Kansspelautomaat - vergunning

Als u één of meer kansspelautomaten wilt plaatsen in uw horecabedrijf dan heeft u een vergunning nodig: de zogeheten aanwezigheidsvergunning. De aanwezigheidsvergunning is niet nodig voor een behendigheidsautomaat. Bijvoorbeeld voor een flipperkast.

De vergunning kunt u aanvragen via de Vergunningchecker. Kies daar de tegel Horeca en vervolgens de optie 'speelautomaat plaatsen'. Volg de vragen om te weten aan welke verplichtingen u moet voldoen.

U kunt de Vergunningchecker en het ‘direct aanvragen’ het beste op een pc of laptop openen en invullen. Helaas werkt de Vergunningchecker (nog) niet op alle telefoons/tablets even goed en vaak moeten er ook grotere documenten bij een aanvraag geüpload worden, waardoor het sowieso handiger is om dat op de laptop of pc te doen. Soms helpt het wel om uw scherm een kwartslag te kantelen, mocht u het toch willen proberen op telefoon/tablet, maar niet bij alle telefoons/tablets geeft dat de oplossing. Daarom het advies om hiervoor een pc of laptop te gebruiken. 

Ga naar de Vergunningchecker

Na het doorlopen van de Vergunningchecker krijgt u in de linker kolom onder ‘verplichtingen’ te zien wat u moet aanvragen. Per verplichting kunt u die dan direct regelen door op de knop ‘direct aanvragen’ onderaan de pagina van de Vergunningchecker te klikken.   

 

Direct online aanvragen   

U kunt de vergunning via de knop hieronder ook buiten de Vergunningchecker om direct online aanvragen:  

Direct regelen

U komt dan op een apart inlogscherm (Geodan Vergunning Intaker). Daar kunt u inloggen met uw account of een account aanmaken als u dat nog niet hebt. Na het inloggen krijgt u een overzicht van mogelijke aanvragen. Maak daar uw keuze en druk op ‘aanvraag starten’.

Procedure: hoe werkt het na de aanvraag?  

Als uw aanvraag bij ons binnen is, krijgt u van ons een automatische bevestiging. Op een later moment krijgt u per e-mail een ontvangstbevestiging van de behandelaar met daarin de uitleg over de procedure.  Mocht uw aanvraag niet compleet zijn, of als we nog aanvullende vragen hebben, dan nemen we contact met u op.  Wij nemen uw aanvraag in behandeling zodra deze volledig bij ons binnen is. Binnen 8 weken na datum van ontvangst van uw aanvraag krijgt u een besluit. 

Contact

Hebt u hier nog vragen over? Of lukt het niet om het formulier digitaal in te vullen?  

Neem dan contact op met de gemeente, telefoonnummer 140162 of per e-mail: gemeente@drimmelen.nl

Een vergunning voor het plaatsen van kansspelautomaten wordt verleend als:

  • u in het bezit bent van een geldige Alcoholvergunning
  • het café- of restaurantbezoek op zichzelf staat
  • er geen andere activiteiten plaatsvinden waaraan een zelfstandige betekenis kan worden toegekend en
  • als de activiteiten zich in belangrijke mate richten op personen van achttien jaar of ouder.

Een aanwezigheidsvergunning wordt verleend voor maximaal twee kansspelautomaten en voor een periode van maximaal één jaar.

 

Hoeveelheid kansspelautomaten en de daarbij behorende kosten
Hoeveelheid kansspelautomaten Kosten
Eén kansspelautomaat € 56,50
Twee of meer kansspelautomaten € 56,50 voor de eerste kansspelautomaat  en voor iedere volgende kansspelautomaat € 34,00