Rioolaansluiting

De gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van afvalwater in de gemeente Drimmelen. Woningen of andere gebouwen in de gemeente Drimmelen moeten daarom een rioolaansluiting hebben. Deze rioolaansluitingen worden aangesloten op het gemeentelijk hoofdriool, drukriolering, of een IBA. De aansluiting van uw woning tot de erfgrens moet u als perceeleigenaar zelf realiseren. De rioolaansluiting van uw erfgrens tot aan het gemeentelijk hoofdriool wordt op kosten van de aanvrager door de gemeente gerealiseerd in samenwerking met een aannemer.

Een rioolaansluiting kunt u aanvragen door een email te sturen naar openbarewerken@drimmelen.nl. Vermeld de adresgegevens van het pand wat aangesloten moet worden, uw factuuradres en een telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent.

De gemeente maakt dan een afspraak met u om samen met u en een aannemer te kijken waar de aansluiting gemaakt kan worden. De aannemer stelt dan een offerte op. Na uw akkoord stuurt de gemeente een factuur op. Als deze factuur is voldaan zal de gemeente de aannemer vragen om de werkzaamheden in te plannen en contact met u op te nemen.