Startersinformatie voor verkoop via standplaats, markt of venten

Wilt u producten, etenswaren of diensten verkopen in de open lucht of aan de weg? Bijvoorbeeld vanuit een kraam, wagen of tafel waar u langer dan tien minuten verblijft? Dan heeft u een markt- en standplaatsvergunning nodig.  Staat u op een evenement of braderie dan heeft u geen standplaatsvergunning nodig. Voor een standplaats op de weekmarkt in Lage Zwaluwe, Made of Terheijden kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken, telefoonnummer 140162.

In onze gemeente zijn er enkele locaties waar het innemen van een standplaats mogelijk is. We maken onderscheid tussen een vaste standplaats die u iedere week gebruikt en incidentele standplaatsen.

Soms is er naast een standplaatsvergunning, ook een omgevingsvergunning nodig (met of zonder milieumelding). Wanneer u contact opneemt met de gemeente kan een medewerker u informeren over de mogelijkheden en voorwaarden en vertellen of dit noodzakelijk is. U kunt bellen naar telefoonnummer 140162. Binnen acht weken neemt de gemeente een beslissing op de aanvraag. Deze termijn mag een keer worden verlengd. De kans op verlenging is groot wanneer er ook een omgevingsvergunning nodig is.

Wachtlijst

Voor enkele vaste standplaatsen is er een wachtlijst. Als wij uw aanvraag goedkeuren, wordt uw inschrijving hierin opgenomen. Bij bijvoorbeeld snackwagens is soms ook een milieumelding vereist. Standplaatsen binnen een evenement maken onderdeel uit van dit evenement. Organisatoren moeten de standplaatsen in de aanvraag van de evenementenvergunning opnemen.

Weekmarkten

Meer informatie over een plaats op de weekmarkt in Terheijden, Made of Lage Zwaluwe vindt u op de pagina Markt- en standplaatsvergunning op deze website.

Indien u huis aan huis goederen wilt verkopen, heeft u hiervoor een ventvergunning nodig.
Ga voor informatie en het aanvragen van een vergunning naar de pagina ventvergunning op deze website.