Zeer bijzondere Waterlinieroute doet Terheijden en Made aan

23 jun 2021
In het weekend van 19 en 20 juni jl. is er een nieuwe fietsroute gelanceerd die ook door Terheijden en Made loopt: de LF (Langeafstand Fietsroute) Waterlinieroute. Met de LF Waterlinieroute fiets je door aantrekkelijke natuurgebieden, op zoek naar Nederlands erfgoed op wereldniveau. De fietsroute komt langs vestingsteden en forten van o.a. de Zuiderwaterlinie, maar gaat ook door de natuur. Een mooie mix van cultuur, historie en natuur dus.

Route

De Waterlinieroute is één van de 4 LF routes in Nederland. Hij begint bij Bergen op Zoom en loopt dan via Steenbergen, Willemstad, Klundert en onze gemeente naar Geertruidenberg. De route is in totaal 410 km lang en gaat vanaf Geertruidenberg verder via de Nieuwe Hollandse Waterlinie naar de Stelling van Amsterdam en uiteindelijk naar Edam. En andersom natuurlijk. Onze parels van de Zuiderwaterlinie zijn de Kleine Schans en de Linie van de Munnikenhof in Terheijden. Zij vormen een prachtig stukje van deze nieuwe fietsroute.

Wethouder Lieke Schuitmaker fietste afgelopen zondag, samen met collega wethouder Mike Hofkens (gemeente Geertruidenberg), als eerste ‘ons’ stukje van deze LF Waterlinieroute. Zij sloten hierbij aan bij de twee ‘Waterliniefietsers’ Laura en Irene, die de volledige route in etappes fietsen als startsignaal van deze bijzondere route.

Fietstip

De LF Waterlinieroute onderstreept maar weer eens hoe mooi je kunt fietsen in onze gemeente. Daarnaast is het een leuke tip voor mensen die graag een nieuw rondje willen fietsen, of voor een fietsvakantie in eigen land! En natuurlijk perfect te combineren met de prachtige fietspaden en routes in onze gemeente, zoals het Beverpad en de Geluksroute!

Kijk voor meer informatie over de nieuwe fietsroute op: www.lfwaterlinieroute.nl en plan je route via: www.lfwaterlinieroute.nl/plan-je-fietstocht (tussen Dinteloord en Geertruidenberg is het deel van de route te zien dat door Terheijden en Made loopt).