Wethouder Schuitmaker 'op spreekuur' de dorpen in

13 feb 2019
In gesprek over ondersteuning om langer thuis te kunnen blijven wonen.

Wethouder Lieke Schuitmaker gaat op donderdag 14 februari 2019 ‘op spreekuur’ in Lage Zwaluwe, Made en Terheijden. Ze wil graag in gesprek komen met mensen die kort geleden een Wmo-aanvraag ingediend hebben. Deze aanvragen gaan over ondersteuning en hulp om langer thuis te kunnen blijven wonen en mee te blijven doen in de samenleving. Tijdens deze gesprekken zijn ook de andere organisaties aanwezig die direct of indirect bij dit soort aanvragen betrokken zijn, zoals: KDOB, SWO en het WMO-platform.

Ondersteuning voor mensen om langer thuis te kunnen blijven wonen is heel waardevol. Wethouder Lieke Schuitmaker licht toe: "Slecht ter been zijn, maar door een aanpassing aan je deur wel thuis kunnen blijven wonen en elke dag nog een bakkie koffie kunnen drinken met je buurvrouw. Of met een pasje voor de deeltaxi wel elke maand bij je kinderen op visite kunnen, ondanks dat je niet meer kunt autorijden. Dat zijn heel belangrijke en waardevolle dingen voor onze inwoners. Ik vind het belangrijk om daar meer over te horen”. 

De wethouder is benieuwd naar de verhalen en beleving van de inwoners zelf: "De ondersteuning die we bieden is gewoon goed, daar mogen we best trots op zijn. Maar het is daarbij ook belangrijk om de aanvragen soepel te laten verlopen. Omdat ik nieuw ben, wil ik graag meer weten over de ervaringen met die aanvragen. We zijn daarnaast hard aan het werk om het aanvragen duidelijker te maken. Dat het geen ‘black box’ is."

Heeft u onlangs contact gehad met de gemeente over ondersteuning voor thuis? Voor uzelf of voor iemand anders? En wilt u daarover meepraten? Meld u dan aan. Dat kan via de email: bestuurssecretariaat@drimmelen.nl of via de telefoon: 0162-690190 (vraag naar het bestuurssecretariaat).