Woonvizier, Woonbelang en gemeente: “Focus op sociale huurwoningen”

5 feb 2020
Gezamenlijk persbericht van Woonvizier en de gemeente Drimmelen. “Een stap in de goede richting voor huurders van sociale huurwoningen,” zo betitelt Henk Dudok van Huurdersvereniging Woonbelang de vernieuwing van de prestatieafspraken. Dit document beschrijft de acties die de bouw van sociale huurwoningen in de gemeente Drimmelen versnellen. Woningcorporatie Woonvizier, gemeente Drimmelen en huurdersvereniging Woonbelang plaatsten hier hun handtekening onder.

Levensloopbestendig

Een van de afspraken is dat Woonvizier tot en met 2021 150 nieuwe sociale huurwoningen bouwt. Behalve over sociale woningbouw zijn ook de afspraken vernieuwd over onder andere ‘scheefwonen’, energie en duurzaamheid. Ook is afgesproken dat huurders mogelijkheden krijgen om zelf aanpassingen in hun sociale huurwoning aan te laten brengen als ze daardoor langer in hun woning kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld een toilet op de eerste verdieping.

Eindspurt

Wethouder Jan-Willem Stoop (ruimtelijke ordening): “Vanaf 2017 zijn er 40 sociale huurwoningen en 24 zorgeenheden gerealiseerd, in 2020 verwachten we met zo’n 15 woningen een kleine toevoeging, maar de eindspurt wordt in 2021  ingezet met minimaal 68 woningen. Woonvizier heeft de afgelopen jaren veel tijd en geld geïnvesteerd in de Ganshoek met een fantastisch resultaat. Ook op het gebied van wonen en zorg kijken we welke kansen we kunnen benutten om te voorkomen dat er mensen tussen de wal en schip raken door gewijzigde landelijke regelgeving.”

Vorderingen

Officieel heet het document het Addendum Prestatieafspraken 2019. Het beschrijft de vorderingen over en aanvullingen op de Prestatieafspraken uit 2017. Naast huurdersvoorzitter Henk Dudok ondertekenden ook de bestuurder van Woonvizier, Ellen van Beijsterveldt-Niels en wethouder Jan-Willem Stoop. Dit gebeurde in de voormalige pastorie/muziekschool aan de Zuideindestraat in Made. Hier realiseert Woonvizier 8 studio’s, onder andere voor mensen die voor het eerst zelfstandig gaan wonen of plotseling geen dak meer boven hun hoofd hebben.