De Weelde - Terheijden

In oktober 2019 is het bestemmingsplan voor nieuwbouwplan ‘De Weelde’ aan de Schansstraat definitief geworden. Het gaat hier om het plan voor 38 woningen te bouwen op het perceel van de boerderij aan de Schansstraat 17 in Terheijden.

Voorbereidende werkzaamheden

Nu het bestemmingsplan vast ligt, zijn de gemeente Drimmelen en de projectontwikkelaar bezig met de voorbereidingen om het terrein klaar te maken voor de start van de bouw. In december zijn de bomen gekapt. Vanaf eind januari wordt de stal die op het terrein staat gesloopt en het terrein gesaneerd.  Daarna start de aanleg van de infrastructuur (riolering, kabels en leidingen, bouwstraten). De feitelijke start van de bouw van de woningen is gepland voor eind april 2020.

Schansstraat

Tijdens de aanleg van de wijk wordt het bouwterrein ontsloten via de Schansstraat. De gemeente en de ontwikkelaar willen de overlast door bouwverkeer voor de omwonenden zoveel mogelijk beperken. De huidige bestrating van kinderkoppen vervangen we daarom tijdelijk door een vlakkere bestrating van betonklinkers. Als de woningen gereed zijn, komen de kinderkoppen weer terug. Fietsers en voetgangers worden tijdens de bouwperiode omgeleid via het fietspad langs de Kleine Schans.

Communicatie

We informeren de omwonenden telkens bij elke stap over de planning van de werkzaamheden, of ze ergens rekening mee dienen te houden, welke aannemer het werk uitvoert en wie de contactpersonen zijn. Dit project is ook te volgen via de BouwApp.

BouwApp

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws over dit project? Voeg dit project dan toe aan uw favorieten op de BouwApp. Hier plaatsen we regelmatig informatie over dit project. U kunt de BouwApp downloaden in de appstore of playstore.

Contactpersoon gemeente Drimmelen

Tijdens de uitvoering van het woningbouwproject is Willem Loeff het eerste aanspreekpunt van de gemeente. Hij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0162.

Planning
 


Informatieavond 18 december 2019
 

 

Tekeningen