Hulp bij energie besparen

U wilt in uw woning energie besparen, maar u weet niet waar en hoe u moet beginnen? U kunt zelf snel en makkelijk aan de slag met kleine besparende maatregelen. Ook kunt u contact opnemen met het Energie Bespaarteam van de gemeente Drimmelen. Ze helpen u met een persoonlijk (gratis) advies om energie te besparen in uw woning.

Afspraak maken

Wat u moet weten

Kleine aanpassingen kunnen al helpen om energie te besparen, het comfort te verbeteren en de kosten voor energieverbruik omlaag te brengen. Deze aanpassingen zijn niet duur, sommige zijn zelfs gratis. Zie de '23 Bespaartips' onderaan deze pagina.

Wilt u (nog meer) besparen en wilt u hierbij hulp? Of heeft u vragen over uw situatie? Laat u helpen door het Energie Bespaarteam van de gemeente Drimmelen. Dit team bestaat uit vrijwillige lekcheckers, vrijwillige energieambassadeurs, energie adviseurs, een technisch medewerker en klusvrijwilligers.

  • De lekcheckers van de gemeente Drimmelen lopen uw huis gratis na op kieren en gaten. Met een blowerdoorapparaat blazen de vrijwillige lekcheckers windkracht 5 in uw woning. Hierdoor is tocht voelbaar en wordt duidelijk waar kieren en naden zitten die gedicht moeten worden. Na de lek check leggen de lekcheckers uit hoe u zelf de kieren en naden dichtmaakt.
  • De energieambassadeurs geven informatie en tips over energiebesparende mogelijkheden in uw woning. Dit gaat verder dan het plaatsen van tochtstrips of een waterbesparende douchekop. De energieambassadeurs bespreken met u de verschillende maatregelen voor een duurzame woning. Denk hierbij aan isolerend glas, dak, vloer- en muurisolatie, zonnepanelen, een zonneboiler en een warmtepomp.
  • De energieadviseurs, technisch medewerkers en klusvrijwilligers komen bij u thuis voor de eerste stappen naar een duurzame woning. Ze geven simpele bespaartips en plaatsen kosteloos, gratis energiebesparende producten. Deze hulp is er voor bewoners van een woning met energielabel D, E, F en G én een WOZ-waarde onder de 375.000 euro. Bewoners ontvangen hierover een brief. Deze brieven worden in fasen (per wijk) verstuurd.  
  • Houd ook de site van het Regionaal Energieloket in de gaten voor inkoopacties  in de gemeente Drimmelen. Hiermee wordt de aanschaf van energiebesparende producten makkelijker, voordeliger én leuker wanneer dat samen kan.

Bespaartips

Waarom we dit doen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons dagelijkse leven. Denk aan de opwarming van de aarde en de hogere energieprijzen. We willen in 2050 CO2-neutraal zijn. De afgelopen jaren hebben we al goede stappen gezet. Maar om de landelijke en Europese doelen te halen, moeten we meer doen. Daarom werken we in de gemeente Drimmelen samen met onze omgeving hard aan duurzame ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat we dit op een goede en betaalbare manier doen voor iedereen in de gemeente Drimmelen.

Zie ook