Gevonden voorwerp

Heeft u een voorwerp gevonden, dan is het uw plicht om uw best te doen om het weer bij de eigenaar terug te krijgen. Als u weet wie de eigenaar is, dan kunt u dit zelf regelen. Weet u niet wie de eigenaar is? Dan kunt u het voorwerp, als het in de gemeente Drimmelen gevonden is, melden bij de gemeente Drimmelen.

Bewaren

Als u een voorwerp hebt gevonden kunt u het bij de gemeente achter laten. In dit geval heeftu geen onderhoudsverplichting; de gemeente zorgt dan voor het voorwerp. Als de eigenaar zich niet meldt, dan wordt u geen eigenaar van het gevonden voorwerp.

U kunt er ook voor kiezen om zelf het voorwerp te bewaren. In dat geval moet u zorgen voor het onderhoud. Het voorwerp moet namelijk in dezelfde staat blijven. De rechtmatige eigenaar moet u de onderhoudskosten vergoeden. Als het voorwerp minder waard is dan € 450,00 wordt u na 3 maanden de eigenaar. Is het voorwerp meer waard dan € 450,= dan wordt u na een jaar de eigenaar van het voorwerp.

Melden van een gevonden voorwerp

U kunt op twee manieren een gevonden voorwerp melden. U kunt het melden bij de receptie in het gemeentehuis tijdens de openingstijden (dagelijks tussen 09.00 uur en 17.00 uur) of aangeven via: www.verlorenofgevonden.nl/meld-uw-voorwerp.

Bij melding aan de balie verzoeken wij u uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Overzicht gevonden voorwerpen

Datum Voorwerp Bijzonderheden
03-06-18 Zonnebril H&M

Open dag brandweer Terheijden

14-06-18

Fiets H4 Costina (rood overgespoten)

 

Plantsoen Lage Zwaluwe
13-07 Kinderspeelgoed zelfrijdend vierwielertje

Parkeerplaats Lidl - Terheijden

07-08- Fiets Batavus grijs/bordeau

Terheijden