De Weelde - Terheijden

In oktober 2019 is het bestemmingsplan voor nieuwbouwplan ‘De Weelde’ aan de Schansstraat definitief geworden. Het gaat hier om het plan voor 38 woningen te bouwen op het perceel van de boerderij aan de Schansstraat 17 in Terheijden.

Voorbereidende werkzaamheden

Nu het bestemmingsplan vast ligt, zijn de gemeente Drimmelen en de projectontwikkelaar bezig met de voorbereidingen om het terrein klaar te maken voor de start van de bouw. In de afgelopen periode zijn de stallen gesloopt en is het terrein opgeschoond. Vanaf april 2020 wordt het terrein gesaneerd.  Daarna start de aanleg van de infrastructuur (riolering, kabels en leidingen, bouwstraten). De feitelijke start van de bouw van de woningen is gepland in de tweede helft van 2020.

Bodemsanering

Eind maart start Den Ouden aannemingsbedrijf B.V. met de bodemsanering. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de projectontwikkelaar. Tijdens de informatieavond op 18 december 2019 is toegelicht hoe de sanering wordt aangepakt en welke maatregelen worden getroffen voor de omwonenden. De ontwikkelaar heeft dit ook in een omgevingsplan vastgelegd. De GGD West-Brabant heeft hier goedkeuring aan gegeven.
Het omgevingsplan, de presentatie en het verslag van de informatieavond kunt u onderaan deze pagina downloaden. Als u vragen heeft over de saneringswerkzaamheden kunt u contact opnemen met Joost Michels, de uitvoerder van Den Ouden, via info@denoudengroep.com. Voor onafhankelijk advies met betrekking tot gezondheidsrisico’s kunt u ook contact opnemen met de GGD via telefoonnummer 0900 368 68 68.

Communicatie

We informeren de omwonenden telkens bij elke stap over de planning van de werkzaamheden, of ze ergens rekening mee dienen te houden, welke aannemer het werk uitvoert en wie de contactpersonen zijn. Dit project is ook te volgen via de BouwApp.

BouwApp

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws over dit project? Voeg dit project dan toe aan uw favorieten op de BouwApp. Hier plaatsen we regelmatig informatie over dit project. U kunt de BouwApp downloaden in de appstore of playstore.

Contactpersoon gemeente Drimmelen

Tijdens de uitvoering van het woningbouwproject is Willem Loeff het eerste aanspreekpunt van de gemeente. Hij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0162.

Planning
 


Informatieavond 18 december 2019
 

 

Tekeningen