Ventvergunning

Als u goederen of etenswaren huis-aan-huis of met een rondrijdende verkoopwagen wilt verkopen, noemen we dat ‘venten’. En daar hebt u een vergunning voor nodig.

Vergunning aanvragen?

Via de Vergunningchecker ontdekt u meteen wat u allemaal moet doen/regelen voor uw activiteit. Kies daar de activiteit die u wilt aanvragen, door op de knop die daar bij hoort te klikken. Volg de vragen om te weten aan welke verplichtingen u moet voldoen. Start de check via de knop hieronder:

U kunt de Vergunningchecker en het ‘direct aanvragen’ het beste op een pc of laptop openen en invullen. Helaas werkt de Vergunningchecker (nog) niet op alle telefoons/tablets even goed en vaak moeten er ook grotere documenten bij een aanvraag geüpload worden, waardoor het sowieso handiger is om dat op de laptop of pc te doen. Soms helpt het wel om uw scherm een kwartslag te kantelen, mocht u het toch willen proberen op telefoon/tablet, maar niet bij alle telefoons/tablets geeft dat de oplossing. Daarom het advies om hiervoor een pc of laptop te gebruiken. 

Ga naar de Vergunningchecker

Na het doorlopen van de Vergunningchecker krijgt u in de linker kolom onder ‘verplichtingen’ te zien wat u moet aanvragen. Per verplichting kunt u die dan direct regelen door op de knop ‘direct aanvragen’ onderaan de pagina van de Vergunningchecker te klikken.   

 

Direct online aanvragen   

U kunt een ventvergunning via de knop hieronder ook buiten de Vergunningchecker om direct online aanvragen: 

Direct regelen  

U komt dan op een apart inlogscherm (Geodan Vergunning Intaker). Daar kunt u inloggen met uw account of een account aanmaken als u dat nog niet hebt. Na het inloggen krijgt u een overzicht van mogelijke aanvragen. Maak daar uw keuze en druk op ‘aanvraag starten’.

Procedure: hoe werkt het na de aanvraag?  

Als uw aanvraag bij ons binnen is, krijgt u van ons een automatische bevestiging. Op een later moment krijgt u per e-mail een ontvangstbevestiging van de behandelaar met daarin de uitleg over de procedure.  Mocht uw aanvraag niet compleet zijn, of als we nog aanvullende vragen hebben, dan nemen we contact met u op.  Wij nemen uw aanvraag in behandeling zodra deze volledig bij ons binnen is. Binnen 8 weken na datum van ontvangst van uw aanvraag krijgt u een besluit. 

Contact 

Hebt u hier nog vragen over? Of lukt het niet om het formulier digitaal in te vullen?  

Neem dan contact op met de gemeente, telefoonnummer 140162 of per e-mail: gemeente@drimmelen.nl

  • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
  • Venten is toegestaan op maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur.
  • Venten op zondag is verboden.
  • U mag met de verkoopwagen alleen stilstaan als u klanten hebt. Anders moet u doorrijden.
  • Minimale leeftijd 18 jaar.
  • Het is verboden te venten bij evenementen, tenzij er toestemming is van de organisator.
  • Als u etenswaren of drinken verkoopt, moet u voldoen aan de eisen van de Voedsel en Waren Autoriteit, te vinden onder www.vwa.nl.
  • Wanneer een aanvraagformulier niet volledig is ingevuld wordt deze niet in behandeling genomen.
  • U moet de aanvraag minimaal 8 weken van tevoren doen.

De kosten voor het aanvragen van een ventvergunning zijn:

Periode van venten en de daarbij behorende kosten
Periode Kosten
1 dag €  6,95
1 week € 10,75
1 maand € 27,75
1 kwartaal € 45,35
1 jaar € 69,25

De kosten voor het aanvragen van een vergunning voor het verkopen van etenswaren door middel van een rijdende verkoopwagen, voor een jaar of gedeelte daarvan zijn € 415,65.