Zakelijk energieloket Drimmelen ondersteunt bedrijven bij verduurzaming

16 dec 2021
Goed nieuws voor ondernemers in de gemeente Drimmelen! Vanaf nu kunnen zij online terecht bij het zakelijk energieloket Drimmelen. Wethouder Lieke Schuitmaker (Economie) opende dit nieuwe loket op donderdag 16 december 2021 digitaal. Met dit zakelijk energieloket ondersteunt de gemeente ondernemers bij de verduurzaming van hun bedrijfslocatie met informatie en advies over o.a. subsidies en wet- en regelgeving.

Het zakelijk energieloket vindt u op www.regionaalenergieloket.nl/drimmelen. Klik vervolgens rechts bovenaan op de knop “zakelijk”. Ook telefonisch of per e-mail kan de ondernemer met zijn persoonlijke vraag bij het loket terecht.

Ondernemers op weg helpen

Het zakelijk energieloket Drimmelen is een samenwerking met het Regionaal Energieloket. Bedrijven kunnen hier terecht voor informatie over verduurzamen. Denk aan: energiebesparingstips, subsidies, wetgeving en advies over het grootschalig opwekken van elektriciteit. Wethouder Schuitmaker: “Ik hoor regelmatig van ondernemers dat ze graag aan de slag willen met energiebesparingen binnen hun bedrijf, of over willen stappen op bijvoorbeeld een warmtepomp. Ze weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Om ondernemers hierbij op weg te helpen, heeft onze gemeente het zakelijk energieloket geopend, een ‘advieslijn’ die bedrijven zowel online als telefonisch adviseert over de stappen die je kunt nemen en welke mogelijkheden en subsidiekansen er zijn. Ik hoop dat veel ondernemers hiervan gebruik gaan maken. Met het oprichten van het zakelijk(- en particulier) energieloket proberen we samen dichterbij het bereiken van de doelstellingen van de Energietransitie te komen!”

Ondernemers aan het woord

Op het loket worden per bedrijfssector specifieke energiebesparende maatregelen onder de aandacht gebracht. Voor advies en ondersteuning bij de uitvoering kan de ondernemer terecht bij lokale partners en leveranciers, die te vinden zijn via het online loket. Ook komen verschillende ondernemers aan het woord, waaronder rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw en gastenverblijf Munnickenheide. Zij delen hun ervaringen op het gebied van energiebesparende maatregelen in een video, te zien op het loket. Volgend jaar volgen er meer video’s van lokale ondernemers ter inspiratie.

Aanmelden

Lokale leveranciers en adviseurs op het gebied van energiebesparing zijn welkom zich aan te melden en hun producten en/of diensten kosteloos aan ondernemers in de gemeente Drimmelen aan te bieden via https://regionaalenergieloket.nl/voor-bedrijven. Voor leveranciers wordt er gratis eenpersoonlijke bedrijfspagina aangemaakt. Het bedrijfsprofiel vormt een online etalage voor het bedrijf waarmee ze hun bekendheid vergroten en eenvoudig met gespecialiseerde ondernemers in contact komen.

Energieloket voor particulieren

De gemeente heeft ook een energieloket voor particulieren (www.regionaalenergieloket.nl/drimmelen) waar inwoners informatie vinden over het verduurzamen van hun woning.