Briefadres

Heeft u geen woonadres of verblijft u in een instelling, dan kunt u zich onder bepaalde voorwaarden in laten schrijven op een briefadres. Dit is een adres waar de overheid iemand zonder woonadres kan bereiken. U kunt als briefadres geen postbus gebruiken.

Wanneer is een briefadres mogelijk?

  • U bent dakloos;
  • U moet een korte periode overbruggen tussen 2 woningen in;
  • U verblijft in een zorginstelling;
  • U zit in de gevangenis;
  • U gaat tijdelijk naar het buitenland en wilt een adres in Nederland houden. Dit kan alleen als u korter dan 8 maanden weggaat.

Als briefadres geeft u het adres op van de briefadresgever (bijvoorbeeld een familielid of kennis) binnen de gemeente Drimmelen. Deze persoon moet daarvoor schriftelijke toestemming geven via het hieronder te downloaden formulier ‘verklaring toestemming briefadres’. In de digitale aangifte kunt u deze verklaring uploaden

Om te kunnen beoordelen of u recht heeft op een tijdelijk briefadres moet het ‘vragenformulier briefadres’ volledig ingevuld en ondertekend worden. Via de onderstaande link kunt u het formulier downloaden, invullen en ondertekenen.
In de digitale aangifte kunt u dit formulier uploaden. Dit formulier is niet nodig als u in een zorginstelling verblijft.