Wij zijn trots op u!

16 dec 2020

Kerst is een mooie tijd. Een tijd van ‘samen’ en van ‘licht’. Helaas zijn er ook mensen die eenzaam zijn of verdrietig. Juist in deze tijd is het fijn om hen wat geluk te brengen. Een luisterend oor of een glimlach brengt soms net dat beetje geluk dat elk mens af en toe kan gebruiken.

In onze gemeente zijn dit jaar ontzettend veel mooie initiatieven georganiseerd met die intentie. Activiteiten om nieuwe mensen te ontmoeten. Plaatsen om (digitaal) samen te komen en een praatje te maken of iets te ondernemen. Hulp en ondersteuning om mensen een hart onder de riem te steken. Daar zijn wij als gemeente bijzonder trots op!

We zetten al deze mooie acties graag voor u op een rij. Daarbij staan ook de contactgegevens, mocht u zich aan willen sluiten of gebruik willen maken van één van deze initiatieven.

Speciaal voor kerst

 • Het Concordia Kerst Ensemble geeft kerstconcertjes aan de deur. Kent u iemand die een optreden verdient? De Koninklijke Erkende Fanfare Concordia Hooge Zwaluwe komt graag bij u voor de deur spelen. Aanmelden kan bij Nelleke Otte 06-83323642 of nellekeotte@outlook.com.
 • Basisschoolkinderen en Surplus Welzijn houden een kerstkaartenactie. Kinderen van de basisscholen in de gemeente Drimmelen schrijven kerstkaarten en doen deze bij iemand uit hun dorp in de brievenbus of geven de kaart persoonlijk af. Surplus Welzijn zorgt voor de kerstkaarten.
 • Voor kinderen wordt een herderstocht georganiseerd. Omroep Drimmelen gaat filmen. Dit wordt met kerst uitgezonden.
 • Elkaar Helpen Drimmelen en Drimmelen Connect hebben de actie ‘KerstAid’. Je kunt twee feestelijke kerstlunchboxes bestellen. Eén om iemand te verrassen die wel wat gezelschap kan gebruiken en één voor jezelf. Je gaat dan samen met degene die verrast wordt op 24 december gezellig lunchen bij die persoon thuis.
 • De Vijf Heiligen Parochie zendt een livestream uit op eerste kerstdag om 11.00 uur vanuit het Witte Kerkje. Voor informatie kunt u mailen naar info@naardekerk.nl.

Andere mooie initiatieven in 2020

 • Facebookpagina ‘Elkaar helpen Drimmelen’
  Deze pagina is bedoeld voor iedereen die om wat voor reden ook, hulp nodig heeft in deze lastige tijd. Voor meer informatie of hulp kunt u contact opnemen via elkaarhelpendrimmelen@gmail.com.
 • Anita Dudok verzorgt iedere woensdag ontbijtjes bij de mensen thuis. Ze doet dat met vrijwilligers vanuit de Cour; hier kunnen nog meerdere mensen gebruik van maken. Telefoonnummer: 06-19802135
 • Telefooncirkel Drimmelen: een telefooncirkel bestaat uit een groep van maximaal 10 mensen die elkaar dagelijks bellen rond hetzelfde tijdstip om te vragen of het goed gaat. De coördinator begint de belcirkel en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende en de laatste laat weten dat de cirkel rond is. Mocht het met iemand niet goed gaan, dan wordt er contact opgenomen met de betreffende persoon. In de gemeente draaien nu drie telefooncirkels, maar er kunnen zeker nog mensen deelnemen. Aanmelden kan via info@swodrimmelen.nl.
 • Elke zondag om 11.00 kunt u een online uitzending luisteren en bekijken van ‘Muziek Verbindt’ vanuit Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe, via www.facebook.com/RestaurantOnzeKerk
 • De Protestantse gemeenschap in Terheijden heeft in de coronatijd kaarten en soep rondgebracht naar de kwetsbaren in onze samenleving. Mocht je mensen weten die dit ook op prijs stellen, neem dan contact op met Joke Geerse via jokegeerse@gmail.com.
 • In de week van de eenzaamheid is een interactief theaterprogramma over eenzaamheid gepresenteerd. De film hierover kun je zien op Omroep Drimmelen: www.youtube.com/watch?v=AI-XjiUq-6I
 • Theek 5 is een plek voor mooie ontmoetingen. Neem plaats aan de gezellige leestafel onder het genot van een gratis kop koffie. Ontmoet leuke mensen met dezelfde interesses, terwijl je je ontwikkelt bij een van de leuke cursussen, workshop en activiteiten. Bij Theek 5 is iedereen, jong en oud, welkom! Ook als je geen lid bent.
 • Wil je elkaar ontmoeten dan is er nog ruimte in de Huiskamers (Terheijden 076-5969478 en Lage Zwaluwe 076-5027788) Hier kun je samen allerlei activiteiten doen. Contactpersoon hiervoor is Jacqueline Slotboom jacqueline.slotboom@surplus.nl.
 • De jongerenwerker organiseert samen met 2 POH’ers (praktijkondersteuners van huisartsen) activiteiten voor jongeren die behoefte hebben aan meer contact.
 • Het Panorama in Drimmelen biedt u ‘Pan vol Kunst’. Loop een kunstzinnig rondje om het restaurant heen en geniet van een buffet vol heerlijke smaken kunst. Iedere twee weken is er een nieuwe expositie van kunstenaars uit de gemeente Drimmelen.

Mogelijk zijn er nog meer initiatieven die wij hier vergeten te vermelden. U mag het ons altijd laten weten.