Hoe isoleer ik mijn huis?

Wil je je huis beter isoleren? Dan kun je daarvoor eenvoudige maatregelen nemen, zoals radiatorfolie of tochtstrips plaatsen. Je kunt ook grotere maatregelen treffen, zoals het isoleren van je dak of muren. Voor het nemen van grotere maatregelen dien je wel in het bezit te zijn van een huis dan wel lid te zijn van een Vereniging van Eigenaren (VVE). Huur je een woning, dan is de woningcoöperatie verantwoordelijk voor de isolatie.

Eenvoudige maatregelen

Om energie te besparen kun je het beste beginnen met het doorvoeren van eenvoudige maatregelen, zoals het plaatsen van radiatorfolie of tochtstrips. Deze materialen vind je bij bouwmarkten of online. Ook dikke gordijnen of een dik vloerkleed of tapijt helpt om je huis warm te houden. Zorg daarnaast voor voldoende ventilatie, want vochtige lucht is moeilijker te verwarmen. Hoe droger de lucht, hoe sneller een kamer op temperatuur komt.

Waardebon kleine energiemaatregelen

Steeds meer inwoners gaan aan de slag met energiezuinig wonen. In een energiezuinig huis woont u prettiger én heeft u een lagere energierekening. Daarnaast is energiebesparing beter voor het milieu.

Kleine maatregelen

Maatregelen als isolatie of zonnepanelen hebben het meeste effect, maar vragen ook de grootste investering. Bent u daar nog niet aan toe? Met kleine maatregelen kunt u de eerste stappen zetten om energie te besparen. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie en led-verlichting.

Cadeaubon

De gemeente Drimmelen helpt u graag op weg om energie te besparen en stelt cadeaubonnen van 44 euro beschikbaar. Deze kunt u gebruiken in de webshop van het Regionaal Energieloket. U kunt hier artikelen bestellen die uw huis direct energiezuiniger én comfortabeler maken.

Hoe werkt het?

  • Ga naar www.regionaalenergieloket.nl en vul uw postcode in.
  • Klik op ‘Vraag hier uw cadeaubon aan’
  • Vul uw gegevens in en u ontvangt de cadeaubon in uw e-mail
  • Ga naar webshop.regionaalenergieloket.nl en bestel uw producten.

Heeft u vragen over het gebruik van de cadeaubon of over energie besparen in het algemeen? Neem dan contact op met het Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl of via 088 525 4110.

Hulp nodig en woon je in Terheijden? Dan kun je via het Traais Energie Collectief (TEC) een klusjesman/-vrouw vragen je te helpen met het toepassen van eenvoudige isolatiemaatregelen.

Energie besparen gaat vaak ook over kleine dingetjes veranderen in het dagelijkse gedrag van jezelf en je gezinsleden. Dat hoeft niet saai te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op Junior Energiecoach: een leuk en leerzaam spel van vijf weken voor kinderen van 7-12 jaar en hun ouders. In het najaar gaat er weer een editie van start.

Grote maatregelen

Wil je juist grotere isolatiemaatregelen nemen in je huis, zoals isolatie van dak, vloer, gevel of raam? En ben je eigenaar van een woning? Dan kan het lonen dit samen met anderen te doen. Meestal is samen inkopen namelijk goedkoper dan als jij de enige bent, omdat de leverancier dan een korting kan aanbieden. Dit noemen we een collectieve inkoopactie.

Collectieve insolatieactie

De gemeente Drimmelen faciliteert dit jaar zo’n collectieve inkoopactie voor isolatiemateriaal. Hierbij wordt je volledig ontzorgd. De gemeente doet dit samen met het Regionaal EnergieLoket. 
Ga voor meer informatie naar de pagina 'Isolatieactie'.

Duurzaamheidslening

Als je niet zelf over het geld beschikt om grote isolatiemaatregelen (mee) te bekostigen, kijk dan eens of de Duurzaamheidslening iets voor je is. De gemeente Drimmelen biedt deze lening aan tegen een aantrekkelijk tarief.
Ook veel hypotheekverstrekkers bieden regelingen voor verduurzaming van je huis. Als je benieuwd bent wat investeren in isoleren betekent voor de waarde van je huis, neem dan contact op met je makelaar of hypotheekadviseur.