Kiezerspas (om te stemmen in heel Nederland)

Met een kiezerspas kunt u in heel Nederland stemmen. U kunt de pas online aanvragen bij de gemeente waar u op 1 februari 2021 ingeschreven stond.

Online aanvragen

U kunt de kiezerspas online aanvragen via de link: Aanvraag vervangende stempas, kiezerspas of volmacht (drimmelen.nl). Hiervoor hebt u uw DigiD nodig. Hebt u geen DigiD? Dan kunt u bellen met een medewerker van het team verkiezingen (via telefoonnummer 140162), het aanvraagformulier wordt u dan toegestuurd.

Aanvragen aan de balie in het gemeentehuis

U kunt tot uiterlijk 12 maart 17.00 uur ook een kiezerspas aanvragen bij een medewerker van het team Verkiezingen in het gemeentehuis. U moet de aanvraag persoonlijk doen. Neem uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee. Dat kan zijn:

  • een Nederlands paspoort;
  • een Nederlandse identiteitskaart;
  • een Nederlands rijbewijs;
  • een Nederlands verblijfsdocument.
  • identiteitsbewijs verlopen?

U mag stemmen met een identiteitsbewijs dat maximaal 5 jaar is verlopen. De datum op uw identiteitsbewijs mag 15 maart 2016 zijn en alle data die daarna komen.

Hoe lang duurt het?

Bij een aanvraag aan de balie krijgt u de kiezerspas meteen mee.

Kiezerspas: eenmalig

U kunt maar één keer een kiezerspas aanvragen. U krijgt geen tweede exemplaar, ook niet als u de pas kwijtraakt. U kunt uw kiezerspas aanvragen tot en met vrijdag 12 maart 2021, 17.00 uur.