Duurzame woonbuurt E-veld Terheijden

Aan de noordkant van Terheijden is een nieuwe woonbuurt in aanbouw waar je groen woont en leeft: het E-veld.

Een prettige, dorpse buurt met ruim 50 woningen. Het E-veld is een plek voor mensen die net een beetje anders durven te wonen en te leven in een groene wijk waar ruimte is voor jezelf en om elkaar te ontmoeten. Een wijk waar je samen met je buren mag bepalen hoe je het groen inricht en gebruikt. Omgeven door groen en grenzend aan het landelijk gebied. Een plek waar je kunt genieten. In een woning die wordt gebouwd met duurzame materialen, zeer energiezuinig is en klaar is voor de toekomst. Dat maakt het E-veld een unieke plek om te wonen.

Stedenbouwkundig plan/Inrichtingsplan

Voor het E-veld is een stedenbouwkundig plan opgesteld met veel ruimte voor groen, water, diverse soorten woningen en een lage bebouwingsdichtheid. De ruimtelijke opzet bestaat uit een aantal bebouwingsclusters die in een losse setting in het groen liggen. De vijf kavels voor de tiny houses liggen in het zuidwestelijke deel van het E-veld.

Bestemmingsplan

Op 3 juni 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het E-veld vastgesteld. Dit bestemmingsplan, dat inmiddels onherroepelijk is geworden, is raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zwaluwe Bouw projectontwikkelaar

De gemeente heeft Zwaluwe Bouw als ontwikkelaar voor de projectmatige woningbouw geselecteerd. Zwaluwe Bouw ontwerpt de 44 woningen en brengt ze op de markt. Meer informatie over deze woningen en over de verkoop vindt u op de website E-veld.nl

Verkoop bouwkavels tiny houses

De kavels voor de tiny houses zijn inmiddels verkocht.

Vragen

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de heer A. de Feijter, e-mailadres: adefeijter@drimmelen.nl