Zijn de stembureaus van Drimmelen toegankelijk?

20 mrt 2019
Vandaag , woensdag 20 maart, zijn burgemeester Gert de Kok en wethouder Lieke Schuitmaker te vinden op het stembureau in de Brandweerkazerne in Lage Zwaluwe. Want op deze bijzondere dag zijn er twee verkiezingen tegelijk, voor het waterschap en de provincie.

Burgemeester Gert de Kok maakt traditioneel een rondje langs alle stembureaus in de gemeente Drimmelen. Dit doet hij om de stembureauleden een hart onder de riem te steken want voor hen is een lange dag. De stembureaus zijn namelijk open van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

Wethouder Lieke Schuitmaker maakt - zittend in een rolstoel - samen met WWZ-Drimmelen ook een rondje langs een aantal stembureaus. Dit om te testen hoe het is gesteld met de toegankelijkheid van deze locaties. Want de gemeente wil iedereen de gelegenheid bieden om zijn of haar stem uit te brengen.

Dit jaar zijn er twee locaties voor stembureaus gewijzigd in Lage Zwaluwe. Een daarvan vanwege de toegankelijkheid. Het stembureau Jeugdhuis Ons Belang voldeed niet aan de eisen omdat er geen via de stoep bereikbare parkeerplaats is. Daarvoor is een nieuw stembureau in de plaats gekomen: de Brandweerkazerne aan de Kruisstraat 48J in Lage Zwaluwe.

Daarnaast test de wethouder de stembureaus Plexat in Wagenberg, basisschool de Zeggewijzer in Terheijden, Dojo de Duinpan in Made en het gemeentehuis in Made.