Toeristenbelasting

Sinds 2006 betalen toeristen in de gemeente Drimmelen toeristenbelasting. Het tarief watertoeristenbelasting is per persoon € 1,00 voor 24 uur. Het tarief landtoeristenbelasting is per persoon € 1,00 voor een overnachting.
Alleen niet-inwoners betalen de toeristenbelasting, dit geldt dus ook voor arbeidsmigranten die niet ingeschreven staan bij de gemeente in de BRP (Basisregistratie Personen). De netto-opbrengst gebruiken we voor het verbeteren van toeristische voorzieningen.

Verordeningen toeristenbelasting

Er bestaan twee verordeningen voor de toeristenbelasting.
De verordening voor de landtoeristenbelasting kunt u hier lezen.
De verordening voor het watertoerisme kunt u hier lezen

Ditigale aangifte toeristenbelasting

Vanaf 2022 is het mogelijk om digitaal aangifte te doen voor de toeristenbelasting. Meer informatie over de aangifte staat hieronder bij 'aangifte doen via DigiD of eHerkenning.

De digitale aangifte staat voor u klaar op een afgeschermd gedeelte van de website van de gemeente Drimmelen. Dit is alleen te benaderen met behulp van uw DigiD of eHerkenning.

De tenaamstelling van de brief die u van de gemeente heeft ontvangen met het verzoek om aangifte te doen, bepaalt of u in moet loggen met uw Digid (voor natuurlijke personen: indien u niet bent ingeschreven in de Kamer van Koophandel) of eHerkenning (indien u bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel). Het formulier staat namelijk uitsluitend klaar voor deze persoon (Digid) of dit bedrijf (eHerkenning).

Door te klikken op bovenstaande knop ‘Aangifte Toeristenbelasting’ komt u op het inlogscherm.