Identiteitskaart

Een identiteitskaart vraagt u aan in het gemeentehuis. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt meteen bij het aanvragen. U kunt de identiteitskaart na 5 werkdagen zonder afspraak ophalen. Vraagt u een identiteitskaart aan voor uw kind, dan moet uw kind mee bij het aanvragen en ophalen.
  • ​​​​​​Alle paspoorten en identiteitskaarten die u hebt, ook als ze zijn verlopen
  • 1 pasfoto in kleur. Let op de pasfoto-eisen op de website van de Rijksoverheid
  • Pinpas of contant geld
  • Ingevulde toestemming ouder/gezaghebber voor minderjarige aanvrager reisdocument als u dit niet met DigiD kunt regelen. Zie onderstaand formulier
  • Bij kinderen tot 12 jaar moeten beide ouders/voogden toestemming geven. Kan 1 van beiden niet meekomen naar het gemeentehuis? Dan vult deze ouder/voogd van tevoren een toestemmingsverklaring in (DigiD nodig). Hebt u geen DigiD, neem dan het formulier Toestemming ouder/ gezaghebber voor minderjarige aanvrager (pdf) mee en identiteitsbewijs van de ouder/voogd
  • Een identiteitskaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een identiteitskaart voor onder de 18 is 5 jaar geldig
  • U meldt vermissing of diefstal van uw identiteitskaart bij ons. U hoeft niet naar de politie. Meer informatie hier over vindt u op de pagina 'Paspoort, identiteitskaart kwijt of gestolen'.  

Wanneer afhalen

U kunt de identiteitskaart ophalen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis:

  • maandag t/m donderdag van 08.30 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur
  • vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur

Spoed

Hebt u uw identiteitskaart snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Ook voor een spoedafspraak moet u een afspraak maken. Als u de identiteitskaart voor 12.30 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag na 10.00 uur ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra.

Hebt u het reisdocument morgen nodig, dan kunt u het niet bij ons regelen. Vraag dan een noodpaspoort aan bij de Marechaussee.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Reist u met uw kinderen naar het buitenland maar hebben zij niet uw achternaam? Dan hebt u een bewijs nodig dat u de ouder bent of het ouderlijk gezag hebt. Of dat u toestemming hebt van de personen die het gezag hebben.

Dit regelt u bij de Marechaussee.

Soort ID-kaart  

 

Prijs 2024
ID-kaart voor volwassenen van 18 jaar en ouder     € 75,80
ID-kaart voor volwassenen van 18 jaar en ouder, met spoedaanvraag     € 132,85
ID-kaart voor jongeren tot 18 jaar     € 40,90
ID-kaart voor jongeren tot 18 jaar, met spoedaanvraag     € 98,00