Zelfrijdend vervoer

Als gemeente willen we klaar zijn voor de toekomst. Daarom investeren we in mobiliteitsoplossingen door onderzoek mogelijk te maken. We zien dat het openbaar vervoer in het landelijk gebied, ook in onze gemeente, onder druk staat. De verwachting is dat de uitdagingen op het gebied van (openbaar) vervoer alleen maar groter zullen worden. De gemeente Drimmelen wil met dit project een bijdrage leveren aan toekomstige oplossingen voor deze uitdagingen, zodat ook de inwoners van onze gemeente daar uiteindelijk baat bij hebben.

Kansen van dit onderzoek

Om die reden organiseren we een proef met een zelfrijdende bus. De bus rijdt in de zomer van 2019 door de jachthavens van Drimmelen. Daar valt enorm veel van te leren door ons en de partners van deze proef. Wat vinden de gebruikers van de bus leuk of spannend? Wat vraagt de bus van de omgeving waar hij in rijdt? Hoe maak je een goede dienstregeling voor zo’n bus? Bij de RDW is nu een ontheffing aangevraagd voor de route. De bus is al eerder goedgekeurd door de RDW.

Contact

Het hele project willen we nauw in contact staan met bewoners, ondernemers en andere betrokkenen. Ook wanneer we in de tussentijd iets moeten veranderen aan de proef. We maken hiervoor o.a. gebruik van het platform wijzijndrimmelen.nl. Houd de pagina (link naar wijzijndrimmelen) in de gaten voor het laatste nieuws. Daar kunt u ook reacties achterlaten.  

Samenwerking

Er is veel te leren. Daarom werken we voor deze proef samen met partijen die al kennis hebben over dit onderwerp of dit graag op willen doen. Dat zijn onder andere de provincie Noord-Brabant, Future Mobility Network, BUAS, Arriva en TU Delft. Het project wordt gerealiseerd met financiële steun van de provincie Noord-Brabant en Regio West-Brabant.