Open Roadsessions - Jim Keller Band

21 september 2023
Witte Kerkje - Hoofdstraat 1 - Terheijden
'Grote-stads- Americana voor liefhebbers van o.a. John Hiatt, John Prine en Tom Waits'

Op donderdag 21 september 2023 is het zover! Het nieuwe seizoen van Open Road Sessions gaat weer van start in het Witte Kerkje in Terheijden. De Amerikaanse zanger/gitarist Jim Keller, begeleid door een band met topmuzikanten uit Nederland, zal het seizoen openen.
De muziek van Jim Keller laat zich niet gemakkelijk in één genre vangen. Je zou die kunnen omschrijven als powerfolk met een bluesy singer/songwriter twist. Zijn rauwe en lage stemgeluid geeft zijn muziek een unieke charme die je raakt.

Jim Keller heeft een rijke muzikale geschiedenis, waarbij hij aanvankelijk bekend werd als frontman van de powerpop band Tommy Tutone, die in de jaren tachtig een grote hit scoorde met "867-5309 Jenny". Na een periode van muziekbeheer en uitgeven van muziek, keerde Jim Keller in 2005 terug naar zijn eigen muzikale pad. Sindsdien heeft hij 3 albums uitgebracht, waarvan "By No Means" in Europa zeer gewaardeerd wordt vanwege de schaarse maar prachtige arrangementen en zijn doorleefde stem.

Enkele maanden geleden verscheen ‘Spark & Flame’ waarmee Jim Keller zich plots definitief in het linker rijtje van de betere hedendaagse singer/songwriters heeft weten te nestelen.
De stijl van Jim Keller zou je op “Spark & Flame”  kunnen omschrijven als powerfolk. Op basis van akoestische gitaar wordt het geluid als een ware muur verder ingekleurd met elektrische gitaar, bas, toetsen, drums en koorzang.

Tijdens zijn Nederlandse tour wordt Jim Keller begeleid door een aantal Nederlandse topmuzikanten, waaronder Roel Spanjers op toetsen, Jan van Bijnen op gitaar en Rowin Tettero op drums. Verder speelt Adam Minkoff, de New Yorkse bandleider van Jim, op bas.

Dit belooft een avond te worden om nog lang over na te praten. We zien u graag bij de start van het seizoen van Open Road Sessions in het Witte Kerkje!

Informatie concert

Tickets kunt u online bestellen voor 18 euro via www.openroadsessions.nl . Het concert begint om 20.30 uur, waarbij de zaal open zal zijn om 20.00 uur.

Jim Keller Band - 21 september - Witte Kerkje Terheijden
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Open Road Sessions