Zwerfkatten

De gemeente Drimmelen werkt samen met de Dierenbescherming om het aantal verwilderde zwerfkatten in de gemeente te verminderen.

Melden

Ziet u verwilderde katten, dan kunt u dit melden via het meldpunt van de gemeente.  De katten worden vervolgens gevangen. Kittens gaan naar een gastgezin. Volwassen katten worden gesteriliseerd/gecastreerd en weer teruggezet op de plek waar ze zijn gevangen. Doordat de dieren zich niet meer kunnen voortplanten, groeit de populatie niet meer en sterft deze door natuurlijk verloop uit.

Kenmerken

Verwilderde katten zijn niet te verwarren met  tamme huiskatten. De verwilderde katten  hebben een dikke, vaak onverzorgde vacht,  zichtbare krassen of littekens op hun kop of op hun lijf, dragen geen halsband en zijn bang voor mensen.

Overige zwerfdieren

Bovenstaande informatie is van toepassing op zwerfkatten, dat zijn katten die zwervend en verwilderd zijn. Als u een niet verwilderde kat tegenkomt (die u herkent aan het tamme gedrag, of bijvoorbeeld een halsbandje), of wanneer u een ander zwerfdier ziet, bijvoorbeeld een hond, neem dan contact op met het asiel.

Informatie 

Meer informatie, ook over asieldieren: www.dierenbescherming.nl.