Ondernemersadvies - Ondernemersplein

Heeft u als ondernemer algemene vragen over het coronavirus en ondernemen, raadpleeg dan het KVK Coronaloket. Het loket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur op telefoon 0800-2117.

U bent ondernemer of u wilt een onderneming starten? Veel informatie vindt u op de landelijke site www.ondernemersplein.nl

Heeft u hulp nodig bij de start, ontwikkeling of bedrijfsvoering van uw onderneming of wilt u uw product op de markt brengen in het buitenland? Dan kunt u bij de volgende instanties terecht voor advies en ondersteuning.

Ondernemersplein

Op www.ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-) overheid die u nodig heeft om te ondernemen. Van de start tot de verkoop van uw bedrijf kunt u daar informatie en advies van de overheid vinden. De partners van het ondernemersplein zijn de Kamer van Koophandel,  Belastingdienst, RVO, CBS, UWV en andere overheidsorganisaties.

155 Help een bedrijf

De gemeente Drimmelen en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) hebben een speciaal serviceloket opengesteld voor lokale ondernemers. Dankzij het initiatief '155-help-een-bedrijf' kunt u als ondernemer uit de gemeente Drimmelen gratis terecht bij het IMK voor bedrijfsadvies en ondersteuning. Aandachtspunten liggen o.a. op het vlak van bedrijfsvoering, commercie en/of financiën (ook bij financiële problemen). Ondernemers uit de gemeente Drimmelen kunnen voor meer informatie tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 088-999 01 55 of via www.155.nl. Binnen 24 uur neemt een ondernemersadviseur contact met u op en binnen vijf werkdagen volgt een intakegesprek.

Inmiddels zijn er meer regionale subsidies.

Regionale subsidies voor West-Brabant
 

Subsidie Onderzoek & Ontwikkeling

Aanjagen, ontwikkelen en initiëren van projecten die goed zijn voor West-Brabant en de regio op de kaart zetten. Dat doet het O&O fonds. De subsidie kan worden aangevraagd door rechtspersonen, zowel privaat als publiek die in West-Brabant gevestigd zijn. Indien de subsidievrager een private partij betreft, moet sprake zijn van samenwerking met minimaal een andere partij. Samenwerking in triple-helix verband wordt aangemoedigd. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Regio West-Brabant (www.west-brabant.eu/subsidieloket).

Internationaal ondernemen

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) adviseert ondernemers die overwegen om internationaal te gaan ondernemen. Er zijn subsidieregelingen voor MKB-ondernemers die internationaal willen ondernemen: www.rvo.nl/subsidies-regelingen/starters-international-business-sib
Ook de Kamer van Koophandel kan u informeren en adviseren op het gebied van internationale handel www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationaal-ondernemen/

Steun voor kleine zelfstandigen (BBZ)

Als zelfstandig ondernemer kunt u in (tijdelijke) financiële problemen komen. Soms heeft u tijdelijk extra geld nodig om uw bedrijf te runnen of uw gezin te onderhouden. De belangrijkste voorwaarden zijn:

Uitkering voor oudere ex-ondernemers (IOAZ)

Denkt u erover om te stoppen als zelfstandig ondernemer, omdat u onvoldoende inkomen uit uw bedrijf heeft? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een IOAZ-uitkering. Meer informatie over IOAZ leest u op: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/uitkering-oudere-werklozen-ioaw-iow-ioa... 
Het is handig om uw situatie vooraf met uw boekhouder te bespreken. Neem daarna contact op met 155 Help een bedrijf via www.155.nl. De organisatie IMK, die achter de website zit, maakt een scan van uw bedrijf en met die scan is uw entree bij de gemeente gemakkelijker.