Ontheffing geluid

Het is verboden geluid te maken of te laten maken, waardoor een omwonende of de omgeving geluidhinder kan ervaren. De gemeente kan ontheffing op dit verbod verlenen. Bij geluidhinder kunt u denken aan tijdelijke activiteiten in de buitenlucht zoals: een kermis, een braderie, een straatfeest, luidsprekers op voer- of vaartuigen, reclame, muziek maken, mededelingen doen, het gebruik van knalapparatuur om vogels te verjagen, etc.

Vergunning nodig?   

Via de Vergunningchecker ontdekt u meteen wat u allemaal moet doen/regelen voor uw activiteit. Kies daar de activiteit die u wilt aanvragen, door op de knop die daar bij hoort te klikken. Volg de vragen om te weten aan welke verplichtingen u moet voldoen. Start de check via de knop hieronder:

Ga naar de Vergunningchecker

Na het doorlopen van de Vergunningchecker kunt u onderaan (of in het tabblad bovenaan de pagina) klikken op ‘Resultaat bekijken’. Daar krijgt u dan het overzicht met wat u moet doen/aan moet vragen. Per onderdeel kunt u dan op ‘meer informatie’ klikken, of onderaan de pagina naar ‘Direct aanvragen’ gaan om het direct te regelen.

Procedure: hoe werkt het na de aanvraag?   

Als uw aanvraag bij ons binnen is, krijgt u van ons een automatische bevestiging. Op een later moment krijgt u per e-mail een ontvangstbevestiging van de behandelaar met daarin de uitleg over de procedure.  Mocht uw aanvraag niet compleet zijn, of als we nog aanvullende vragen hebben, dan nemen we contact met u op.  Wij nemen uw aanvraag in behandeling zodra deze volledig bij ons binnen is. Binnen 8 weken na datum van ontvangst van uw aanvraag krijgt u een besluit.  

Contact

Hebt u hier nog vragen over? Of lukt het niet om het formulier digitaal in te vullen?   

Neem dan contact op met de gemeente, telefoonnummer 140162 of per e-mail: gemeente@drimmelen.nl

De gemeente let bij de aanvraag:

  • op het doel van het geluid
  • de plaats
  • de datum/data en tijden

De kosten voor het aanvragen van een ontheffing zijn:

Soort ontheffing en de daarbij behorende kosten
Soort Kosten 2024
Ontheffing geluidhinder € 12,80
Ontheffing knalapparaten € 12,80