Ondernemersadvies - Ondernemersplein

U bent ondernemer of u wilt een onderneming starten? Veel informatie vindt u op de landelijke site www.ondernemersplein.nl. 

Heeft u hulp nodig bij de start, ontwikkeling of bedrijfsvoering van uw onderneming of wilt u uw product op de markt brengen in het buitenland? Dan kunt u bij de volgende instanties terecht voor advies en ondersteuning.

Ondernemersplein

Op www.ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-) overheid die u nodig heeft om te ondernemen. Van de start tot de verkoop van uw bedrijf kunt u daar informatie en advies van de overheid vinden. De partners van het ondernemersplein zijn de Kamer van Koophandel,  Belastingdienst, RVO, CBS, UWV en andere overheidsorganisaties.

Internationaal ondernemen

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) adviseert ondernemers die overwegen om internationaal te gaan ondernemen. Er zijn subsidieregelingen voor MKB-ondernemers die internationaal willen ondernemen: www.rvo.nl/subsidies-regelingen/starters-international-business-sib
Ook de Kamer van Koophandel kan u informeren en adviseren op het gebied van internationale handel www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationaal-ondernemen/

Steun voor kleine zelfstandigen (BBZ)

Als zelfstandig ondernemer kunt u in (tijdelijke) financiële problemen komen. Soms heeft u tijdelijk extra geld nodig om uw bedrijf te runnen of uw gezin te onderhouden. De belangrijkste voorwaarden zijn:

Avans Ondernemerscentrum

Avans Ondernemerscentrum is er voor studenten die naast hun studie zich verder willen ontwikkelen. Studenten die samen willen werken met bedrijven. Studenten kunnen hun vragen uit de praktijk voorleggen aan bedrijven. Die willen meedenken met het onderwijs. Of willen meewerken aan een onderzoek van Avans Hogeschool. Ook voor stageplaatsen kunt u hen benaderen. Voor meer informatie kijk op de website van Avans pagina Ondernemerscentrum. Of neem contact op over de mogelijkheden via ondernemerscentrum@avans.nl of bel 088-5257737.

WerkgeversServicepunt West-Brabant 

Werkgevers die op zoek zijn naar een servicepunt voor al hun vragen over de arbeidsmarkt kunnen terecht bij WerkgeversServicepunt West-Brabant. Zij kunnen u meer informatie geven over regelingen, subsidies en doelgroepen. U krijgt één vaste contactpersoon die u helpt bij al uw vraagstukken. Kijk wat het WerkgeversServicepunt u te bieden heeft.

Als Agrobedrijf innoveren en/of verduurzamen

Bent u dagelijks bezig met verbeteren en verduurzamen door slim te werken en gebruik te maken van technologie? En wilt u uw onderneming succesvol en consistent laten groeien? Dan zijn de gratis masterclasses van het project agroBOTS wat voor u! In het project agroBOTS bundelen technologie-aanbieders, eindgebruikers, kennisinstellingen netwerkorganisaties hun krachten om samen de agrosector te versterken in Nederland en te verduurzamen. Over het waarom en hoe leest u op de website van agroBots masterclass Rewin. Kijk op deze website ook naar de data van events.

Doe de gratis online MKB datascan

Wist u dat data ervoor zorgt dat bedrijven kosten besparen, flexibeler zijn en efficiëntere processen hebben? Vul de datascan in en ontdek in 5 minuten wat de data voor uw bedrijf kan betekenen. Na het invullen ontvangt u een indicatie van de datavolwassenheid en een bijpassend advies. Zo krijgt u waardevolle inzichten in hoe data uw organisatie verder kan laten groeien. Maak werk van uw data en vul uw MKB scan in op de website van de Provincie Noord-Brabant!

Route naar werk, scholing en informatie

De ene branche heeft schreeuwend tekort aan personeel, in andere branches zijn nieuwe vaardigheden/kennis nodig of mensen zijn werkloos geworden. In onze regio West-Brabant hebben we dit regionaal aangepakt. “West-Brabant werkt door” biedt inzicht in jouw route naar werk, scholing en informatie. Partners op de arbeidsmarkt in West-Brabant bundelen hun krachten op dit platform.

West-Brabant werkt door is:

  • een platform voor werkzoekenden, werknemers, studenten, werkgevers, overheid en onderwijs
  • een centraal informatieloket voor alle arbeidsmarkt onderwerpen in onze regio West-Brabant
  • makkelijk en direct toegang tot contactpersonen voor werk, scholing en vragen over de arbeidsmarkt
  • Meet & Match-programma waar werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten, digitaal, vrijblijvend en ongedwongen 

Voor meer informatie voor werkgever, werknemer of werkzoekende, kijk op de website West-Brabant werkt door. Jouw route naar werk, scholing en informatie.

Tijd voor groei: Zaakvooruitdag op 12 juni 2023

Als ondernemer wilt u vooruit, plannen maken en uw bedrijf laten groeien. Want daarom bent u ondernemer geworden: de vrijheid in het kiezen van uw eigen weg. U wilt bouwen aan uw bedrijf en de fundering leggen voor een succesvolle toekomst. Tijdens de ZaakVooruitDag op 12 juni 2023 helpen ervaren ondernemers u om ideeën uit te werken tot een succesvolle businesscase.

Meld u aan via www.zaakvooruit.nl. Deelname is gratis. De voorgaande ZaakVooruitDagen waren een groot succes! Schrijf u nu in en zet die stap vooruit met uw bedrijfsgroei.