Gevonden voorwerp

Heeft u een voorwerp gevonden, dan is het uw plicht om uw best te doen om het weer bij de eigenaar terug te krijgen. Als u weet wie de eigenaar is, dan kunt u dit zelf regelen. Weet u niet wie de eigenaar is? Dan kunt u het voorwerp, als het in de gemeente Drimmelen gevonden is, melden bij de gemeente Drimmelen.

Bewaren

Als u een voorwerp hebt gevonden kunt u het bij de gemeente achter laten. In dit geval heeftu geen onderhoudsverplichting; de gemeente zorgt dan voor het voorwerp. Als de eigenaar zich niet meldt, dan wordt u geen eigenaar van het gevonden voorwerp.

U kunt er ook voor kiezen om zelf het voorwerp te bewaren. In dat geval moet u zorgen voor het onderhoud. Het voorwerp moet namelijk in dezelfde staat blijven. De rechtmatige eigenaar moet u de onderhoudskosten vergoeden. Als het voorwerp minder waard is dan € 450,00 wordt u na 3 maanden de eigenaar. Is het voorwerp meer waard dan € 450,= dan wordt u na een jaar de eigenaar van het voorwerp.

Melden van een gevonden voorwerp
 

  • via telefoonnummer 14 0162
  • bij de receptie in het gemeentehuis tijdens de openingstijden (dagelijks tussen 09.00 uur en 17.00 uur via telefoonnummer 140162).

Overzicht gevonden voorwerpen

Datum   Voorwerp Locatie
31-05-21

1 plastic boodschappentas Jumbo met 2 paar sportschoenen lichtblauw en donkerblauw, Adidas en Nike

Parkeerplaats Lidl Terheijden
11-05-21 Mobiele Samsung telefoon met transparant hoesje en Rabopasje Bos ingang Crullaan in Made
10-04-21 2 Bosch opladers voor elektrische fiets Dreef Made
17-03-21 Bril, kleur bruin, materiaal geheel plastic merk specsavers

Fietspad ter hoogte van de roeivereniging Terheijden richting Breda