Lezing “Verlies, Verdriet en Rouw” door Annie Fens

26 november 2023
Café De Harmonie - Markstraat 5 - Terheijden

Verlies, verdriet en rouw……, vroeg of laat hebben we er allemaal mee te maken. En wat betekent dat dan voor jou en hoe ga je er mee om? Ieder verwerkt het op zijn of haar manier.

Verlies kan een behoorlijke impact op je leven hebben. Verlies door bijvoorbeeld een overlijden, verlies van je gezondheid of de gezondheid van een dierbare, een scheiding, verlies van een vriendschap, verlies van je huisdier, je baan kwijt raken, verlies van inkomen, van je huis, van bezit, verlies van bepaalde contacten, het contact met je kind of een ouder verliezen etc.

Het kan zijn dat je het voelt alsof je een last met je meedraagt. Het kan heel emotioneel en stressvol zijn wat invloed heeft op je dagelijkse functioneren. Meestal verandert er veel in je leven en kun je een behoorlijke tijd rouwen. En eigenlijk weet niemand hoe lang je erover kunt doen, vaak verwerk je iets in fases. Periodes dat het goed gaat en dan ineens kan iets je weer triggeren. Mag het er zijn, kun je erover praten, kun je het delen, kun je er iets mee doen?
Kun je erin berusten en/of het accepteren, of is dat moeilijk?
Hoe belangrijk is het dat je je hart kunt luchten en dat mensen naar je luisteren en kunnen meeleven (en dat hoeft zeker geen medelijden te zijn)?
Kun je het uiteindelijk een plek geven of misschien laten gaan en er wellicht iets positiefs uithalen, wijze lessen, wijsheid, verdieping, onvoorwaardelijke liefde, acceptatie, vergiffenis, levenservaring. Kun je na een periode weer verder met je leven en merk je dat er zich weer nieuwe dingen aandienen en raakt het wat naar de achtergrond….. Of blijf je er lange tijd mee zitten…… Hoe ga je verder na een verlies.
Hoe krijg je weer grip op je leven als je dat kwijt bent geraakt?

Je bent van harte welkom!

Tijd

 14.30 uur tot 16.30 uur, inloop 14.00 uur (pauze +/- 15.30 uur)

Entree

 € 15,00 p.p. contant betalen (a.u.b. gepast betalen, bij voorbaat dank)

Aanmelden en informatie

Aanmelden, of meer informatie of voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Annie Fens  076-8871933,  06-53776005, of per e-mail  info@anniefens.nl  www.anniefens.nl   

Het zijn openbare avonden en u heeft altijd uw eigen verantwoordelijkheid en het is op eigen risico of u iets of niets doet met wat er verteld en uitgewisseld wordt op deze avonden.

De gastspreker en/of Annie Fens kunnen niet aansprakelijk gesteld worden.