Zelf hulp bieden

Heeft u behoefte om iets te doen voor Oekraïense vluchtelingen, volg dan het advies van de hulporganisaties.
  • Wilt u geld doneren? Via de website Giro 555 kunt u met een donatie bijdragen aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Het Rode Kruis is een van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555.
  • Wilt u vluchtelingen onderdak bieden? Of u inzetten als vrijwilliger bij de opvang van vluchtelingen? Neem dan contact op met Vluchtelingenwerk Nederland via hun website. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat zij uw vraag kunnen beantwoorden. Vluchtelingenwerk krijgt enorm veel aanbod van hulp en doen hun best iedereen te woord te staan.
  • U kunt ook opvang aanbieden via de website van Takecarebnb. Deze organisatie regelt vraag en aanbod voor logeerplekken, in samenwerking met het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers). Informeer u goed wanneer u vluchtelingen wilt opvangen. Lees hier meer over het opvangen van vluchtelingen op de website van Takecarebnb: 10 tips voor het opvangen van een vluchteling – Takecarebnb. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat zij uw vraag kunnen beantwoorden. Takecarebnb heeft inmiddels enorm veel aanbod gekregen. Het duurt daarom wat langer voordat zij screeningsgesprekken kunnen organiseren.
  • Kijk ook op de website Refugeehelp.nl , dit is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.

Wilt u een bijdrage leveren in de gemeente Drimmelen? Stuur dan een e-mail naar oekraine@drimmelen.nl en we nemen contact met u op.