garanderen. Het uitgangspunt is dat mensen de haven veilig kunnen blijven betreden en het geheel er aantrekkelijk uitziet voor ligplaatshouders en bezoekers. Zo komt er op de lange drijvende steiger een hek met een pinslot, zodat er meer controle is over de toegang tot de steiger. De verlichting van de lange steiger krijgt een nieuwe coating/verflaag en krijgt daarmee een upgrade. De knotwilgen langs de oever van de lange steiger krijgen een snoeibeurt en van de korte drijvende steiger worden de houten palen vervangen door stalen palen. Verder krijgen ook de fietsbeugels op de kade opnieuw een coating/verflaag en de toegangen van de drijvende steigers worden opnieuw bestraat.

Op een veilige manier genieten

Wethouder Lieke Schuitmaker licht toe: “Ik ben blij dat de haven in Terheijden een opknapbeurt krijgt. Op deze manier doen we recht aan dit mooie stukje Terheijden en zorgen we dat de gebruikers, bezoekers en vissers in de haven op een veilige manier kunnen genieten van al het moois dat deze plek te bieden heeft.“